Σιαμπουλλής: «Δεν γίνονται μεγάλα άλματα από τη μια μέρα στην άλλη»

Stoiximan: Παίξε με 100€ bonus, Αγώνες με 0% γκανιότα καθημερινα, Πριμ στο παρολί, Κορυφαίες αναμετρήσεις σε live streaming

Για όλα όσα αφορούν τα της ΚΟΠ και τις νέες αποφάσεις της στο θέμα των Κυπρίων ποδοσφαιριστών μίλησε ο εκπρόσωπος τύπου της ομοσπονδίας, Κωνσταντίνος Σιαμπουλλής.

Αναλυτικά όσα ανέφερε στον SuperSport FM 104.0:

«Είναι πάρα πολύ σημαντικά τα μέτρα που λήφθηκαν. Η Ομοσπονδία θα επιβραβεύει από την μια τις ομάδες που χρησιμοποιούν κύπριους ποδοσφαιριστές και θα υποβάλει πρόστιμο σε εκείνες που δεν χρησιμοποιούν. Γνώμονας της ΚΟΠ η στήριξη του Κύπριου ποδοσφαιριστή. Δεν μπορούσαν να γίνουν άλματα από την πρώτη μέρα. Πρέπει να γίνονται αργά και σταθερά βήματα για να φτάσουμε στο σημείο που θέλουμε. Τα μέτρα θα επαναξιολογηθούν» είπε αρχικά.

Για το τι αλλάζει στο νέο πρωτάθλημα…

«Καταρχήν για την περίοδο 2018-19 θα υπάρχουν σημαντικές αλλαγές.  Αρχικά θα υπάρχει η χρηματική επιβράβευση 200.000 που δεν πάνε στην δικαστική για την χρησιμοποίηση ενός η δυο ποδοσφαιριστών. Αν ίσχυε αυτό φέτος 5 ομάδες θα έπαιρναν από 40.000. Το τέλος της σεζόν μπορεί να βρει ομάδα κερδισμένη με μέχρι και 60.000. Οι 3 κύπριοι της κάθε ομάδας πρέπει να έχουν δικαίωμα συμμέτοχης στην εθνική. Επίσης πολύ σημαντικές αλλαγές καταλογών α των ομάδων. Μέχρι τώρα στους 10 παίκτες γηγενείς οι 3 έπρεπε να ήταν από ακαδημία. Τώρα πρέπει να είναι 10 γηγενείς».

Για την αύξηση στα πρόστιμα…

«Ομάδα που δεν θα χρησιμοποιεί κύπριο παίχτη που δεν ήταν στο μητρώο της ΚΟΠ θα πληρώνει 8500. αυτό από μόνο του βάζει πίεση στις ομάδες. Θα υπάρχει και μπόνους από ΚΟΠ σε ομάδες που χρησιμοποιούν κύπριους. Επιπλέον 40000 για την ομάδα ανά λεπτό συμμέτοχης τους περισσοτέρους κυπρίους. Στόχος της ΚΟΠ δεν είναι να βγάλει χρήματα από τα πρόστιμα. αντιθέτως τα επιστέφουμε σε ομάδες που θα χρησιμοποιούν τους κύπριους. Εγώ λέω μακάρι να μην βγάλει ούτε ευρώ η ΚΟΠ. Δεν θα μείνομε εδώ σε 2 χρόνια θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση».

Για τις αλλαγές στον κατάλογο α΄…

«Έχουμε συναρμολογήσει με τις αποφάσεις της ΟΥΕΦΑ. Η κάθε ομάδα έχει την δυνατότητα μέχρι 24 ώρες πριν να κάνει προσθήκη παικτών από τον κατάλογο Β».

Για την αλλαγή και στο Κύπελλο…

«Ο ποδοσφαιριστής που θα συμπληρώνει απαγορευτικό αριθμό καρτών στον επαναληπτικό αγώνα της ημιτελικής φάσης θα συμμετέχει κανονικά στον τελικό αφού στον τελικό οι κάρτες θα διαγράφονται. Δεν ισχύει το ίδιο όμως σε απευθείας κόκκινη».

BET ON ALFA: Παίξε online και πάρε Bonus 100% με την πρώτη κατάθεση μέχρι 100 Ευρώ