Γιατί τον αφήνει πάγκο ο Καρβαλιάλ και οι οικονομικές απαιτήσεις. Ο Έλληνας άσος είναι εμφανέστατα “πεσμένος” το τελευταίο διάστημα και στο Λιμάνι πρέπει να πάρουν κάποιες δύσκολες αποφάσεις. Πόσο αλλάζει η άφιξη του Σέρβου τα δεδομένα…

Τα πράγματα εξελίχθηκαν άσχημα για τον Ολυμπιακό σε ακόμα ένα ντέρμπι, με την ήττα στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας να τον αφήνει 9 βαθμούς μακριά από την κορυφή και τον στόχο της κατάκτησης του πρωταθλήματος να μοιάζει πια πολύ μακρινός, αν όχι… χαμένος.

Σε άλλο ένα ματς υψηλών απαιτήσεων ο Καρβαλιάλ επέλεξε να μην ξεκινήσει τον Κώστα Φορτούνη αλλά να τον περάσει στο ματς ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο, απόφαση που προκάλεσε ουκ ολίγες συζητήσεις.

Η μη χρησιμοποίηση του Φορτούνη στην αρχική ενδεκάδα δεν αποτελεί κάποιου είδους… καψόνι επειδή ο παίκτης δεν έχει ανανεώσει το συμβόλαιό του, που λήγει το προσεχές καλοκαίρι. Ο Καρβαλιάλ -ειδικά σε ντέρμπι- προτιμά παίκτες που τρέχουν και μαρκάρουν περισσότερο. Γι’ αυτό και επιλέγει να κρατά τον Φορτούνη στον πάγκο και να τον χρησιμοποιεί στη συνέχεια ως ποιοτική αλλαγή, όπως και τον Ποντένσε.

Παρ’ όλα αυτά, δεν είναι λίγοι αυτοί που επισημαίνουν ότι… καλά τα τρεξίματα και η μαχητικότητα αλλά ο Ολυμπιακός χρειάζεται τον πιο ποιοτικό του ποδοσφαιριστή για να “καθαρίσει” ένα ντέρμπι. Δεν έχει ούτε μία νίκη φέτος κόντρα σε ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, εντούτοις ο Καρβαλιάλ διαλέγει να αφήνει εκτός μάχης το πιο δυνατό επιθετικό του όπλο (ή έστω να το χρησιμοποιεί όταν η μάχη έχει ήδη αρχίσει να χάνεται).

Σε κάθε περίπτωση, όποια και αν είναι η άποψη του καθενός, αυτό που γίνεται εμφανές είναι η ψυχολογική πτώση του Φορτούνη το τελευταίο διάστημα. Ο εκ των αρχηγών του Ολυμπιακού παρουσιάζεται αρκετά “πεσμένος”, κάτι που φάνηκε ξεκάθαρα και κόντρα στον Παναθηναϊκό. Τόσο από τη γλώσσα του σώματός του όσο και από τις αντιδράσεις του στο ματς.

Ο “Φόρτου” είναι ένας ιδιαίτερος χαρακτήρας, η απόδοσή του οποίου επηρεάζεται πάρα πολύ από την ψυχολογία του. Έχει φανεί στο παρελθόν ότι δε νιώθει καλά όταν δεν είναι βασικός, αν και πάντα βρίσκει τρόπο να το ξεπερνά και να επιστρέφει. Η ποιότητα άλλωστε δεν κρύβεται. Όμως η τωρινή κατάσταση δεν αποτελεί απλώς ένα μέτριο αγωνιστικό διάστημα, που “ρίχνει” τον παίκτη. Στη μέση υπάρχει το καυτό ζήτημα του συμβολαίου.

Ο έμπειρος άσος είναι ψυχολογικά επηρεασμένος από το θέμα που “σέρνεται” και τα διάφορα που ακούγονται… δεξιά και αριστερά γύρω από αυτό. Όπως σας έχουμε ενημερώσει, ο Φορτούνης θέλει πρώτα απ’ όλα να αγωνίζεται σε ομάδα που διεκδικεί τίτλους με αξιώσεις. Μόνο αυτό δεν θυμίζει ο Ολυμπιακός φέτος, καθώς οι Πειραιώτες καλούνται να πάρουν γενναίες αποφάσεις στο άμεσο μέλλον για να επιστρέψουν στον δρόμο των επιτυχιών.

Υπάρχει φυσικά και το οικονομικό κομμάτι, που προς το παρόν παραμένει αγεφύρωτο. Ο Έλληνας άσος αξιώνει υψηλό συμβόλαιο, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε τις “σειρήνες” που υπήρξαν πρόσφατα από την Ασία και δεν αποκλείεται να επιστρέψουν. Από την πλευρά του ωστόσο, ο Ολυμπιακός δεν είναι εύκολο να προσφέρει 1,5 – 1,8 εκατομμύρια ευρώ ετησίως σε παίκτη που ο προπονητής δεν λογίζει ως βασικό!

Με λίγα λόγια, όσο δεν ξεκαθαρίζει το τοπίο αναφορικά με το συμβόλαιο, τόσο περισσότερο θα φθείρεται ο Φορτούνης. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο Καρβαλιάλ τον αφήνει στον πάγκο, ο παίκτης δυσκολεύεται να πάρει τα πάνω του αγωνιστικά ώστε να “σηκωθεί” και ψυχολογικά…

Σίγουρα πάντως η έλευση του Ντάρκο Κοβάσεβιτς, ενός ανθρώπου που ήταν μέλος του Ολυμπιακού τόσο ως ποδοσφαιριστής όσο και ως στέλεχος, αναμένεται να παίξει τον ρόλο της και στην υπόθεση του Φορτούνη. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Σέρβος θα αναλάβει και τις ανανεώσεις των συμβολαίων, εκτός από τον σχεδιασμό της ομάδας για το καλοκαίρι!

πηγή: sportdog.gr