«Δεν σκόπευα να εκπροσωπήσω την Κύπρο, αλλά είμαι χαρούμενος στη Βόρεια Κύπρο»

Stoiximan: Παίξε με 100€ bonus, Αγώνες με 0% γκανιότα καθημερινα, Πριμ στο παρολί, Κορυφαίες αναμετρήσεις σε live streaming

Ο   Ιρλανδός ποδοσφαιριστής, Μπίλυ Μεχμέτ αγωνίζεται στο πρωτάθλημα των κατεχομένων για λογαριασμό της Γεσίλοβα. Μάλιστα ο πατέρας του 33χρονου είναι Τουρκοκύπριος, και όπως λέει είναι περήφανος που κατάφερε να αγωνιστεί στην πατρίδα του πατέρα του.
Όπως είπε σε συνέντευξη του στο αγγλικό goal.com:

«Πάντα έλεγα ότι θέλω να παίξω ποδόσφαιρο στη χώρα που γεννήθηκε ο πατέρας μου. Έτσι είναι μία περήφανη στιγμή για εμένα και φυσικά για τον πατέρα μου».

Μάλιστα ο Μεχμέτ επιλέχθηκε να παίξει με την ομάδα που χρησιμοποιεί την επωνυμία «Βόρεια Κύπρος» σε διεθνές κύπελλο ποδοσφαίρου, που θα διεξάγεται στο Λονδίνο.

Επίσης ο Μεχμέτ,  είχε τη δυνατότητα λόγω της καταγωγής του να αγωνιστεί για λογαριασμό της Εθνικής Κύπρου ή για την Εθνική Αγγλίας, αλλά προτίμησε την Εθνική Ιρλανδίας, πριν καταλήξει στην «Βόρεια Κύπρο». Σημειώνεται πως ο ποδοσφαιριστής ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες της Γουέστ Χαμ.

«Δεν σκόπευα να εκπροσωπήσω την Κύπρο όταν ήμουν μικρότερος. Ήθελα μόνο να παίξω για την Ιρλανδία, έπαιξα γι’ αυτούς (στις μικρές εθνικές) και περίμενα τηλεφώνημα. Αλλά δεν ήταν κάτι που πραγματικά εξέταζα (να αντιπροσωπεύσω την Κύπρο). Αν το είχα κάνει λίγο νωρίτερα, ίσως να είχα μία κλήση από την Κύπρο. Αλλά αυτά είναι, είμαι ευχαριστημένος με το που είμαι τώρα».

Επίσης ο Μπίλυ Μεχμέτ αναφέρθηκε για την κατάσταση του τουρκοκυπριακού ποδοσφαίρου κάνοντας αναφορά στις συνθήκες που διέπουν το κυπριακό πρόβλημα λόγω της κατοχής.

«Οι άνθρωποι στη Βόρεια Κύπρο δεν εμπλέκονται στις κυπριακές ομάδες που ανήκουν στη FIFA – αυτό είναι περισσότερο για τον ελληνικό λαό. Είναι περήφανοι για τις ρίζες και τον πολιτισμό τους και αυτό είναι ουσιαστικά η εθνική τους ομάδα».

«Όταν μετακόμισα στην Κύπρο άκουσα ότι προσπαθούσαν να ενώσουν τις ομάδες της Βόρειας και της Νότιας Κύπρου, αλλά δεν ξέρω τι συμβαίνει. Φαίνεται ότι υπάρχει πολλή πολιτική, για την οποία δεν γνωρίζω πολλά».

«Φυσικά θα ήταν υπέροχο να συνεργαστούν, αλλά αν δεν το κάνουν τότε θα συνεχίσουμε να μπαίνουμε σε αγώνες όπως αυτό και ελπίζουμε να συνεχίσουμε να παίζουμε καλά και να παίρνουμε αναγνώριση και ίσως μια μέρα να συμβεί».

BET ON ALFA: Παίξε online και πάρε Bonus 100% με την πρώτη κατάθεση μέχρι 100 Ευρώ