Ο Πεπ Γκουαρδιόλα θα πρέπει να διαμορφώσει κατάλληλα τα πλάνα του για τις προσεχείς αναμετρήσεις ελέω και της αναγκαστικής απουσίας του Ρόδρι, με την Σίτι να επισκέπτεται το «Έμιρεϊτς» σε λίγο καιρό, χωρίς να έχει διαθέσιμο κανέναν από την τριάδα των χαφ που την περσινή σεζόν «υπέγραψαν» για τον τίτλο.
Η ανοησία του Ρόδρι, πιάνοντας τον Γκιμπς – Γουάιτ από τον λαιμό, του απέφερε την απευθείας κόκκινη κάρτα και κάπως έτσι ο «κορυφαίος μέσος στον κόσμο», όπως τον χαρακτήρισε ο Πεπ Γκουαρδιόλα πριν από λίγες μέρες, αναγκάζεται να χάσει τρία ματς.
Το ένα εξ αυτών είναι το παιχνίδι με την Άρσεναλ στο «Έμιρεϊτς» (08/10), στις νέες κόντρες με τους «κανονιέρηδες» για το φετινό πρωτάθλημα μετά τη σκληρή μάχη που έδωσαν οι δύο ομάδες για την κορυφή την περασμένη αγωνιστική περίοδο.
Όταν στα τέλη του περασμένου Απρίλη οι «πολίτες» επιβλήθηκαν 4-1 της ομάδας του Μικέλ Αρτέτα για να τους δείξουν πως πλέον δεν θα μπορούσαν να τους κλέψουν το τρόπαιο της Πρέμιερ Λιγκ, η Σίτι είχε παρουσιαστεί με τους Ντε Μπρόινε, Γκουντογκάν και Ρόδρι στη μεσαία γραμμή.
Και φέτος, ουδείς από τους τρεις θα υπάρχει στο προσεχές παιχνίδι! Ο Βέλγος είναι τραυματίας και θα χάσει ολόκληρο το πρώτο μισό της ποδοσφαιρικής χρονιάς, ο Ισπανός είναι τιμωρημένος και ο Γερμανός μετακινήθηκε στην Βαρκελώνη για χάρη της Μπαρτσελόνα!
Ο Γκουαρδιόλα έχει επιλογές, αλλά έχει μπροστά του και μια πρόκληση ώστε να παρουσιάσει όσο το δυνατόν πιο ισχυρό τον χώρο του κέντρου, με δεδομένο πως έχει σημαντικότατες απώλειες να διαχειριστεί.