BALLA SPECIAL: Επιστήμη και Αθλητισμός… συγκοινωνούντα δοχεία; (ΜΕΡΟΣ Ζ’)

Stoiximan: Παίξε με 100€ bonus, Αγώνες με 0% γκανιότα καθημερινα, Πριμ στο παρολί, Κορυφαίες αναμετρήσεις σε live streaming

Στο διεθνές μεταβαλλόμενο περιβάλλον όλα μετεξελίσσονται με γοργούς ρυθμούς. Έτσι και ο αθλητισμός χρόνο με το χρόνο αλλάζει και εκσυγχρονίζεται.

Επιμέλεια: Τάσος Θεοδώρου

Διαβάστε επίσης: BALLA SPECIAL: Επιστήμη και Αθλητισμός… συγκοινωνούντα δοχεία; (ΜΕΡΟΣ Α’)

BALLA SPECIAL: Επιστήμη και Αθλητισμός… συγκοινωνούντα δοχεία; (ΜΕΡΟΣ Β’)

BALLA SPECIAL: Επιστήμη και Αθλητισμός… συγκοινωνούντα δοχεία; (ΜΕΡΟΣ Γ’)

BALLA SPECIAL: Επιστήμη και Αθλητισμός… συγκοινωνούντα δοχεία; (ΜΕΡΟΣ Δ’)

BALLA SPECIAL: Επιστήμη και Αθλητισμός… συγκοινωνούντα δοχεία; (ΜΕΡΟΣ Ε’)

BALLA SPECIAL: Επιστήμη και Αθλητισμός… συγκοινωνούντα δοχεία; (ΜΕΡΟΣ ΣΤ’)

BALLA SPECIAL: Επιστήμη και Αθλητισμός… συγκοινωνούντα δοχεία; (ΜΕΡΟΣ Η’)

BALLA SPECIAL: Επιστήμη και Αθλητισμός… συγκοινωνούντα δοχεία; (ΜΕΡΟΣ Θ’)

BALLA SPECIAL: Επιστήμη και Αθλητισμός… συγκοινωνούντα δοχεία; (ΜΕΡΟΣ Ι’)

Καλύτερες γνώσεις και πιο εμπεριστατωμένες απόψεις για το θέμα αυτό και την σχέση ανάμεσα σε Επιστήμη και Αθλητισμό φέρουν οι ειδικοί και οι εμπειρογνώμονες.

Το Balla πρωτοπορεί και πάλι δίνοντας λόγο και βήμα σε ανθρώπους που είτε «έφαγαν» τα γήπεδα και τους στίβους με το κουταλάκι, είτε ξημεροβραδιάζονται για την διαμόρφωση αθλητών και ποδοσφαιριστών στα γυμναστήρια και στα αποδυτήρια των ομάδων, είτε βρίσκονται ακόμα στην αρχή της επιστημονικής τους καριέρας και βλέπουν τα πράγματα στον κυπριακό αθλητισμό από μια νέα σκοπιά.

Αναλυτικά όσα ανέφεραν στο Balla (ΜΕΡΟΣ Ζ’):

Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου – Γυμναστής

Κωνσταντίνο, πόσα χρόνια ασχολείσαι με τον αθλητισμό και πως προέκυψε το επάγγελμα του γυμναστή;

Με τον αθλητισμό άρχισα να ασχολούμαι από την ηλικία των 6 ετών, καθώς μου άρεσε το ποδοσφαιρο και έτσι είχα εγγραφεί σε ακαδημία ποδοσφαιρου. Το επάγγελμα του γυμναστή το επιδίωξα γιατί για μένα η γυμναστική είναι τρόπος ζωής  είναι κάτι που με εκφράζει.

Έχεις προσηλωθεί τα τελευταία χρόνια στο γυμναστήριο και το bodybuilding… Πως είναι τα δεδομένα σε αυτό τον χώρο;

Το γυμναστήριο πλεον αποτελεί τροπο ζωής και όχι μόδα εποχής. Εχω παρατηρήσει ότι  ο κόσμος σιγά σιγά έχει αρχίσει να κατανοεί την σημαντικότητα της γυμναστικής και της σωστης διατροφης.

Όσον αφορά στο bodybuilding είναι εμπειρία ζωής. Είναι κάτι που θα το ξανακάνα γιατί μου αρέσουν οι προκλησεις.

Η όλη διαδικασία της προετοιμασίας και το αισθημα ικανοποίησης που νιώθεις βγαίνοντας στην σκηνή είναι κάτι που δεν περιγράφεται με λόγια εάν δεν το ζήσεις.

Τώρα σε γνωρίζουμε ως διευθυντή του Wellness4u Fitness Center στη Λάρνακα. Περίγραψε μας την καθημερινότητα σου…

Εδώ και 1 χρόνο έχω καταφέρει να ανοίξω το δικό μου γυμναστήριο. Το να διευθύνεις ένα γυμναστήριο δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση.

Καθημερινα βρίσκομαι στο γυμναστήριο από τις 6 το πρωί μέχρι τις 10  το βράδυ.Προσπαθω να βρίσκω νέες ιδέες  εκγύμνασης καθως επισης και να προκαλω τα Μελη μου σε διάφορα challenge και εκδηλωσεις.

Στο τελος της μέρας η κούραση είναι μεγάλη αλλά ακόμα ποιο μεγάλη είναι η ευχαρίστηση που νιώθω για τη δουλειά που κάνω καθημερινά και που βλέπω τους κόπους μου να ανταμείβονται και τα Μέλη μου να είναι ευχαριστημένα.

Με τα υπόλοιπα αθλήματα (ποδόσφαιρο, καλαθόσφαιρα, πετόσφαιρα, στίβο, κολύμβηση) ποια η σχέση σου;

Με το ποδοσφαιρο ασχοληθηκα 10 χρόνια όπου είχα εγγραφεί στις ακαδημίες της Ανόρθωσις και μετέπειτα 2 χρόνια στο αγροτικό.Ασχοληθηκα επίσης με το Άλμα εις ύψος και τα 100μετρα.

Έχεις επαφές με αθλητές, ποδοσφαιριστές, καλαθοσφαιριστές, πετοσφαιριστές; Τι τους συμβουλεύεις πιο συχνά;

Έχω αθλητές ποδοσφαιρου μικρής ηλικίας. Η συμβουλή μου είναι να είναι πάντα συγκεντρωμένη σε αυτό που κάνουν, σε κάθε τους αγώνα να τον αντιμετωπίζουν σαν μια καινούργια πρόκληση…

Επίσης να ακολουθούν σωστή διατροφή καθώς και σωστό τρόπο ζωής και να μην ξεφεύγουν από τους στόχους τους.

Συμμετείχες και σε διαγωνισμούς bodybuilding. Πως ήταν αυτές οι εμπειρίες για εσένα;

Συμμετείχα αρκετές φορές και ηταν απιστευτη εμπειρια. Εκανα αρκετες θυσίες,στερησεις,προπονήσεις για την επίτευξη των στόχων μου και δεν το μετάνιωσα,δοκίμασα και ξεπέρασα τα όρια μου και κατάλαβα ότι όπου υπαρχει η θέληση μπορείς να καταφέρεις τα πάντα.

Βλέπουμε αρκετούς νέους αθλητές να συνδυάζουν την ενασχόληση τους με τα δικά τους σπορ με παράλληλη φοίτηση σε κλάδους του αθλητισμού. Πως το σχολιάζεις;

Θετικά. Γιατι κάνουν και συνδυάζουν αυτό που αγαπούν. Απλα πρέπει να βρεθεί μια ισορροπία στον συνδυασμό αυτό και να έχουν δίπλα τους άτομα που θα στηρίζουν αυτές τους τις αποφάσεις.

Σε ποια επίπεδα βρίσκεται ο αθλητισμός κλειστού χώρου (γυμναστήριο, pilates, yoga, aerobic κτλ) στην Κύπρο σε σχέση με τις χώρες του εξωτερικού;

Πιστεύω στο εξωτερικό βρίσκεται σε πιο ψηλά επίπεδα ο αθλητισμός κλειστού χώρου αλλά τον τελευταίο καιρό βλέπουμε αρκετό κόσμο να εντάσσεται στα ομαδικά προγραμματα.

Τι θα πρότεινες και τι θα εισηγήσουν με σκοπό την βελτίωση της αθλητικής ζωής ή και την βελτίωση των επιδόσεων της χώρας σε τοπικό, αλλά και διεθνές επίπεδο;

Σίγουρα σημαντικο παράγοντα έχει η σωστή διαπαιδαγώγηση που ξεκινά πρώτα από το σπίτι και μετά στο σχολειο. Πρέπει πρώτα να κατανοήσουμε εμείς την σημαντικότητα της γυμναστικής στην ζωή μας τόσο σε θέματα υγείας όσο και σε φυσικής κατάστασης.

Η μυηση στον αθλητισμό πρεπει να μεταφέρεται  στα παιδιά μας από μικρή ηλικια. Χρειάζεται να γίνουν διάφορες εκσυγχρονισεις σε αθλητικές εγκαταστάσεις και οι ομοσπονδίες να στηρίζουν τους νέους αθλητές σε οικονομικό επίπεδο και να είναι σε θέση να καλύψουν οποιαδήποτε άλλη ανάγκη προκύψει.

Κλείνοντας, υπάρχει κάποιο μήνυμα που επ’ ευκαιρίας θα ήθελες να στείλεις στους νέους ανθρώπους;

Καταρχήν η γυμναστική είναι υγεία και δεν διαχωρίζεται σε  ηλικία ή φύλο .Ο καθένας μας μπορεί να ενταχθεί στο χώρο της γυμναστικής και του αθλητισμού φτάνει να υπάρχει θέληση.

Πρεπει να κατανοήσουμε όλοι την σημαντικότητα της άθλησης και να έχουμε σαν κύριο μέλημα μας την ανάδειξη αθλητών.

Τελος πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί για να δημιουργήσουμε μια νεολαία που θα ασχολείται με την γυμναστική και τον αθλητισμό και θα απέχει από τις ουσίες και τις παραβατικές ενέργειες.

BET ON ALFA: Παίξε online και πάρε Bonus 100% με την πρώτη κατάθεση μέχρι 100 Ευρώ