Επιστρέψαμε στα Φερόε

Seri: Κατέβασε την εφαρμογή, κάνε το απόλυτο σερί και διεκδίκησε εώς και 100.000€ κάθε μήνα εντελώς δωρεάν! (Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις)

Εν πτήσει την Κυριακή με προορισμό το Τάμπερε, άκουσα πως οι παίκτες της Εθνικής είχαν θυμώσει με τις κριτικές για την απόδοσή τους την Παρασκευή εναντίον της Ουγγαρίας. Χάρηκα. Σκέφτηκα την εκδοχή να βγουν στο γήπεδο τσαντισμένοι τη Δευτέρα, να σκίσουν τα δίχτυα της Φινλανδίας, και να το πανηγυρίσουν όλοι μαζί «δείχνοντας» προς τις θέσεις των δημοσιογράφων.

Καμιά φορά, είπα, χρειάζονται οι ομάδες (και λειτουργεί) να κατασκευάζουν ένα κοινό εχθρό για να συγκεντρωθούν σ’ αυτόν και να του ορμήσουν. Τζάμπα χάρηκα! Φάνηκε πως οι διεθνείς δεν ξέρουν, καν, να θυμώνουν. Το μόνο που είχαν συσσωρεύσει διαβάζοντας τις όποιες κριτικές, δεν ήταν θυμός. Ηταν εκνευρισμός. Αρνητική ενέργεια. Μιζέρια. Ένα πράγμα, αρρωστημένο.

Η υγεία, πάντοτε θα κερδίζει την αρρώστεια. Είναι τόσο απλό, όσο για να περιττεύει η ανάλυση. Οι Φινλανδοί είχαν ηλεκτρισμό. Οραμα. Πετούσαν. Εκαναν κόντρες μεταξύ τους, ποιος θα δώσει πρώτος το παραπάνω. Σε ιδρώτα, σε αίμα, σε δάκρυ. Μπήκαν, να παίξουν κάτι που μες στο κεφάλι τους ήταν «αγώνας ζωής». Για τους απέναντι ήταν απλώς, ακόμη ένας αγώνας.

Οι ποδοσφαιριστές της Εθνικής είναι, ορισμένοι τουλάχιστον, κομμάτια. Πράγματι, έχουν ταξιδέψει πολύ κι έχουν παίξει (πιο) πολύ αυτούς τους δυόμισι μήνες. Ηταν ολοφάνερο πως δεν επρόκειτο να βγουν δύο αγώνες, από Παρασκευή σε Δευτέρα, με τους ίδιους. Δίχως rotation. Ηθελε διαχείριση, ειδάλλως πηγαίναμε σφαγμένοι. Πήγαμε!

Το βλέπεις να έρχεται, το περιμένεις και το υφίστασαι απαθής. Το ματς της Δευτέρας ήταν υψηλών απαιτήσεων, σε ενέργεια. Αυτοί, ξερνούσαν αγωνιστική υγεία. Θα μας έσκαζαν, ήταν δεδομένο, στο transition. Ο Σκίμπε είχε, απ’ το διαθέσιμο υλικό του, λίγα περιθώρια να κάνει κάτι γι’ αυτό. Επέλεξε στο τέλος, να μη κάνει τίποτα γι’ αυτό.

Εστειλε στον αγωνιστικό χώρο, την ομάδα που είχε ξεκινήσει το β’ ημίχρονο με την Ουγγαρία. Υποστηρίζοντας την ψευδαίσθηση ότι εκεί και τότε «παίξαμε καλά». Μια φορά, μπορεί να κερδίσεις με μιάμιση φάση κι έπειτα να κρυφτείς πίσω από το αποτέλεσμα. Δεν θα κερδίζεις πάντα με μιάμιση φάση. Κι αν ύστερα δεν υπάρχει αποτέλεσμα για να κρυφτείς από πίσω, ξεγυμνώνεσαι σε κοινή θέα.

Η Εθνική, μετά τον αξιοπρεπή κύκλο στα προκριματικά του Μουντιάλ 2018, επέστρεψε στα προκριματικά…του EURO 2016. Μια ομάδα που της είναι πανεύκολο, να πνιγούν σε μια κουταλιά νερό και να χαθούν μες στο τερέν σαν ακέφαλα κοτόπουλα. Για μια στιγμή στο Τάμπερε, νόμιζα πως ήμουν στο Τόρσχαβν και ξαναζούσα την ήττα από τα Φερόε.

Οι Φινλανδοί έρχονται. Τη νύχτα (της Δευτέρας) που η Ισλανδία υποβιβάστηκε οριστικά στη δεύτερη κατηγορία της Λίγκας των Εθνών, η Φινλανδία έπεισε ότι έρχεται στο προσκήνιο. Σαν μια επόμενη Ισλανδία, που πατάει στον ίδιο δρόμο για να φτιάξει κι αυτή το δικό της success story.

Παίξε στην Parimatch με €100 bonus, 250+ αγορές και 500+ επιλογές ανά αγώνα, σε Κύπρο, Ελλάδα, Αγγλία και σε όλα τα μεγάλα πρωταθλήματα & ίσως τις καλύτερες αποδόσεις της αγοράς! Μοναδικές Προσφορές Live Bet Insurance και Series of Bets που σου δίνουν Μετρητά, με ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ προϋποθέσεις τζίρου!