Δρ. Ε. Θεοδώρου στο Balla: «Τεράστια η σημασία της επιστημονικής παρέμβασης στο ποδόσφαιρο» (pics)

Stoiximan: Παίξε με 100€ bonus, Αγώνες με 0% γκανιότα καθημερινα, Πριμ στο παρολί, Κορυφαίες αναμετρήσεις σε live streaming

Ένα από τα κορυφαία αθλητικά συνέδρια στον κόσμο έλαβε χώρα το τριήμερο που πέρασε.

Eπιμέλεια: Τάσος Θεοδώρου

Την πρώτη ενημέρωση για το Isokinetic Medical Group Conference που έλαβε χώρα στην Βαρκελώνη και στο Camp Nou, έκανε η διοίκηση του ΑΠΟΕΛ καθώς συμμετείχε ο επικεφαλής του ιατρικού του επιτελείου Δρ. Νικόλας Τζουρούδης.

Εκεί βρέθηκε και η συμπατριώτισσα μας, Δρ. Ελένη Θεοδώρου, ειδική στην κινησιολογία και ως μια από τις κύριες ερευνήτριες του θεσμού, παρουσίασε ενώπιον των επικεφαλής των Ιατρικών Επιτελειών από την πλειοψηφία των κορυφαίων ομάδων στην Ευρώπη,  κάποια σημαντικά αποτελέσματα για το αναπτυξιακό ποδόσφαιρο στην Κύπρο.

Το Balla ήρθε σε επικοινωνία με την Δρ. Θεοδώρου και σας μεταφέρει τις αναφορές της:

«Πέρσι παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα μετρήσεων σε 600 νεαρούς ποδοσφαιριστές ηλικίας 5 μέχρι και 18 χρονών οσον αφορά τον εντοπισμό ασυμμετριών στην στάση σώματος και μυϊκών δυσλειτουργιών.

Φέτος παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα διορθωτικής ατομικής παρέμβασης στις μυϊκές δυσλειτουργίες και στο κινητικό έλεγχο, σε 100 ποδοσφαιριστές ηλικίας 13 μέχρι και 18 χρονών. Η ατομική παρέμβαση βασίστηκε σε αξιολόγηση ατομικών μετρήσεων.

Τα αποτελέσματα έδειξαν μείωση στο ποσοστό τραυματισμών απο 38.3% στο 18.1% και βελτίωση στο κινητικό έλεγχο, συγκρίνοντας δεδομένα δυο συνεχόμενων ποδοσφαιρικών περιόδων (2016/17 & 2017/18 από προετοιμασία μέχρι μέσα της σεζόν).

Σημαντικό είναι να αναφερθεί ότι πρώτη φορά πραγματοποιείται παρεμβατική έρευνα σε νεαρούς ποδοσφαιριστές, αν και έχει εισηγηθεί από  αρκετούς ερευνητές του χώρου.

Πέραν της μείωσης τραυματισμών, ο κινητικός έλεγχος παίζει σημαντικό ρόλο στην απόδοση του νεαρού ποδοσφαιριστή, παράμετρος και η οποία βελτιώνεται με ατομική παρέμβαση, εφόσον εντοπιστεί.

Η προσέγγιση στις αναπτυξιακές ηλικίες στο ποδόσφαιρο πρέπει να είναι διαφορετική και να στοχεύει στην διατήρηση και διαφύλαξη των ταλέντων κατά την περίοδο ανάπτυξης τους μέχρι και τα 18 τους χρόνια.

Έτσι παραμένουν στην διάθεση του προπονητή τους και της ομάδας χωρίς να χάνονται πολύτιμες ώρες από την ποδοσφαιρική ανάπτυξή τους, διατηρώντας έτσι και πιθανότητες μιας μελλοντικής καριέρας.

Στην έρευνα συμμετείχαν ποδοσφαιριστές των ακαδημιών FUN FEVER, ΠΑΕΕΚ Κερύνειας, Ένωσις Νεων Παραλιμνίου και ΑΕΚ Λ/κας. Επίσημοι υποστηρικτές:  Κ.Ο.Α.-Ε.Σ.Υ.Α.Α., Συνδεσμος Κυπριων Προπονητών Ποδοσφαιρου & ΠΑ.Σ.Π».

BET ON ALFA: Παίξε online και πάρε Bonus 100% με την πρώτη κατάθεση μέχρι 100 Ευρώ