Συμφωνία στην αύξηση κεφαλαίου ξεκλειδώνει το deal

Stoiximan: Παίξε με 100€ bonus, Αγώνες με 0% γκανιότα καθημερινα, Πριμ στο παρολί, Κορυφαίες αναμετρήσεις σε live streaming

Σε πραγματικό θρίλερ εξελίχθηκαν τις τελευταίες ώρες τα γεγονότα γύρω από την εξαγορά του «καλού» Συνεργατισμού από την Ελληνική Τράπεζα, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται τώρα στην Ελληνική στην οποία το στοίχημα αφορά την αύξηση του κεφαλαίου της. Χθες, συνήλθε το διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας σε μια μαραθώνια συνεδρία, σε δύο όμως «ημίχρονα».

Το πρωί μέχρι το απόγευμα, διέκοψε για μερικές ώρες και συνήλθε ξανά το βράδυ. Και ενώ στόχος ήταν η κατάληξη, η Κυβέρνηση για να διευκολύνει τα πράγματα και να δώσει περαιτέρω χρόνο στην τράπεζα, διαμήνυσε ότι η εξαγγελία της συμφωνίας μπορεί να γίνει την Παρασκευή αντί σήμερα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το deal μεταξύ Ελληνικής και Κυβέρνησης έκλεισε, για να ξεκλειδώσει όμως η συμφωνία και να τρέξει, πρέπει να κλείσει και η αύξηση κεφαλαίου στην ίδια την Ελληνική.

Νεότερες πληροφορίες φέρουν το ύψος του κεφαλαίου να υπολογίζεται σε €150 εκατομμύρια κατ’ ελάχιστον, με τη Δήμητρα να ενδιαφέρεται να βάλει τα €50 εκατομμύρια και να αυξήσει το ποσοστό της κοντά στο 30%, την Third Point να μη φεύγει από την Τράπεζα αλλά να μην αυξάνει την επένδυσή της και τη Wargaming να μην απαντά στο παρόν στάδιο ούτε θετικά ούτε αρνητικά.

 

Επομένως πρέπει να διασφαλιστούν άλλοι επενδυτές που είναι έτοιμοι να συμμετάσχουν αν οι υφιστάμενοι μέτοχοι δεν εξασκήσουν το δικαίωμά τους κατά την αύξηση του κεφαλαίου.

Η Pimco δηλώνει έτοιμη να εισέλθει στο νέο σχήμα με €50 εκατομμύρια, όμως το J.C. Flowers που ήταν από τα πρώτα που ενδιαφέρθηκαν, προχθές απέσυρε το ενδιαφέρον του.

Στο παράθυρο υπάρχει και το επενδυτικό ταμείο Atlas που ενδιαφέρεται να συμμετάσχει, πλην όμως θέτει όρους που μέχρι χθες δεν άφηναν τα πράγματα να εξελιχθούν σε συμφωνία.

Σήμερα αναμένεται να συναντηθούν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τις συντεχνίες ΠΕΟ, ΣΕΚ και ΠΑΣΥΔΥ. Οι συντεχνίες προσπαθούν να διασφαλίσουν τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στη Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα και ένα καλό σχέδιο αποζημίωσης σε όσους θα απολυθούν άμεσα, που υπολογίζονται σε 900 με 1.000 υπαλλήλους.

BET ON ALFA: Παίξε online και πάρε Bonus 100% με την πρώτη κατάθεση μέχρι 100 Ευρώ