Τέταρτος στη Μάλτα ο Ανδρέας Μακρής!

Stoiximan: Παίξε με 100€ bonus, Αγώνες με 0% γκανιότα καθημερινα, Πριμ στο παρολί, Κορυφαίες αναμετρήσεις σε live streaming

  • Ο πρωταθλητής μας έχασε την ευκαιρία να ανεβεί στο βάθρο για μόλις ένα δίσκο…

Μεγάλο άλμα για το κυπριακό τραπ θεωρείται η επιτυχία του πρωταθλητή μας Ανδρέα Μακρή που κατέλαβε την τέταρτη θέση στους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου Σκοποβολής που διεξάγονται στη Μάλτα. Ο διεθνής σκοπευτής μας έγινε ο πρώτος Κύπριος τραπέρ που αγωνίστηκε σε τελικό, σε αγώνα Παγκοσμίου Κυπέλλου και άνοιξε μια νέα σελίδα στην ιστορία του αγωνίσματος του.

Ο πρωταθλητής μας πέρασε ως πέμπτος στον τελικό του τραπ με 117/125, ισόβαθμος με τον τρίτο σκοπευτή και τελικά κατέλαβε την τέταρτη θέση με 24/35 ενώ έχασε την ευκαιρία να ανεβεί στο βάθρο για ένα μόλις δίσκο, αφού ο αργυρός νικητής Μαριάν Κοβάκοσι από τη Σλοβακία που πέρασε με 25/35 υστερούσε από τον Μακρή σε περίπτωση ισοβαθμίας. Το χρυσό μετάλλιο στο τραπ κατέκτησε ο Βρετανός Ααρών Χίτιγκ με 42/50, έναντι 38/50 του Κινέζου Γιου Ντου.

Οι άλλοι δυο σκοπευτές μας Αδάμος Σελίπας (108/125) και Παύλος Κουτσόφτας (106/125) περιορίστηκαν στην 58η και 62η θέση αντίστοιχα, ανάμεσα σε 111 αθλητές του τραπ. Ο τέταρτος Κύπριος σκοπευτής Άδωνης Μυλωνάς που αγωνίστηκε για εξασφάλιση Ολυμπιακού ορίου (MQS), με τελικό αποτέλεσμα 105/125 έμεινε μακριά από το στόχο του.

Για το «νησί των Ιπποτών» αναχωρούν οι εθνικές μας ομάδες σκητ και τραπ, προκειμένου οι σκοπευτές και σκοπεύτριες μας να πάρουν μέρος στον τρίτο αγώνα του φετινού Παγκοσμίου Κυπέλλου της ISSF, οι αγώνες του οποίου θα φιλοξενηθούν στην πόλη Σιγκίεβι της Μάλτας από τις 5 μέχρι τις 15 Ιουνίου. Η Κύπρος συμμετέχει στους αγώνες με τις εθνικές ομάδες σκητ και τραπ ανδρών και την εθνική σκητ γυναικών, ενώ στο τραπ γυναικών θα συμμετέχει η πρωταθλήτριά μας Γεωργία Κωνσταντινίδου και ο διεθνής τραπέρ Άδωνης Μυλωνάς θα πάρει μέρος στους αγώνες για διεκδίκηση του ορίου ολυμπιακής πρόκρισης (MQS) που στο τραπ είναι 112/125.

Με την εθνική ομάδα του σκητ στους άνδρες θα συμμετέχουν οι διεθνείς μας Γιώργος Αχιλλέως, Γιώργος Καζάκος και Μενέλαος Μιχαηλίδης, ενώ οι Ανδρέας Μακρής, Αδάμος Σελίπας και Παύλος Κουτσόφτας θα αγωνιστούν με την εθνική ομάδα του τραπ και οι πρωταθλήτριες μας Άντρη Ελευθερίου, Παναγιώτα Ανδρέου και Κωνσταντίνα Νικολάου θα στελεχώσουν την εθνική του σκητ γυναικών. Την αποστολή του τραπ συνοδεύει ο ομοσπονδιακός προπονητής Λεόντιος Λεοντίου, ενώ τους διεθνείς αθλητές και αθλήτριες του σκητ θα συνοδεύσουν οι προπονητές Μιχάλης Κατζιανής, Αντώνης Νικολαΐδης, Αντώνης Ανδρέου και Χριστάκης Χριστοφόρου. Αρχηγός της κυπριακής αποστολής στη Μάλτα έχει οριστεί ο αντιπρόεδρος της ΣΚΟΚ Σταύρος Νεοφύτου, ενώ στους αγώνες θα βρίσκεται και ο ταμίας της ΣΚΟΚ Κωστάκης Ξενοφώντος που έχει οριστεί από την ISSF ως μέλος της Αγωνόδικης Επιτροπής.

Με βάση το επίσημο πρόγραμμα των διοργανωτών, οι αγώνες του σκητ θ’ αρχίσουν την ερχόμενη Πέμπτη 7 Ιουνίου με τους πρώτους 75 δίσκους των γυναικών και θα ολοκληρωθούν το Σάββατο, με τους τελευταίους 50 δίσκους και τον τελικό του σκητ ανδρών. Τη Δευτέρα 11 Ιουνίου θα ριχτούν στη «μάχη» οι αθλήτριες του τραπ με τους πρώτους 75 δίσκους και το αγώνισμα θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 13 του μήνα με τους τελευταίους 50 δίσκους και τον τελικό του τραπ ανδρών. Την Πέμπτη 14 Ιουνίου θα γίνει ο αγώνας των «ζευγαριών» στο τραπ.

BET ON ALFA: Παίξε online και πάρε Bonus 100% με την πρώτη κατάθεση μέχρι 100 Ευρώ