Από τις λιγότερο ειρηνικές χώρες στον κόσμο η Ελλάδα (pics)

Stoiximan: Παίξε με 100€ bonus, Αγώνες με 0% γκανιότα καθημερινα, Πριμ στο παρολί, Κορυφαίες αναμετρήσεις σε live streaming

Μείωση για τέταρτη συνεχή χρονιά σημειώθηκε στο μέσο επίπεδο παγκόσμιας ειρήνης όπως αυτό καταγράφεται στον ετήσιο Γενικό Δείκτη Ειρήνης (GPI), εμφανίζοντας πτώση 0,27 % για το 2017. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν, η Ελλάδα όσον αφορά στο Γενικό Δείκτη Ειρήνης (GPI) του 2018, βρίσκεται μόλις στην 79η θέση της παγκόσμιας κατάταξης.  62η η Κύπρος.

Ειδικότερα, η χώρα μας βρίσκεται χαμηλότερα στην κατάταξη από χώρες όπως η Σρι Λάνκα, η Νικαράγουα, το Ομάν, το Περού, η Ζουαζιλάνδη, ο Ισημερινός, η Παραγουάη, η Γκάμπια, η Τυνησία, κ.α.

Στην πρώτη θέση της λίστας με τις πιο «ειρηνικές» χώρες βρίσκεται η Ισλανδία, στη δεύτερη θέση η Νέα Ζηλανδία, στην τρίτη η Αυστρία και στην τέταρτη η Πορτογαλία. Χαρακτηριστικό είναι πως οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής βρίσκονται αρκετά χαμηλότερα από την Ελλάδα, μόλις στην 121η θέση, χαμηλότερα από χώρες όπως το Τουρκμενιστάν, η Ονδούρα, η Αρμενία  και το Τζιμπουτί.

Αξίζει μάλιστα να σημειώσουμε πως η κατάταξη της Αμερικής βελτιώθηκε κατά μια θέση σε σχέση με το 2017, ξεπερνώντας τη Μιανμάρ. Στην 163η και τελευταία θέση της λίστας βρίσκεται η Συρία, ενώ η γειτονική μας Τουρκία  βρίσκεται στην 149η.

Η περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής (MENA) παρέμεινε η λιγότερο ειρηνική περιοχή στον κόσμο, με τη Νότια Ασία να είναι η δεύτερη λιγότερο ειρηνική περιοχή. Συνολικά, 71 χώρες εμφάνισαν βελτίωση συνθηκών, ενώ σε 92 χώρες η κατάσταση σε επίπεδο ειρήνης χειροτέρεψε.

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι τέσσερις πιο ειρηνικές περιοχές του κόσμου (Ευρώπη, Βόρεια Αμερική, Ασία-Ειρηνικός και Νότια Αμερική) επιδεινώθηκαν. Στην Ευρώπη, η οποία είναι η πιο ειρηνική περιοχή του κόσμου ήδη από την αρχή της καθιέρωσης του δείκτη, η ειρήνη επιδεινώθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Αιτία της πτώσης αποτελεί κυρίως η αύξηση της πολιτικής αστάθειας στην περιοχή, λόγω της ανόδου των εναλλακτικών πολιτικών κομμάτων και του αντιευρωπαϊκού κλίματος.

 

BET ON ALFA: Παίξε online και πάρε Bonus 100% με την πρώτη κατάθεση μέχρι 100 Ευρώ