Επανάληψη της κατάστασης που διαμορφώθηκε πριν από μια διετία. Οι ίδιοι φιναλίστ. Αρκετά διαφορετικά δεδομένα. Η μια πλευρά με άλλον προπονητή. Η Τσέλσι και η Λίβερπουλ σε ακόμα ένα ραντεβού, πολύ διαφορετικό από τα υπόλοιπα. Γιατί αυτή τη φορά περιμένει ένα τρόπαιο που θ’ αλλάξει όλη τη σεζόν και για τις δύο. Ο τελικός του Λιγκ Καπ είναι εδώ!
Ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο θέλει να ξεκινήσει τη θητεία του στους «μπλε» του Λονδίνου με έναν τίτλο που θα δώσει πολύ πιο ζωηρό χρώμα στην γενικότερη προβληματική κατάσταση, την οποία βιώνει το κλαμπ της πρωτεύουσας.

Πρόκειται για μια «μάχη» των πρωτοπόρων της Πρέμιερ Λιγκ που φυσικά φιγουράρουν ως ένα από τα πιο ισχυρά φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, κόντρα σε μια ομάδα που δεν μπορεί ούτε ν’ αναφέρει ως αστείο τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος αυτή τη χρονική περίοδο. Η Τσέλσι έχει ακόμα πολλά να κάνει για να φτάσει σε αυτό το επίπεδο. Κι όμως, δεν της απαγορεύει κανείς να ονειρεύεται και να διεκδικεί τίτλους, όπως για παράδειγμα το Λιγκ Καπ ή το Κύπελλο Αγγλίας. Ευρώπη δεν υπάρχει, άρα θα… αρκεστεί στα εγχώρια.

Το σύνολο του Ποτσετίνο έδειξε πριν από μια εβδομάδα στο ντέρμπι με τη Σίτι ότι μπορεί ν’ αμυνθεί σθεναρά για να πετύχει τον σκοπό του. Ωστόσο, είχε και τύχη, με τον Χάαλαντ ν’ αστοχεί σε μεγάλες ευκαιρίες. Αυτές τις ευκαιρίες θα ψάξουν και οι επιθετικοί της Λίβερπουλ στον αποψινό τελικό, με τους Σαλάχ και Νούνιεζ να φαίνεται πως θα είναι κανονικά παρόντες στην αποστολη΄για την κατάκτηση του τροπαίου.

Οι «κόκκινοι» πέτυχαν τέσσερα τέρματα κόντρα στη Λούτον την περασμένη Τρίτη, κάνοντας ανατροπή σε ελάχιστα δευτερόλεπτα και φανερώνοντας ξανά μια πολύ διαφορετική δυναμική όταν βρίσκονται μπροστά στο Kop που… μαγνητίζει την μπάλα προς τα δίχτυα. Άνφιλντ, βέβαια, δεν υπάρχει απόψε, αλλά ο κόσμος στην κόκκινη πλευρά του «Γουέμπλεϊ» θα φροντίσει ώστε να θυμίσει κάτι από την ιστορική έδρα του κλαμπ.

Ποτσετίνο εναντίον Κλοπ, λοιπόν! Τα 107 σκαλιά θα τα ανέβουν εκείνοι που θα φορούν είτε τις μπλε, είτε τις κόκκινες φανέλες. Και ο πρώτος τίτλος της χρονιάς στην Αγγλία, φουντώνει το ενδιαφέρον για τους υπόλοιπους μήνες και την τελική ευθεία της σεζόν…