BALLA SPECIAL: Εκπρόσωποι Τύπου… το «Α» και το «Ω» της ενημέρωσης (pics)

Stoiximan: Παίξε με 100€ bonus, Αγώνες με 0% γκανιότα καθημερινα, Πριμ στο παρολί, Κορυφαίες αναμετρήσεις σε live streaming

Μία νέα ποδοσφαιρική σεζόν βρίσκεται στα πρόθυρα μας και οι ομάδες έχουν τους δικούς τους υπεύθυνους για τον προγραμματισμό.

Επιμέλεια: Τάσος Θεοδώρου

Η δουλειά όμως που γίνεται εντός και εκτός γηπέδων, μπροστά και πίσω από τις κάμερες, πάνω και δίπλα από τα τηλέφωνα, κοντά και μακριά από τα μικρόφωνα και τις φωτογραφικές μηχανές, ανήκει αποκλειστικά στους… πιο παθιασμένους.

Πρόκειται για τους Εκπροσώπους Τύπου (Press Officers) των ομάδων που βρίσκονται πάντα στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης για ό,τι συμβαίνει.

Αποτελούν το βασικότερο συνδετικό κρίκο ανάμεσα σε διοικήσεις και Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας και μεταβιβάζουν ενέργειες, αποφάσεις, πολιτικές και ζητήματα που αφορούν τους συλλόγους και τις εταιρείες τους.

Το Balla, όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, προέβηκε σε ανασκόπηση και παρουσιάζει τους ανθρώπους με τους οποίους θα πορευτούν δίπλα στα ΜΜΕ οι ομάδες της Α’ Κατηγορίας για την σεζόν 2018-19.

Αναλυτικά:

Νεκτάριος Πετεβίνος – ΑΠΟΕΛ

Κατάγεται από τη Λευκωσία και από τις 17 Μαρτίου 2014 ανέλαβε καθήκοντα Υπεύθυνου Επικοινωνίας και Εκπροσώπου Τύπου της Εταιρείας του ΑΠΟΕΛ, διαδεχόμενος τον Πανίκο Χατζηλιασή.

Ο Νεκτάριος ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα από τη Lumiere TV το 1997. Στην LTV δούλεψε μέχρι το 2006, όταν και μεταφέρθηκε στο Συγκρότημα Δίας και στο Αθλητικό Τμήμα του SIGMA TV.

Κυριάκος Δημητρίου – ΑΕΚ

Ανέλαβε καθήκοντα Εκπροσώπου τύπου της ΑΕΚ στις 16 Ιούνιου του 2014 διαδεχόμενος τον Δ. Γεωργιάδη.

Ο Κυριάκος αποφοίτησε από το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ στην Αθήνα το 2005. Δούλεψε αρχικά στην LTV, ακολούθως στην Cytavision και στο Αθλητικό Τμήμα του SIGMA TV.

Προτού βρεθεί στην ΑΕΚ άρθρα και ρεπορτάζ του φιλεξενούνταν επίσης και στο Balla.com.cy καθώς και στο kerkida.net.

Φανούριος Κωνσταντίνου – Απόλλωνας

Με καταγωγή τη Λεμεσό υποστηρίζει τον Απόλλωνα από μικρός.

To Mάιο του 2017 συμπληρώνει την 5η του χρονιά στον Απόλλωνα καθώς το 2012 διαδέχθηκε τον Γιώργο Πετρή ως Υπεύθυνος  Επικοινωνίας της Ποδοσφαιρικής Εταιρείας .

Από το 2007 μέχρι το 2012 ο Φανούριος βρισκόταν στο Αθλητικό Τμήμα του CAPITAL TV και του CAPITAL FM. Παράλληλα πρόσφερε τις υπηρεσίες του στο kerkida.net, στο Limassol Sports και σε διάφορες τοπικές εφημερίδες τις Λεμεσού, αλλά και σε παγκύπρια περιοδικά.

Από το 2012 μέχρι σήμερα είναι πλήρες μέλος της Ένωσης Αθλητικογράφων Κύπρου.

Σάββας Πηλακούτας – Ανόρθωση

Ο 26χρονος Σάββας Πηλακούτας με καταγωγή από τη Λευκωσία είναι από τους νεαρούς της παρέας.

Διαδέχθηκε τον Μαρίνο Μήτρου στο Γραφείο Τύπου της Ανόρθωσης στις 12 Σεπτεμβρίου 2016, επί προεδρίας Χρίστου Πουλλαϊδη.

Αποφοίτησε από το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ στην Αθήνα το 2013 και στη συνέχεια εργάστηκε στο Balla.com.cy και κατόπιν σε εφημερίδες καθώς επίσης και στο ραδιόφωνο.

Το 2016 δούλεψε για ένα εξάμηνο στην SPORT DAY Κύπρου και τον Super Sport FM 104.0.

Aριάδνη Γενεθλίου – ΑΕΛ

Η μοναδική γυναίκα της παρέας.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε  στη Λεμεσό. Σπούδασε στο Πάντειον Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών στην Αθήνα στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού με κατεύθυνση στην Επικοινωνία και Δημόσιες Σχέσεις.

Αργότερα απέκτησε Μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στο τμήμα Επικοινωνίας και Νέας Δημοσιογραφίας στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου με εξειδίκευση σε θεματικές όπως την Διαχείριση κρίσεων, την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, το Μάρκετινγκ, την Στρατηγική Πολιτική – Κοινωνική – Εμπορική και Πολιτιστική Επικοινωνία αλλά και την Κοινωνική Ψυχολογία και Επικοινωνία.

Εργάστηκε τόσο στην Αθήνα όσο και στην Κύπρο σε εμπορικές εταιρείες ως Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων με την ευθύνη της επικοινωνιακής προώθησης της εταιρείας, της διοργάνωσης εκθέσεων αλλά και συνεδρίων.

Παράλληλα παρέδιδε μαθήματα Δημοσίων Σχέσεων και Γλώσσας του Σώματος στα Επιμορφωτικά Κέντρα Λεμεσού. Συμμετείχε, επίσης, σε αρκετά συνέδρια και εργαστήρια Επικοινωνίας, ενώ αποτέλεσα οργανωτικό μέλος σε Διεθνές συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο το 2017 με θέμα: «JOURNALISM, SOCIETY AND POLITICS IN THE DIGITAL MEDIA ERA».

Στην ΑΕΛ Ποδόσφαιρο Δημόσια ΛΤΔ ξεκίνησε να εργάζεται τον Μάιο του 2017 ως Λειτουργός Γραφείου Τύπου με την ευθύνη της οργάνωσης της Στρατηγικής Επικοινωνίας, την διαχείριση της ιστοσελίδας και των Κοινωνικών Μέσων Δικτύωσης αλλά και της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Από τον Ιούνιο του 2018 ανέλαβε χρέη Υπεύθυνης Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας, διαδεχόμενη τον Θεόδωρο Αντωνίου.

Ανδρέας Δημητρίου – Ομόνοια

Από τους πιο έμπειρους στο χώρο του κυπριακού ποδοσφαίρου.

Ανέλαβε καθήκοντα Εκπρόσωπου Τύπου και Υπεύθυνου Γραφείου Τύπου της Ομόνοιας το καλοκαίρι του 2012 διαδεχόμενος το Θεόδωρο Καυκαρίδη.

Αποφοίτησε από το Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Frederick και είναι νυμφευμένος με την επίσης Δημοσιογράφο και Αθλητικογράφο, Μαρίνα Αργυρού.

Πολύβιος Παλιούρας – Πάφος FC

Γεννημένος στην Αθήνα με καταγωγή από Πάφο.

Αποφοίτησε από την Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών στον Τομέα της Αγγλικής γλώσσας και λογοτεχνίας.

Στην συνέχεια συνεργάστηκε με τοπικούς ραδιοσταθμούς σε θέματα αθλητικού ρεπορτάζ και της τότε τοπικής ομάδας Α.Ε.Πάφος και μέλος του συνδέσμου φιλάθλων σε σχέση με την επικοινωνία με τα ΜΜΕ.

Ανέλαβε εκπρόσωπος τύπου της Α Ε.Π το 2013 επί Εξαμελούς Διοικούσας Επιτροπής που οδήγησε στη συγχώνευση της ομάδας με την Α.Ε. Κουκλιών και τη δημιουργία της Πάφος FC.

Από τότε αποτελεί μέλος της διοίκησης και υπεύθυνος του γραφείου Τύπου της ομάδας, διατηρώντας τον ρόλο του εκπροσώπου τύπου της Πάφος FC.

Σάββας Μαγκαφάς – Ερμής

Σε διπλό ρόλο ο Σάββας Μαγκαφάς με την έναρξη της σεζόν 2018-19.

Η διοίκηση του Ερμή ανέθεσε στον Σάββα καθήκοντα βοηθού προπονητή/αναλυτή και παράλληλα εκπροσώπου τύπου του συλλόγου.

Αποφοίτησε από την Τεχνική Σχολή Λευκωσίας το 1993. Κατέχει το δίπλωμα UEFA A’ και έχει παρακολουθήσει αρκετά σεμινάρια προπονητικής σε Κύπρο και εξωτερικό.

Έπαιξε ποδόσφαιρο από το 1995 μέχρι το 2005 στον Εθνικό Άσσιας και από το 2005 μέχρι το 2009 στον Ελληνισμό Ακακίου. Από το 2016 βρισκεται στους «φτεροπόδαρους», ενώ προηγουμένως πέρασε από τα τεχνικά επιτελεία των ΑΕΚ, Χαλκάνωρα, Δόξας, ΑΠΟΕΛ, Ελληνισμού Ακακίου και ΠΑΕΕΚ.

Δημήτρης Λάζος – Νέα Σαλαμίνα

Γέννημα θρέμμα του συλλόγου της Νέας Σαλαμίνας ο Δημήτρης Λάζος.

Πολλά μέλη της οικογένειάς του διετέλεσαν μέλη του Δ.Σ των «ερυθρόλευκων» τις προηγούμενες δεκαετίες και έχουν όλοι καταγωγή από την πόλη της Αμμοχώστου.

Ο Δημήτρης ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Αθήνα στον κλάδο της Διοίκησης Επιχειρήσεων το 2010. Στην συνέχεια ασχολήθηκε με επιχειρήσεις με είδη υγιεινής και κεραμικά.

Δεν είναι νέος στον σύλλογο αφού έπαιξε ποδόσφαιρο στις Ακαδημίες και έφτασε μέχρι την πρώτη ομάδα για να αποχωρήσει την περίοδο 2005-06. Διαδέχθηκε τον Γιώργο Καζαμία στο γραφείο τύπου της ομάδας τον Οκτώβριο του 2017.

Χρίστος Τζιάμπος – Αλκή

Με ένα χαμόγελο στα χείλη ό,τι και να συμβαίνει στην Αλκή είναι πάντα ο Χρίστος Τζιάμπος που δηλώνει… «Αλκαίος από κούνια».

Ο Χρίστος εκτελεί χρέη Εκπροσώπου Τύπου στην ομάδα της Λάρνακας από το 2014, ενώ διετέλεσε Υπεύθυνος Επικοινωνίας του συλλόγου και επί προεδρίας Μίμη Φαντούση από το 2007 μέχρι το 2010. Είναι σήμερα παράλληλα και ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του Άντη Λόππα.

Αποφοίτησε από το Παγκύπριο Λύκειο Λάρνακας το 1995. Σπούδασε στο Κεντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ την διετία 1998-00, ακολούθως Διοίκηση Επιχειρήσεων στην Θεσσαλονίκη και στην συνέχεια απόκτησε μεταπτυχιακό τίτλο σε παρόμοιο κλάδο στο University of the West of England.

Δούλεψε σε διάφορες εταιρείες ως manager, έχει πλούσια γνώση στο κυπριακό ποδόσφαιρο και σήμερα τον βρίσκουμε ως Διευθυντή στην τράπεζα Societe Generale.

Νίκος Κωνσταντίνου – Δόξα

Κωνσταντίνος Φάνου – ΕΝΠ

Ο νεαρότερος της παρέας.

Γεννημένος στις 6 Ιανουαρίου 1988, ο Κωνσταντίνος Φάνου είναι εκπρόσωπος τύπου της Ένωσης από την περίοδου που αυτή αγωνιζόταν στην Β’ Κατηγορία.

Μεγάλωσε στη Λάρνακα, είναι από μικρός παθιασμένος με τους «βυσσινί» και είναι στα διοικητικά της ομάδας τα τελευταία τρία χρόνια.

Αποφοίτησε από την Πολυτεχνική Σχολή ως Μιχανολόγος Μηχανικός. Ασχολείται επιχειρηματικά με το εστιατόριο «Hippocampus» στον Πρωταρά παράλληλα με τα καθήκοντα του ως εκπρόσωπος τύπου.

BET ON ALFA: Παίξε online και πάρε Bonus 100% με την πρώτη κατάθεση μέχρι 100 Ευρώ