Μπορεί ένα SUV να περάσει μια McLaren σε «κόντρα» στην ευθεία; (vid)

Stoiximan: Παίξε με 100€ bonus, Αγώνες με 0% γκανιότα καθημερινα, Πριμ στο παρολί, Κορυφαίες αναμετρήσεις σε live streaming

Δύο αυτοκίνητα με εντελώς διαφορετικό σκοπό ύπαρξης, μπαίνουν σε μια πίστα dragster και στόχος είναι να δούμε, αν ένα Grand Chrokee Trachhawk μπορεί να περάσει μια McLaren 570S!

 

 

Τα πανίσχυρα SUV δεν είναι μια νέα κατηγορία στην αγορά. Υπάρχουν πολλά αξιόλογα μοντέλα και αυτή τη στιγμή, το δυνατότερο είναι το Grand Cherokee Trackhawk της Jeep με τους 717 ίππους! Σίγουρα μιλάμε για τρομερό επίπεδο ισχύος, όμως πόσο καλά τα καταφέρνει με τα 2.430 κιλά του αμαξώματος; Η Jeep λέει ότι τα 0-100 χλμ./ώρα έρχονται σε μόλις 3,5 δευτερόλεπτα.

Από την άλλη, μια McLaren 570S έχει 570 ίππους, αλλά ζυγίζει αρκετά λιγότερο, 1.450 κιλά, δηλαδή σχεδόν έναν τόνο κάτω. Το εργοστάσιο λέει πως 3,2 δευτερόλεπτα είναι αρκετά για τα 0-100 χλμ./ώρα, άρα θεωρητικά, είναι γρηγορότερο του Jeep. Στην πίστα όμως, τα πράγματα ήταν διαφορετικά.

Το θηριώδες SUV κατάφερε να κάνει χρόνο ελάχιστα κάτω από 12 δευτερόλεπτα για το 400άρι, ενώ η McLaren χρειάστηκε λίγο περισσότερα, όπως αποκαλύπτει το χρονόμετρο στο τέλος κάθε διαδρόμου. Αρχικά το βρετανικό supercar ξεκολλάει γρηγορότερα και περνάει, όμως μετά το Jeep «μαζεύει» και βγαίνει μπροστά. Να σημειώσουμε πως και τα δύο αυτοκίνητα είναι εντελώς εργοστασιακά, δηλαδή δεν έχουν κανενός είδους βελτίωση μηχανική ή περιφερειακή.

 

BET ON ALFA: Παίξε online και πάρε Bonus 100% με την πρώτη κατάθεση μέχρι 100 Ευρώ