Με ψηλά το κεφάλι -έστω κι εάν δεν νίκησε- αποχώρησε ο ΠΑΟΚ από ακόμα μία αναμέτρηση με την AEK, με τους δύο «δικεφάλους» να μένουν στο 1-1 στο ΟΑΚΑ στο πλαίσιο της εξ αναβολής (17ης) αγωνιστικής της Super League 1.
Οι «κιτρινόμαυροι» αξιοποίησαν την κόκκινη κάρτα στον Τσιγγάρα (19′) ανοίγοντας το σκορ με τον Γκαρσία στο 28′. Ωστόσο, οι Θεσσαλονικείς απάντησαν άμεσα με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κούρτιτς στο 36′, αντέχοντας και στην πίεση (χωρίς ορθολογική ανάπτυξη όμως) που δέχτηκαν στο δεύτερο μέρος από τους γηπεδούχους.
Έτσι, ο 2ος ΠΑΟΚ διατήρησε το +7 από την 3η AEK. Ταυτόχρονα, παρέμεινε για 11ο παιχνίδι αήττητος ανεξαρτήτως διοργάνωσης απέναντι στην «Ένωση» αλλά και για επτά ματς πρωταθλήματος (ρεκόρ στους μεταξύ τους αγώνες).
Στο… μυαλό των κόουτς:
Η πρώτη ενδεκάδα του Σωκράτη Οφρυδόπουλου ως υπηρεσιακού τεχνικού της ΑΕΚ περιελάβανε διατήρηση του 4-2-3-1 αλλά και τέσσερις αλλαγές στην αρχική σύνθεση σε σχέση με το ματς με τον Παναθηναϊκό. Συγκεκριμένα, ο Τσιντώτας ήταν στην εστία, με τον Μοχαμάντι να αντικαθιστά τον Χατζισαφί στο αριστερό άκρο της άμυνας. Στο δεξί παρέμεινε ο Ρότα, ενώ οι Βράνιες και Τζαβέλλας αποτελούσαν το δίδυμο στα στόπερ. Ο Σιμάνσκι επέστρεψε στα χαφ δίπλα στον Σιμόες, με τον Μάνταλο να αρχίζει αντί του Άμραμπατ σε ελεύθερο ρόλο μπροστά τους. Στο δεξί φτερό της επίθεσης ξεκίνησε ο Γκαρσία, στο αριστερό ο Τσούμπερ, με τον Αραούχο να επιλέγεται αντί του Ανσαριφάρντ για την κορυφή της επίθεσης.
Σταθερός στο 4-2-3-1 και ο Ρασβάν Λουτσέσκου για τον ΠΑΟΚ, με τον Πασχαλάκη να αρχίζει κάτω από τα γκολπόστ. Στο δεξί άκρο της άμυνας ο Λύρατζης, με τον Βιεϊρίνια να τοποθετείται στην απέναντι πλευρά. Οι Κρέσπο και Ίνγκασον συνέθεταν το δίδυμο στα στόπερ, ενώ το αντίστοιχο στα χαφ οι Τσιγγάρας και Κούρτιτς. Ο Αουγκούστο άρχισε ως επιτελικός χαφ, έχοντας δεξιά του τον Ζαμπά, αριστερά τον Μπίσεβαρ και μπροστά του τον Άκπομ. Συνολικά οκτώ αλλαγές σε σχέση με τον προηγούμενο αγώνα με τον Ιωνικό, με τους Πασχαλάκη, Μπίσεσβαρ και Ζαμπά να είναι οι μόνοι που παρέμειναν σταθεροί.
Το ματς:
Δυναμικό ξεκίνημα από τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι είχαν δύο ευκαιρίες στο πρώτο πεντάλεπτο, αμφότερες με πρωταγωνιστή τον Αουγκούστο. Στο 2′ ο Βραζιλιάνος χαφ επιχείρησε σουτ εκτός περιοχής, με την μπάλα να αιφνιδιάζει μεν τον Τσιντώτα, αλλά να περνά δίπλα από το δεξί δοκάρι. Στο 5′ ο Ρότα άφησε αμαρκάριστο τον Μπίσεσβαρ, ο οποίος έκανε το γύρισμα από αριστερά, με τον Αουγκούστο να μην πιάνει καλά την προβολή από την «καρδιά» της περιοχής δίνοντας την ευκαιρία στον πορτιέρε της AEK να μπλοκάρει.
Οι γηπεδούχοι στο πρώτο τέταρτο έψαχναν ακόμη την οργάνωσή τους στον αγωνιστικό χώρο, παίζοντας με μεγαλύτερο βάθος στην άμυνα σε σχέση με το ματς με τον Παναθηναϊκό. Ωστόσο, αδυνατούσαν να κρατήσουν μπάλα, με τον ΠΑΟΚ να φαντάζει πιο «ομάδα».
Όμως στο 19′ οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν. Δύο λεπτά νωρίτερα ο Τσιγγάρας, σε προσπάθεια τάκλιν, βρήκε με τις τάπες στο καλάμι τον Αραούχο. Αρχικά, ο Μίκαελ Φάμπρι έδωσε κίτρινη κάρτα, αφού όμως κλήθηκε να εξετάσει τη φάση στο VAR άλλαξε το χρώμα σε κόκκινο. Αμέσως άρχισε να φαίνεται η επίδραση της αριθμητικής ανισορροπίας, με την ΑΕΚ να ανεβάζει τις γραμμές της. Μάλιστα, είχε και την πρώτη της καλή στιγμή, όταν στο 24′ ο Ρότα έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, ωστόσο ο Γκαρσία δεν βρήκε γεμάτα την μπάλα από πλεονεκτική θέση.
Παρόλα αυτά, το γκολ για τους «κιτρινόμαυρους» ήρθε. Στο 28′ ο Μάνταλος πραγματοποίησε σέντρα-διαβήτη από τα δεξιά, με τον Γκαρσία να κάνει ένα από τα γνωστά του άλματα στην καρδιά της αντίπαλης περιοχής στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Μάλιστα, αυτή ήταν η 11η ασίστ του αρχηγού του «δικεφάλου» στη φετινή σεζόν.
H AEK προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το μομέντουμ της και με ένα ακόμα τέρμα, εκείνο όμως το βρήκαν οι «ασπρόμαυροι». Ο Βράνιες έκανε το φάουλ στον Άκπομ στο όριο της περιοχής (σε πλάγια θέση, ενώ από ριπλέι μάλιστα φαίνεται να είναι πάνω στη γραμμή). Την εκτέλεση ανέλαβε στο 36′ ο Κούρτιτς, ο οποίος σκόραρε με απευθείας εκτέλεση φάουλ, πετυχαίνοντας το 17ο φετινό του γκολ. Σε μια φάση, όπου φέρει ευθύνη τόσο το τείχος της «Ένωσης» (άνοιξε και πέρασε η μπάλα), όσο και ο Τσιντώτας.
Στο 38′ οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία, με τον Πασχαλάκη να πραγματοποιεί εκπληκτική επέμβαση σε κεφαλιά του Μάνταλου από το ύψος της μικρής περιοχής, στην τελευταία μεγάλη φάση για το πρώτο μέρος.
Όπως είναι φυσιολογικό, λόγω της αριθμητικής της υπεροχής, η ΑΕΚ είχε υψηλά ποσοστά κατοχής της μπάλας στο δεύτερο ημίχρονο. Το παιχνίδι μεταφέρθηκε εξαρχής στο αμυντικό τρίτο του ΠΑΟΚ, με τους γηπεδούχους να πιέζουν, χωρίς ωστόσο να μπορούν να βρουν τους διαδρόμους, ενώ ταυτόχρονα δεν εκμεταλλεύονταν τις στατικές φάσεις.
Ο Οφρυδόπουλος προχώρησε τις πρώτες του αλλαγές στο 56′, με εκείνη του Άμραμπατ αντί του Γκαρσία να είναι αναγκαστική (πρόβλημα στον οπίσθιο μηριαίο για τον 24χρονο εξτρέμ, μπήκε και ο Σάκχοφ στη θέση του Σιμάνσκι). Στο 63′ το σουτ του Μοχαμάντι από το ύψος της μεγάλης περιοχής κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων, ενώ άουτ πέρασε και η κεφαλιά του Μάνταλου από το ύψος της μικρής περιοχής στο 75′.
Μηδαμινές οι απειλές από τον ΠΑΟΚ, ο οποίος ωστόσο ταυτόχρονα ήλεγχε το παιχνίδι με τη διπλή ζώνη άμυνας που έπαιζε. Στα τελευταία λεπτά το παιχνίδι έγινε ροντέο, χωρίς όμως να μπορέσει κάποιος εκ των δύο να σκοράρει με το 1-1 να μένει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
AEK (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Τσιντώτας – Ρότα (74′ Μισελέν), Βράνιες, Τζαβέλλας, Μοχαμάντι – Σιμόες, Σιμάνσκι (56′ Σάκχοφ) – Γκαρσία (56′ Άμραμπατ), Μάνταλος (82′ Ανσαριφάρντ), Τσούμπερ (74′ Τάνκοβιτς) -Αραούχο.
Στον πάγκο για τους γηπεδούχους έμειναν: Χατζηεμμανουήλ, Σβάρνας, Μήτογλου, Χατζισαφί.
ΠΑΟΚ (Ρασβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης – Λύρατζης (85′ Σάστρε), Ίνγκασον, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (85′ Σίντκλεϊ) – Τσιγγάρας, Κούρτιτς (74′ Σβαμπ) – Ζαμπά (85′ Μουργκ), Αουγκούστο, Μπίσεσβαρ (66′ Ελ Καντουρί) – Άκπομ.
Στον πάγκο για τους φιλοξενούμενους έμειναν: Ζ. Ζίβκοβιτς, Μιχαηλίδης, Σοάρες, Τσόλακ.