Όταν η ΑΕΚ ανακοίνωσε την απόκτηση του Ιβάν Τρισκόφσκι, στις 22 Ιανουαρίου 2016, με τη μορφή δανεισμού από τη Λέγκια Βαρσοβίας «μέχρι το τέλος της σεζόν», πιθανότατα ούτε ο ίδιος δεν θα περίμενε το πώς θα εξελισσόταν η καριέρα του και η παρουσία του στην ομάδα της Λάρνακας.
Ο… δανεικός που κλείνει, σήμερα, μια ολόκληρη 8ετία στην ΑΕΚ, ο ποδοσφαιριστής που έμελλε να γίνει ο εμβληματικός αρχηγός της και να κλείσει μια παντοτινή θέση στις καρδιές των φίλων της, τόσο με την αγωνιστική του παρουσία, όσο και με την ανθρώπινη του πλευρά. Δεν του το χάρισε κανείς, το κέρδισε ο ίδιος με τις εμφανίσεις του, τα επιτεύγματά του και την συμπεριφορά του.
Να μιλήσουμε για τα αγωνιστικά;
-113 γκολ σε 213 παιχνίδια στο πρωτάθλημα.
-12 τέρματα σε 24 ματς κυπέλλου.
-21 γκολ σε 47 ευρωπαϊκούς αγώνες.
Συνολικά 146 γκολ σε 285 συμμετοχές με τη φανέλα της ΑΕΚ, συμπεριλαμβανομένου της μίας στο σούπερ καπ. Αριθμοί εντυπωσιακοί για τον ρέκορντμαν σε συμμετοχές και γκολ, στην ιστορία της ομάδας της Λάρνακας.
Ως γνωστόν, η ιστορία γράφει και ΠΟΤΕ δεν ξεγράφει. Ο Ιβάν έχει γράψει τη δική του ιστορία στην ΑΕΚ, περισσότερο από κάθε άλλον ποδοσφαιριστή. Ήρθε στα 28 προς 29 και σε τον Απρίλιο κλείνει τα 37 του χρόνια. Το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το καλοκαίρι και ουδείς γνωρίζει τι θα φέρει το μέλλον.  Το μόνο βέβαιο είναι ότι κάποια στιγμή, αγωνιστικά, θα αποχωρήσει. Εκείνο όμως που θα παραμείνει παντοτινά, είναι η εκτίμηση και η αγάπη του κόσμου προς τον Ιβάν Τρισκόφσκι.
Αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ και με τίποτα.

Ανδρέας Βεντούρης