Ο Γιούργκεν Κλοπ, αν γυρίσει τον χρόνο πίσω και αντικρίσει την αποστολή της Λίβερπουλ για τον τελικό του Λιγκ Καπ το 2016, δηλαδή την τελευταία φορά που η ομάδα του διεκδίκησε αυτό το τρόπαιο προτού το ξαναπράξει την προσεχή Κυριακή, ίσως να εκπλαγεί και ο ίδιος από τα ονόματα που θ’ αντικρίσει και θα θυμηθεί…
Η Λίβερπουλ μερικούς μήνες μετά την πρόσληψη του Γιούργκεν Κλοπ στην άκρη του πάγκου αντί του Μπρένταν Ρότζερς, έφτασε στον τελικό του Carabao Cup στο «Γουέμπλεϊ». Απέναντί της, η Μάντσεστερ Σίτι. Το τελικό 1-1 οδήγησε στην παράταση και τα πέναλτι, όπου οι «πολίτες» από την άσπρη βούλα επικράτησαν 3-1 για να πάρουν το τρόπαιο.
Σ’ εκείνο το παιχνίδι, λοιπόν, η Λίβερπουλ είχε ξεκινήσει με τον Μινιολέ στα γκολπόστ, τους Κλάιν, Λούκας, Σακό και Μορένο στην άμυνα, ενώ, στα χαφ βρίσκονταν οι Χέντερσον, Τσαν και Μίλνερ. Ήδη 2 ποδοσφαιριστές που παραμένουν στο ρόστερ μέχρι σήμερα.
Μπροστά είχαν τοποθετηθεί οι Κουτίνιο, Φιρμίνο και Στάριτζ. Να και ο Βραζιλιάνος που παραμένει στα κόκκινα. Στον πάγκο για το κλαμπ του Μέρσεϊσαϊντ στον τελικό του 2016 έβρισκε κανείς τους: Μπογκντάν, Τουρέ, Μπεντεκέ, Άλεν, Λαλάνα, Οριγκί και… Φλάναγκαν. Μονάχα ο Βέλγος επιθετικός «επιβιώνει» μέχρι σήμερα.
Τέσσερις από τους 18 ο απολογισμός όσων διεκδίκησαν για τελευταία φορά το Λιγκ Καπ εκπροσωπώντας τη Λίβερπουλ, μέχρι τη φετινή σεζόν που η ομάδα θα το ψάξει απέναντι στην Τσέλσι στο ματς της Κυριακής στο «στολίδι» του Λονδίνου.