Μην λογαριάζεις την γνώμη κανενός!

Τα φτερά της μέλισσας σύμφωνα με τους νόμους της αεροδυναμικής είναι πολύ μικρά για να πετάξει με βάση το σώμα που διαθέτει.

Φυσικά η μέλισσα αδιαφορεί για τις “μαλακίες” που γράφουν και λένε οι άνθρωποι και πετάει. Αν θέλουμε να πετύχουν τα παιδιά μας στη ζωή τους λοιπόν ας τους μάθουμε να γίνουν και αυτοί μέλισσες. Θα τους κοροϊδέψουν πολλές φορές στη ζωή τους: είτε από κακία, είτε από ζήλια είτε από άγνοια είτε ακόμα από σκοπιμότητα. Θα τους πούνε “δεν μπορείς” να τo πετύχεις.

Ας τους μάθουνε λοιπόν να γράψουν τα λόγια του κόσμου στα “παλιά τους τα παπούτσια” και να φτάσουν εκεί που θέλουν μονάχα αυτοί να φτάσουν. Αν οι παίκτες τις Εθνικής Ελλάδας του 2004 άκουγαν τι έλεγαν για αυτούς πριν το “Euro” δεν θα πήγαιναν καν να αγωνιστούν. Αν αυτοί που έκτισαν τον Παρθενώνα άκουγαν την γνώμη του κόσμου δεν θα σήκωναν ούτε ένα τούβλο.

Το πρόβλημα της ανθρωπότητας είναι ότι έχει γίνει το “δεν μπορώ” η πιο αγαπημένη μας φράση. Φτάσε λοιπόν εκεί που θέλεις μονάχα εσύ παιδί μου και μην λογαριάζεις την γνώμη κανενός!
Μάριος Προδρόμου

M. Ed College of New Jersey

Mental Game Coach WGD 2017- Genius of the Year for Europe.