Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα πραγματοποιηθούν οι πέντε αγώνες της 13ης αγωνιστικής της ΟΠΑΠ Basket League. Δύο παιχνίδια είναι προγραμματισμένα για το Σάββατο και άλλα τρία για την Κυριακή. Ρεπό έχει ο ΑΠΟΠ.

Πετρολίνα ΑΕΚ-ΕΑΣ Ομόνοια
Σάββατο 7 Ιανουαρίου – 15:00 / «Κίτιον»
Από νίκες προέρχονται Πετρολίνα ΑΕΚ και ΕΑΣ Ομόνοια και θέλουν να δώσουν συνέχεια στον μεταξύ τους αγώνα στη Λάρνακα. Οι «κιτρινοπράσινοι», σε έντεκα αγώνες, μετρούν οκτώ νίκες και τρεις ήττες. Από την άλλη, για τους «πράσινους» το ροζ φύλλο στην προηγούμενη αγωνιστική, απέναντι στην Ένωση (80-73), ήταν το πρώτο σε έντεκα παιχνίδια και θέλουν να πανηγυρίσουν και το δεύτερο στη σειρά.

Ε.Ν. Παραλιμνίου-Κεραυνός
Σάββατο 7 Ιανουαρίου – 17:00 / «Αίθουσα Παραλιμνίου»
Στο Παραλίμνι η Ένωση υποδέχεται τον Κεραυνό με τις δυο ομάδες να επιζητούν το ροζ φύλλο για διαφορετικούς λόγους. Οι γηπεδούχοι για να επανέλθουν στα νικηφόρα αποτελέσματα και οι φιλοξενούμενοι για να ενισχύσουν το σερί τους. Οι «βυσσινί» έδωσαν 11 παιχνίδια και πήραν δύο νίκες, ενώ το συγκρότημα του Στροβόλου σε δέκα αγώνες πανηγύρισε εννέα φορές.

Αχιλλέας Καϊμακλίου-ΑΠΟΕΛ
Κυριακή 8 Ιανουαρίου – 16:00 / Λύκειο Παλλουριώτισσας
Ο Αχιλλέας Καϊμακλίου επιδιώκει να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα κοντράροντας τον ΑΠΟΕΛ που επιστρέφει στη δράση μετά τις 14 Νοεμβρίου όταν είχαν κερδίσει την ΕΑΣ Ομόνοια (62-64). Οι «γαλαζοκίτρινοι» δεν είχαν παίξει στην τελευταία αγωνιστική πριν από τη διακοπή αφού αναβλήθηκε ο αγώνας με τον Κεραυνό λόγω των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων των «ερυθροκίτρινων», ενώ στην πρώτη αγωνιστική του 2023 είχαν ρεπό. Ο απολογισμός για τον Αχιλλέα Καϊμακλίου είναι τέσσερις νίκες και εφτά ήττες, ενώ ο ΑΠΟΕΛ έχει οκτώ νίκες και μία ήττα.

ΕΘΑ-Dynatron Aπόλλων
Κυριακή 8 Ιανουαρίου – 16:3
0 / Στάδιο «Τάσσος Παπαδόπουλος» Ελευθερία
Η αγωνιστική θα ολοκληρωθεί στη Λευκωσία και το στάδιο «Τάσσος Παπαδόπουλος» Ελευθερία με την ΕΘΑ να φιλοξενεί τον Dynatron Απόλλων, με τους γηπεδούχους να επανέλθουν στις επιτυχίες και τους «γαλάζιους» να δώσουν συνέχεια στις νίκες. Το συγκρότημα της Έγκωμης, σε εννέα παιχνίδια, έχει τέσσερις νίκες και πέντε ήττες, ενώ από την άλλη η ομάδα της Λεμεσού σε 11 αγώνες μετρά έξι νίκες και πέντε ήττες.

Payabl. EKA ΑΕΛ BC-Ανόρθωση
Κυριακή 8 Ιανουαρίου – 17:00 / «Νίκος Σολωμονίδης»
Την επιστροφή στις νίκες θα επιδιώξουν Payabl. EKA ΑΕΛ BC και Ανόρθωση που θα αναμετρηθούν στη Λεμεσό, αφού αμφότερες δέχθηκαν ήττα στην προηγούμενη αγωνιστική. Οι «γαλαζοκίτρινοι» σε 11 αγώνες πήραν επτά ροζ φύλλα και δέχθηκαν τέσσερις ήττες, ενώ μοιρασμένος είναι ο απολογισμός για την ομάδα της Αμμοχώστου αφού σε δέκα ματς πέτυχε πέντε νίκες και ηττήθηκε ισάριθμες φορές.