Η μεγαλύτερη συγκέντρωση Ferrari Dino

Stoiximan: Παίξε με 100€ bonus, Αγώνες με 0% γκανιότα καθημερινα, Πριμ στο παρολί, Κορυφαίες αναμετρήσεις σε live streaming

Με ένα νέο ρεκόρ γιόρτασε η Ferrari στο Μαρανέλο τα 50 χρόνια «ζωής» της θρυλικής Dino. Στο πλαίσιο των εορτασμών συναντήθηκαν στην έδρα της Ferrari 150 τέτοια αυτοκίνητα, σπάζοντας έτσι κάθε προηγούμενο ρεκόρ και προκαλώντας ρίγη συγκίνησης στους φίλους του μοντέλου, που έλαβε το όνομά του από τον αδικοχαμένο γιο του Εντσο Φεράρι.

Η γέννηση της Dino 206S πραγματοποιήθηκε βασικά το 1967, δηλαδή πριν 51 χρόνια, ωστόσο πέρυσι επισκίασε τα πάντα η επέτειος των 70 ετών της ίδιας της Ferrari. Ετσι αποφάσισαν οι άνθρωποι της Scuderia, να μεταθέσουν για εφέτος τους γενέθλιους εορτασμούς για τη Dino, λαμβάνοντας ως σημείο αναφοράς τον Μάρτιο του 1968, οπότε κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το συγκεκριμένο μοντέλο στον δρόμο.

Το cult μοντέλο της Ferrari έφερε έναν V6 κινητήρα, σχεδιασμένο από τον ίδιο τον Ντίνο Φεράρι, ενώ στα πρώτα αυτοκίνητα δεν υπήρχε το λογότυπο της ιταλικής μάρκας, αλλά το όνομα Dino. Αυτό δεν μείωσε καθόλου την αγάπη των φίλων της Ferrari –και όχι μόνον- για το συγκεκριμένο μοντέλο, που κατασκευαζόταν σε διάφορες εκδόσεις από το 1967 έως το 1980.

Στα πεντηκοστά γενέθλια της Dino κατέφθασαν στο Μαρανέλο 150 τέτοια αυτοκίνητα, που έκαναν αρχικά μερικούς γύρους στην πίστα της εταιρείας στο Φιοράνο, για να σχηματίσουν μετά μία καταπληκτική χωρογραφία με τα αμαξώματά τους, η οποία καταγράφηκε στο φακό.

Ακολούθως περιηγήθηκαν οι περίπου 300 προσκεκλημένοι πελάτες της Ferrari στο Μουσείο της μάρκας, πριν κλείσουν οι εορτασμοί με μία κλασική διαδρομή, κατά΄την οποία διάβηκαν τα αυτοκίνητα την ιστορική είσοδο Via Abetone Inferiore των εγκαταστάσεων στο Μαρανέλο.

BET ON ALFA: Παίξε online και πάρε Bonus 100% με την πρώτη κατάθεση μέχρι 100 Ευρώ