Ο Πάμπλο είναι το ποδόσφαιρο. Γίνε σαν τον Πάμπλο!

Stoiximan: Παίξε με 100€ bonus, Αγώνες με 0% γκανιότα καθημερινα, Πριμ στο παρολί, Κορυφαίες αναμετρήσεις σε live streaming

Τι είναι το ποδόσφαιρο και το παγκόσμιο κύπελλο; Είναι το αυτοσχέδιο άλμπουμ του 8χρονου Βραζιλιάνου Πάμπλο Ενρίκε Μπλάνκο Αρόουκα…

Είναι μόλις 8 ετών. Τον πατέρα του δεν τον θυμάται, δεν έχει εικόνες από αυτόν. Έφυγε όταν ήταν μόλις δύο ετών. Την μητέρα του ίσα που προλαβαίνει να την βλέπει. Εργάζεται σκληρά σε ένα σούπερ – μάρκετ για τον κατώτατο μισθό.

Αυτό είναι το πρώτο Μουντιάλ του Πάμπλο. Το πρώτο που καταλαβαίνει τι βλέπει. Κι αυτό που βλέπει είναι όλους τους φίλους, όλους τους συμμαθητές του να μαζεύουν αυτοκόλλητα χαρτάκια με τους σταρ της διοργάνωσης. Για τον Πάμπλο Ενρίκε Μπλάκο Αρόουκα, αυτό είναι αδύνατον. Τα λεφτά δεν περισσεύουν. Τα χαρτάκια μοιάζουν με την απόλυτη πολυτέλεια. Προέχει η επιβίωση.

Στην ζωή δεν υπάρχει μόνος ένας δρόμος προς την ευτυχία. Υπάρχουν παντού εναλλακτικές. Αμέτρητες πόρτες που κρύβουν από πίσω την αγαλλίαση της ψυχής. Την προσωπική υπέρβαση.

Το χέρι του Πάμπλο πιάνει. Ίσως πήρε από την μητέρα του την Γκλέισε που ήθελε να γίνει σχεδιάστρια μόδας. Ως άλλος Αννίβας σκέφτηκε πως «αφού δεν υπάρχει δρόμος, ας τον δημιουργήσουμε». Η φαντασία του άρχισε να ταξιδεύει. Οι ξυλομπογιές του πήραν φωτιά. Εδώ και μέρες δεν έχει σταματήσει να ζωγραφίζει. Σήμερα, ο Πάμπλο έχει το πιο όμορφο άλμπουμ. Το δικό του άλμπουμ. Ένα έργο τέχνης που δεν έχει κανείς άλλος από αυτούς που κατοικούν στον πλανήτη γη.

Ναι, βοήθησε το κινητό της μαμάς, όμως όλα τα άλλα τα έκανε μόνος του. Έκοψε μικρά χαρτάκια στο σωστό μέγεθος, κι άρχισε να ζωγραφίζει από μόνος του τις φιγούρες των παικτών με το δικό του καλλιτεχνικό βλέμμα. Μόνο με ξυλομπογιές του. Ζωγράφιζε μέρες ολόκληρες, τα βράδια δεν κοιμόταν. Κι όταν έφτιαξε έναν ικανό αριθμό από αυτοσχέδια χαρτάκια τα έβαλε σε ένα μπολ φρούτων και τα έδειξε γεμάτος περηφάνια στην μητέρα του: «Κοίτα μαμά. Τώρα έχω τα δικά μου χαρτάκια. Δεν χρειάζεται να μου αγοράσεις αυτά που πουλάνε έξω».

Η Γκλέισε πήγε να λιποθυμήσει από την συγκίνηση. Το μόνο που μπόρεσε να κάνει ήταν να του αγοράσει τουλάχιστον το άλμπουμ. Από εκεί ξεπατίκωσε στο δικό του τετράδιο το τρόπαιο, τις σημαίες των χωρών, τα ονόματα όλων των παικτών, τις φιγούρες παλιών άσων που άφησαν το αποτύπωμα τους στην διοργάνωση.

Η μητέρα του φοβόταν μόνο ένα πράγμα. Την διαπόμπευση στο σχολείο του Μπαουρού, όπου μένουν. Τα παιδιά είναι αυστηρά. Έχουν τους δικούς του κανόνες και έχουν την κακή συνήθεια να προσβάλλουν, όσους ξεφεύγουν από το συνηθισμένο.

Μόνο που ο Πάμπλο είναι πια ένας λαϊκός ήρωας στο σχολείο του. Όλοι οι συμμαθητές, όλοι οι δάσκαλοι του τον αποθεώνουν για το άλμπουμ του. Γιατί είναι το δικό του άλμπουμ. Το καλύτερο άλμπουμ του κόσμου. Οι δικοί του ήρωες δεν ξεθωριάζουν, ποτέ ακόμα κι αν χάνουν. Γιατί είναι δικοί του…

BET ON ALFA: Παίξε online και πάρε Bonus 100% με την πρώτη κατάθεση μέχρι 100 Ευρώ