Σαν σήμερα 26 Απριλίου το 1903, ιδρύθηκε η Ατλέτικο Μαδρίτης. Η ομάδα του Τσόλο Σιμεόνε θα γιορτάσει αυτή την ιδιαίτερη μέρα, φορώντας την πρώτη εμφάνιση του συλλόγου, η οποία δεν ήταν ερυθρόλευκη, αλλά κυανόλευκη.

Ημέρα γενεθλίων η σημερινή και στη μία πλευρά της Μαδρίτης υπάρχουν χαμόγελα. Η Ατλέτικο Μαδρίτης γιορτάζει τα 120 χρόνια ζωής, καθώς στις 26 Απριλίου του 1903, μία παρέα φοιτητών από τη χώρα των Βάσκων, ίδρυσαν τη δική τους ποδοσφαιρική ομάδα. Οι συγκεκριμένοι φοιτητές ήταν μέλη της Μπιλμπάο και είχαν προχωρήσει σε μία προσπάθεια να φτιάξουν μία δεύτερη Αθλέτικ.

Αυτός είναι και ο λόγος που το πρώτο σήμα της μαδριλένικης ομάδας ήταν ένα «Α», αφιερωμένο στην Αθλέτικ.

Αυτή δεν ήταν η μοναδική ομοιότητα, μιας και η πρώτη εμφάνιση της Ατλέτικο, ήταν κυανόλευκη, όπως και αυτή της Μπιλμπάο. Οι δύο ομάδες εδώ και πολλά χρόνια φοράνε κόκκινα και άσπρα και η θεωρία πίσω από την αλλαγή των χρωμάτων δεν έχει… επιλυθεί μέχρι σήμερα.

Η πρώτη θεωρία, λέει ότι οι κόκκινες και άσπρες ριγέ μπλούζες ήταν οι φθηνότερες στην κατασκευή τους, μιας και ο συγκεκριμένος συνδυασμός χρωμάτων, χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή στρωμάτων και το αχρησιμοποίητο ύφασμα ήταν εύκολο να γίνει ποδοσφαιρική φανέλα.

Η δεύτερη θεωρία, αναφέρει ότι οι δύο ισπανικές ομάδες, αγοράζανε φανέλες της Μπλάκμπερν από την Αγγλία και τις μετατρέπανε σε δικές τους. Παρόλα αυτά στα τέλη του 1909, όταν ο Χουανίτο Ελαρντούι είχε πάει να αγοράσει εμφανίσεις και για την Ατλέτικο και την Μπιλμπάο, δεν βρήκε αυτές τις Μπλάκμπερν, με αποτέλεσμα να αγοράσει της Σαουθάμπτον (κόκκινο και άσπρο).

Το πρώτο παιχνίδι που η Ατλέτικο Μαδρίτης είχε φορέσει τα «ερυθρόλευκα», ήταν στις 22 Ιανουαρίου το 1911. Έκτοτε η πρώτη εμφάνισή της έχει παραμείνει ίδια, κάτι που δεν θα ισχύει στο αποψινό παιχνίδι με τη Μαγιόρκα.

Η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε για αυτή την εντός έδρας αναμέτρηση, θα φορέσει μία επετειακή φανέλα που σε συνεργασία με τη Nike, θα τιμήσει την πρώτη εμφάνιση του συλλόγου. Το «Γουάντα Μετροπολιτάνο» θα ντυθεί για ένα βράδυ στα κυανόλευκα.