PRE-GAME: Τέσσερις τεχνικοί μιλούν στο Balla για το Μουντιάλ 2018!

Stoiximan: Παίξε με 100€ bonus, Αγώνες με 0% γκανιότα καθημερινα, Πριμ στο παρολί, Κορυφαίες αναμετρήσεις σε live streaming

24 ώρες ακριβώς απομένουν για την έναρξη της μεγάλης παγκόσμιας ποδοσφαιρικής γιορτής.

Επιμέλεια: Τάσος Θεοδώρου

Το Μουντιάλ 2018 που διοργανώνεται στην Ρωσία είναι εδώ και το Balla βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης.

Η συνακτική ομάδας της ιστοσελίδας έχει στα χέρια της την άποψη των ειδικών και σας την μεταφέρει.

Aναλυτικά:

Αδάμος Αδάμου – Παλαίμαχος ποδοσφαιριστής / Τεχνικός Ποδοσφαίρου

«Οι πρωταγωνιστές λίγο πολύ θα είναι οι παραδοσιακά μεγάλες ομάδες. Βραζιλία, Αργεντινή, Γαλλία, Ισπανία και Γερμανία. Μια ομάδα που μπορεί να κάνει την έκπληξη και έχει ταλέντο στο ρόστερ της θεωρώ ότι είναι το Βέλγιο.

Οι ευρωπαϊκές ομάδες δίνουν περισσότερη έμφαση στην τακτική σε σχέση με τις ομάδες της Λατινής Αμερικής και αυτό ίσως να είναι και ο πιο βασικός παράγοντες που διακρίνονται στις τελευταίες διοργανώσεις. Στηρίζονται στο τελέντο οι δεύτερες, ενώ οι πρώτες φαίνεται να υπερισχύουν στον παράγοντα της τακτικής.

Σημειώνω ότι φέτος οι ομάδες έχουν πολύ πιο μεγάλη επιστημονική υποστήριξη. Σίγουρα υπάρχουν ποδοσφαιριστές που μπορεί να παίζουν μέχρι και  70 παιχνίδια στην σεζόν και αυτό έχει τη δική του σημασία.

Νομίζω ότι γενικά πάντα σε κάθε διοργάνωση, κάποιοι άγνωστοι ποδοσφαιριστές έχουν την ευκαιρία να προβληθούν και να διακριθούν και αυτό αναμένεται ότι θα δούμε και φέτος. Σίγουρα, περιμένουμε να λάμψουν και κάποιοι γνωστά αστέρια και εκεί θα είναι και η περισσότερη μας προσοχή».

Δημήτρης Δασκάλακης – Παλαίμαχος ποδοσφαιριστής / Τεχνικός Ποδοσφαίρου

«Επειδή έχουν προηγηθεί πολλά παιχνίδια από όλες τις ομάδες και κυρίως από τις ομάδες που έχουν ποδσοφαιριστές που αγωνίστηκαν μέχρι το τελος του Τσάμπιονς Λιγκ, πιστεύω ότι θα δούμε και βαρετά πόδια, αλλά και δυνατά πόδια.

Υπάρχει μεγάλη ποιότητα ποδοσφαιριστών στις πλείστες ομάδες και στις μεγάλες διοργανώσεις αυτό παίζει πάντα το δικό του ρόλο. Είναι κάτι που είχαμε δει και τα προηγούμενα χρόνια και όσο το σύγχρονο ποδόσφαιρο αλλάζει, τόσο θα αλλάζουν και τα δεδομένα του στις μεγάλες διοργανώσεις. Πιστεύω ότι αυτή τη φορά θα δούμε καλό θέαμα και αρκετά γκολ.

Πρώτο φαβορί θα έλεγα παραδοσιακά Βραζιλία και Αργεντινή. Δεν πιστεύω ότι η Γερμανία ή η Ισπανία θα πάνε μέχρι το τέλος, ούτε ότι το τρόπαιο θα καταλήξει φέτος σε ευρωπαϊκή χώρα, άσχετα με το τι προηγήθηκε τα προηγούμενα χρόνια.

Είναι, επίσης, και μια καλή ευκαιρία για τους προπονητές σε όλο τον κόσμο να πάρουν νέα μαθήματα από τις τακτικές που θα εφαρμοστούν. Το ποδόσφαιρο γενικά διανύει περίοδο μεγάλων αλλαγών, κάτι που σημαίνει ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα φέτος να δούμε ποδόσφαιρο ανοικτό και επιθετικό και όχι κλειστό και συντηρητικό».

Νόντας Χριστινάκης – Παλαίμαχος ποδοσφαιριστής / Τεχνικός ποδοσφαίρου

«Αν και πιστεύω ότι είναι παρακινδυνευμένο να κάνουμε κάποιο σχόλιο πριν την διοργάνωση, αναμένεται κατά την αποψη μου η φετινή να είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα διοργάνωση. Υπάρχουν αρκετοί πολύ υψηλού επιπέδου ποδοσσφαιριστές. Υπάρχει μια ομιογένεια σε όλες τις ομάδες και ειδικά της Ευρώπης.

Το γεγονός ότι είναι και καλές ομάδες κάποιες από αυτές θα συνθέσουν ένα ξεχωριστό Μουντιάλ σε σχέση με τα προηγούμενα. Το δικό του ρόλο θα παίξει και το κλίμα στν Ρωσία. Δεν θα υπάρχει υπερβολική ζέστη ή υπερβολική υγρασία.

Η οικοδέσποινα Ρωσία δεν ξέρω σε τι επίπεδο θα βρεθεί. Στην χώρα αυτή όμως προβλέπω ότι θα γίνει ένα ενδιαφέρον παγκόσμιο πρωτάθλημα. Είναι και πολύ βατές και ευνοϊκές οι ώρες διεξαγωγής του για εμάς στην Κύπρο.

Επειδή έχει παρατηρηθεί ότι το τρόπαιο μένει Ευρώπη, να πω ότι οι ομάδες από τις άλλες ηπείρους αυτό το γνωρίζουν και προσπαθούν να το διαχειριστούν σωστά. Δεν είναι τυχαίο που σε κάποιες ομάδες το 90% των παικτών τους που παίζουν στην Ευρώπη. Το ευρωπαίκό ποδόσφαιρο έχει ξεχωρίσει σε θέματα τακτικής. Κρατήστε το ότι η Βραζιλία στην πλειοψηφία της αποτελείται από παίκτες που παίζουν στην Ευρώπη.

Τώρα για το αν είναι μια ευκαιρία για τους προπονητές να καταγράψουν νέα συμπεράσματα και να μάθουν τακτικές να πω ότι ναι αυτό πάντα συμβαίνει. Τουλάχιστον, εγώ προσωπικά αυτό πράττω. Παρακολουθώ και πολλές προπονήσεις μπασκετ και πετόσφαιρας και άλλων αθλημάτων και μαθαίνω από ό,τι βλέπω μπροστά μου. Ό,τι και να δεις έχεις πάντα κάποια να πάρεις.

Κλείνω λέγοντας ότι αυτό το Μουντιάλ δεν προβλέπω ότι θα είναι των μεγάλων αστέρων. Παίζουν μεν ρόλο οι μεγάλες προσωπικότητες, αλλά δεν θα είναι αυτοί που θα κρίνουν τον νικητή. Θα κριθεί στο πόσο καλά θα δουλέψουνε οι ομάδες σαν ομάδες».

Αντώνης Κέζος – Γυμναστής / Τεχνικός Ποδοσφαίρου

«Είναι από τις πιο σύγχρονες τεχνολογικά καταρτισμένη αυτή η διοργάνωση. Υπάρχουν πιο επιστημονικά καταρτισμένες ομάδες σε σχέση με τις προηγούμενες διοργανώσεις. Πιο προετοιμασμένες και καλύτερες από τα προηγούμενα Μουντιάλ και παίζει πάρα πολύ ρόλο η ετοιμότητα στην φυσική κατάσταση των διεθνών.

Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο παίζει ρόλο το μυαλό. Όσο κι αν λέμε ότι υπάρχουν βαρετά πόδια, αυτό που μετρά είναι αυτό που σκέφτεσαι και όχι αυτό που νιώθεις ή αισθάνεσαι σωματικά.

Πιστεύω πάντα τόσα χρόνια που ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο ότι η επιτυχία αγαπάει πάρα πολύ την προετοιμασία και το πλάνο. Και το πλάνο δεν γίνεται την τελευταία ημέρα του Μουντιάλ. Γίνεται πολλά χρόνια πριν, ιδιαίτερα σε εθνικές ομάδες με πρωταγωνιστικούς στόχους.

Με βάση την εμπερία μου  και την προσυνεργασία που είχα με ανθρώπους όπως ο Ντάρσι Νόρμαν (Ρόμα, Ιταλία), έχω αποκτήσει την άποψη ότι οι εθνικές ομάδες δεν χτίζονται την τελευταία στιγμή. Είναι κάτι που οφείλω να ομολογήσω ότι το έχω συζητήσει πολλές φορές με τέτοιους ανθρώπους.

Για παραδειγμα οι Γερμανοί έστελναν μηνιαία προγράματτα μέσω mail σε όλους τους διεθνείς ποδοσφιαριστές σε συμφωνία με τις ομάδες και τους συμβούλευαν τους διεθνείς για το τι πρέπει να ακολουθήσουν προκειμένου να πετύχουν πριν κατακτήσουν το τελευταίο τους Μουντιάλ.

Κλείνω λέγοντας ότι εδώ και αρκετά χρόνια διατυπώνω την άποψη ότι η κάθε αγωνιστική θέση στο σύγχρονο ποδόσφαιρο έχει διαφορετικές απαιτήσεις στον αγώνα. Άρα χρειάζονται διαφορετικές προπονητικές μονάδες για την κάθε μία και αυτό θα το δούμε να γίνεται πράξη σε αυτό του Μουντιάλ από υψηλού επιπέδου εθνικές ομάδες που το έχουν αντιληφθεί».

BET ON ALFA: Παίξε online και πάρε Bonus 100% με την πρώτη κατάθεση μέχρι 100 Ευρώ