Επίτροποι και διευθυντές… με σοφέρ

Stoiximan: Παίξε με 100€ bonus, Αγώνες με 0% γκανιότα καθημερινα, Πριμ στο παρολί, Κορυφαίες αναμετρήσεις σε live streaming

Μπορεί οι πολίτες να μετρούν τις διακινήσεις τους με τα οχήματα τους, λόγω και της αύξησης της τιμής των καυσίμων, αλλά τώρα καλούνται εκτός από τις διακινήσεις στελεχών του Δημοσίου να πληρώνουν και τις υπερωρίες κλητήρων οι οποίοι θα χρησιμοποιούνται ως οδηγοί και εκτός ωραρίου εργασίας.

Σχετική απόφαση έλαβε το Υπουργικό Συμβούλιο. Προηγήθηκε η έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας Οδυσσέα Μιχαηλίδη και της Επιτρόπου Νομοθεσίας Λήδας Κουρσουμπά, η οποία είχε κατηγορηθεί ότι χρησιμοποιούσε κλητήρα για να την μεταφέρει ακόμη και σε ιδιωτικές της διακινήσεις.

Με την πρόσφατη απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου καλύπτονται όλοι οι Επίτροποι, οι γενικοί διευθυντές υπουργείων, ο γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου και ο διευθυντής του γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας. Οι υπουργοί και άλλοι αξιωματούχοι του κράτους χρησιμοποιούσαν και πριν οδηγούς και εκτός ωραρίου εργασίας.

Ο γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου, Θεοδόσης Τσιόλας, ερωτηθείς σχετικά ανέφερε πως όταν κάποιος θα παρευρίσκεται σε ένα μνημόσυνο ή άλλες εκδηλώσεις στις οποίες έχει προσκληθεί ή ακόμη σε φεστιβάλ κ.λπ., θα μπορεί να χρησιμοποιεί κλητήρα-οδηγό για να τον μεταφέρει από και προς τον χώρο της εκδήλωσης. Οι κλητήρες θα αμείβονται υπερωριακά.

Ο κ. Τσιόλας ανέφερε ότι το θέμα συζητήθηκε στο Υπουργικό ώστε να τερματιστούν και οι συζητήσεις ως προς το ποιος δικαιούται και ποιος δεν δικαιούται να χρησιμοποιεί κλητήρα-οδηγό, παραπέμποντας σε πρόσφατες συζητήσεις που είδαν και το φως της δημοσιότητας. Απαντώντας σε άλλη ερώτηση ανέφερε ότι δεν δικαιούνται να χρησιμοποιούν κλητήρα και οι διευθυντές κυβερνητικών τμημάτων.

Γενικά αυτό που αποφασίστηκε, είπε ο κ. Τσιόλας, είναι ότι όσοι με βάση τη νομοθεσία δικαιούνται υπηρεσιακό όχημα, χωρίς όμως να δικαιούνται να το μεταφέρουν σπίτι τους, θα δικαιούνται να χρησιμοποιούν κλητήρα οδηγό. Κλητήρα-οδηγό δικαιούνται να χρησιμοποιούν και όσοι δικαιούνται υπηρεσιακό όχημα και δεν έχουν φρουρά. Όσοι έχουν φρουρά χρησιμοποιούν για οδηγούς τους, τους αστυνομικούς της φρουράς τους. Κλητήρα δικαιούνται επίσης όσοι διαθέτουν υπηρεσιακό όχημα και δεν έχουν φρουρά.

Ο γραμματέας του Υπουργικού υπέδειξε πως όσοι επηρεάζονται από την απόφαση δεν θα χρησιμοποιούν κλητήρα οδηγό είτε για να πάνε για φαγητό είτε για άλλους ιδιωτικούς σκοπούς. Ο κ. Τσιόλας ανέφερε επίσης πως η πρακτική ίσχυε ουσιαστικά από το 1960. Σημειώνεται, πως μετά την τροποποίηση της σχετικής νομοθεσίας, οι γενικοί διευθυντές και άλλοι αξιωματούχοι δεν δικαιούνταν να χρησιμοποιούν τα υπηρεσιακά τους οχήματα και για προσωπικούς σκοπούς μετά την 1η Ιανουαρίου 2016.

BET ON ALFA: Παίξε online και πάρε Bonus 100% με την πρώτη κατάθεση μέχρι 100 Ευρώ