«Πόλεμος» χωρίς άμαχο πληθυσμό – Balla.com.cy
Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τη χρήση των cookie μας.

«Πόλεμος» χωρίς άμαχο πληθυσμό
Editorial

«Πόλεμος» χωρίς άμαχο πληθυσμό

Η επιστροφή μετά τη διακοπή για τις εθνικές ομάδες φέρνει και την πρώτη πλήρη αγωνιστική του πρωταθλήματός μας, με τις τρεις ομάδες που διεκδίκησαν την είσοδο στους ευρωπαϊκούς ομίλους (Απόλλωνας και ΑΕΚ τα κατάφεραν, σε αντίθεση με τον ΑΠΟΕΛ) να κάνουν τη δική τους πρεμιέρα.

Μαζί με την πρώτη πλήρη αγωνιστική ξεκίνησε και ο «πόλεμος». Οι πρώτες ανακοινώσεις και δηλώσεις με αντιαπαραθέσεις, αιχμές, υπονοούμενα ήρθαν από πολύ νωρίς φέτος για να μας θυμίσουν το σκηνικό που βιώσαμε έντονα και στο προηγούμενο πρωτάθλημα, όταν ο κόσμος έψαχνε να διαχωρίσει τα παιχνίδια σε… φιλικά και επίσημα, αναζητούσε «ύποπτους» παίκτες, έψαχνε συμμαχίες και αντιπαλότητες και γενικά ασχολιόταν με οτιδήποτε άλλο εκτός από το ποδόσφαιρο.

Η «μάχη» φέτος ξεκίνησε νωρίς… και ο δρόμος είναι μακρύς. Μία μάχη, όμως, χωρίς άμαχο πληθυσμό. Δεν υπάρχει ο φόβος φέτος πως μπορεί να υπάρξουν θύματα στον «άμαχο πληθυσμό», γιατί δεν θα υπάρχει και πολύς τέτοιος στις εξέδρες. Η αντίθεση πολλών οπαδών, οργανωμένων και μη, στην κάρτα φιλάθλου αδειάζει ακόμη περισσότερο τα ούτως ή άλλως μισοάδεια γήπεδά μας τα τελευταία χρόνια.

Άμαχος πληθυσμός ασφαλώς και υπάρχει και ενδιαφέρεται εξίσου με το πρόσφατο παρελθόν για τις ομάδες του, απλά πλέον εκφράζει το ενδιαφέρον του κυρίως από το πληκτρολόγιο και ξεσπά στα social media και όχι στις εξέδρες. Αυτές θα χρειαστεί αρκετή δουλειά για να ξαναγεμίσουν (και δεν αρκεί μια «λύση» με την κάρτα φιλάθλου για να αποκτήσουν ξανά παλμό).

Όπου κι αν βρίσκεται, όμως, ο κόσμος, στο γήπεδο, στις καφετέριες ή στον καναπέ του σπιτιού του, το πρωτάθλημά μας επιστρέφει με την πρώτη πλήρη αγωνιστική. Και το καταλάβαμε πριν καν διεξαχθεί αυτή…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ