Οι προπονητές του… Ανδρέα Παντελή – (Η παγκόσμια ιδιαιτερότητα)

Κάτι ξεχωριστό έχει η πρόσληψη του Γιούργκεν Στρέπελ στην τεχνική ηγεσία της Ανόρθωσης για τον πρόεδρο Ανδρέα Παντελή.

Διαβάστε επίσης: Οι προπονητές του… Πρόδρομου Πετρίδη

Οι προπονητές του… Άνδρου Καραπατάκη

Πρόκειται για το γεγονός ότι είναι ο τρίτος προπονητής κατά τις δύο του θητείες στα διοικητικά της «Κυρίας» που καλείται να συνεργαστεί, αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που ο ίδιος ο Ανδρέας Παντελή έχει αποφασίσει για την πρόσληψή του.

Συγκεκριμένα, ο διοικητικός ηγέτης της ομάδας της Αμμοχώστου το Μάιο του 2004, όταν ανέλαβε για πρώτη φορά πρόεδρος, είχε ήδη βρει τον Τιμούρ Κετσπάγια να αγωνίζεται ως ποδοσφαιριστής και προπονητής στο «Α. Παπαδόπουλος» από τον Ιανουάριο, ενώ ο ίδιος είχε θέση στο προηγούμενο συμβούλιο και ουσιαστικά δεν ανήκε σε αυτόν η ευθύνη διορισμού του Γεωργιανού ως προπονητή της ομάδας.

Μάλιστα, η συγκεκριμένη περίπτωση έχει ακόμα κάτι το ξεχωριστό. Καθώς ίσως πρόκειται για τη μοναδική περίπτωση στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο που κάποια ομάδα φτάνει σε κάποια θητεία προέδρου στο «ζενίθ» της με τον ίδιο να αναλαμβάνει καθήκοντα μετά την πρόσληψη προπονητή και να αποχωρεί από την ομάδα πριν την αποδέσμευση του προπονητή.

Κατά την επιστροφή του στα διοικητικά της Ανόρθωσης το 2017, το σκηνικό ήταν περίπου το ίδιο. Η ομάδα της Αμμοχώστου είχε ήδη προσλάβει προπονητή τον Ρόνι Λέβι λίγο πριν την αποχώρηση του Χρίστου Πουλλαϊδη από την προεδρία της εταιρείας και έτσι οι δύο τους πορεύτηκαν μαζί.

Σήμερα, στην περίπτωση του Γιούργκεν Στρέπελ βλέπουμε για πρώτη φορά τον πολύπειρο παράγοντα των «κυανόλευκων» να έχει αποφασίσει για το ποιον ο ίδιος και οι στενοί του συνεργάτες θέλουν για απόλυτο άρχοντα στον πάγκο της ομάδας.

Αναλυτικά οι προπονητές του Ανδρέα Παντελή:

ΠΡΩΤΗ ΘΗΤΕΙΑ (Πρόεδρος Συλλόγου / Μάιος 2004- Δεκέμβριος 2008)

 ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ  ΠΡΟΣΛΗΨΗ  ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ
Τιμούρ Κετσπάγια
(Γεωργιανός)
Ιανουάριος 2004

(Παίκτης-Προπονητής)

Μάιος 2009
(Προπονητής)

ΔΕΥΤΕΡΗ ΘΗΤΕΙΑ (Πρόεδρος Εταιρείας / Ιανουάριος 2017-σήμερα)

 ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ  ΠΡΟΣΛΗΨΗ  ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ
Ρόνι Λέβι

(Ισραηλινός)

28 Oκτωβρίου 2016 26 Σεπτεμβρίου 2018
Σίμος Ταραπουλούζης

27 Σεπτεμβρίου 2018

(Υπηρεσιακός)

10 Οκτωβρίου 2018
(Υπηρεσιακός)
Γιούργκεν Στρέπελ

(Ολλανδός)

 

10 Οκτωβρίου 2018 23 Φεβρουαρίου 2019 – Αποχώρηση Ανδρέα Παντελή

Τάσος Θεοδώρου