Μια σπουδαία εμπειρία για νεαρούς ποδοσφαιριστές

Η κυπριακή ακαδημία της Γιουβέντους θα συμμετάσχει και στο 2ο παγκόσμιο τουρνουά ακαδημιών της ιταλικής ομάδας στο Τορίνο. Πρόκειται για μια σπουδαία εμπειρία για ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται αποκλειστικά στην ακαδημία των Μπιανκονέρι στο νησί μας.

Το ερχόμενο Ιούνιο (10-14/06/09) η αποστολή θα ταξιδέψει στην Ιταλία για να αγωνιστεί στο τουρνουά όλων των ακαδημιών της Μεγάλης Κυρίας ανά το παγκόσμιο.

Οι Κύπριοι ποδοσφαιριστές (ηλικιακές κατηγορίες 2006-2007 & 2008-2009) θα διαμένουν στις ιταλικές άλπεις (Olympic Village Brdonechia)  και θα γνωρίσουν νεαρούς ανερχόμενους αστέρες από την Ελλάδα, την Πολωνία, την Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Σουηδία, την Αγγλία, τον Καναδά, την Αυστραλία, την Σλοβακία, την Γουατεμάλα, την Κίνα, το Ντουμπάι, την Κολομβία, την περσινή πρωταθλήτρια Τυνησία, ποδοσφαιριστές από 70+ χώρες.

Το τουρνουά αρχίζει με την φαντασμαγορική τελετή έναρξης στο Allianz Stadium ενώ αναμένεται ότι εκεί θα βρίσκονται αστέρες του παρελθόντος που εργάζονται στην Γιουβέντους όπως ο Πάβελ Νέντβεντ.

Ο στόχος της κυπριακής αποστολής είναι να εξασφαλίσει θέση στις 8 καλύτερες ομάδες. Στην απονομή την περσινή σεζόν ήταν ο πρόεδρος της Γιουβέντους Αντρέα Ανιέλι και ευχή μας είναι τον Ιούνιο να βραβεύσει τους Κύπριους ποδοσφαιριστές ως διακριθέντες στο τουρνουά.

Οι νεαροί Κύπριοι ποδοσφαιριστές θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο Allianz Stadium και στο μουσείο της Γιουβέντους ενώ αρχηγός της αποστολής θα είναι ο διευθυντής της σχολής στην Κύπρο Σάββας Σωκράτους.