Τελεσίγραφο από ΕΕ για τη Μεταρρύθμιση

Stoiximan: Παίξε με 100€ bonus, Αγώνες με 0% γκανιότα καθημερινα, Πριμ στο παρολί, Κορυφαίες αναμετρήσεις σε live streaming

Χρονοδιάγραμμα 18 μηνών για «σουλούπωμα» της κυπριακής οικονομίας σε όλα τα «ανοικτά μέτωπα» θέτει η Κομισιόν προς τη Λευκωσία, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου. Έγγραφο που υιοθέτησε χθες Τετάρτη το Κολέγιο Επιτρόπων και στάλθηκε προς το Συμβούλιο ECOFIN συγκεκριμενοποιεί τα θέλω των Βρυξελλών και τα κωδικοποιεί σε πέντε συστάσεις, για μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα, εγκαθίδρυση ηλεκτρονικού συστήματος δικαιοσύνης, επιτάχυνση μείωσης των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων, ανάπτυξη και επανέναρξη ιδιωτικοποιήσεων, καθώς και για ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων στο πεδίο της εκπαίδευσης/κατάρτισης.

Η Κομισιόν καλεί την Κύπρο, τη Βουλγαρία και τη Μάλτα «να ενισχύσουν την εποπτεία του χρηματοπιστωτικού τομέα, στους τομείς όπου οι εθνικές Αρχές παραμένουν αρμόδιες».

Η εκπλήρωση των πέντε συστάσεων της Κομισιόν έχει χρονικό ορίζοντα τα έτη 2018-2019.
Εξαίρεση αποτελεί η «πλήρης λειτουργία» του Γενικού Σχεδίου Υγείας, υποχρέωση την οποία η Λευκωσία οφείλει να εκπληρώσει μέχρι το 2020.

Θεωρείται ότι η κυπριακή οικονομία αντιμετωπίζει «υπερβολικές ανισορροπίες».

Πηγή: Φιλελεύθερος

BET ON ALFA: Παίξε online και πάρε Bonus 100% με την πρώτη κατάθεση μέχρι 100 Ευρώ