Γ.Ιωάννου στο Balla: «Η συνεργασία με την επίσημη Γιουβέντους είναι ένα μεγάλο εργαλείο»

Ο υπεύθυνος της Ακαδημίας Γιουβέντους στην Λάρνακα, Γιάννος Ιωάννου, μίλησε στο Balla για την διοργάνωση του τουρνουά στην πόλη του Ζήνωνα, την συνεργασία με την ιταλική ομάδα και το μέλλον των νεαρών ποδοσφαιριστών.

Η Ακαδημία της Γιουβέντους διοργάνωσε στα Λειβάδια Λάρνακας τουρνουά Ακαδημιών με την συμμετοχή 25 ομάδων με τον Κύπριο προπονητή να μας αναφέρει σχετικά ότι:  «Ήταν μια επιτυχημένη διοργάνωση με την παρουσία αρκετών ακαδημιών ποδοσφαίρου. Πρώτιστος στόχος ήταν οι μικροί να αγωνιστούν, να γνωριστούν και να χαρούν το παιχνίδι εξ ου και του γεγονότος ότι δεν υπήρχαν νικητές και ηττημένοι καθώς όλες οι ομάδες πήραν κύπελλο και μετάλλια για την συμμετοχή τους στο τουρνουά».

Για την νεοσύστατη ακαδημία στην Λάρνακα: «Ουσιαστικά είναι η πρώτη χρονιά της Ακαδημίας της Γιουβέντους στην Λάρνακα. Έχουμε στόχους και σταδιακά ευελπιστούμε ότι θα αυξηθεί ο αριθμός των παιδιών και κυρίως θα δώσουμε στα παιδιά τα απαραίτητα εφόδια για να μπορέσουν να εξελιχθούν με τον κατάλληλο τρόπο».

 Για το ταλέντο που υπάρχει: «Eίναι κάτι που λένε όλοι. Στην Κύπρο υπάρχει ταλέντο στις μικρές ηλικίες και αυτό είναι αδιαμφισβήτητο. Το ζητούμενο είναι να δουλευτεί για να υπάρχει πρόοδρος».

Για την συνεργασία με την επίσημη Γιουβέντους:  «Το ζητούμενο είναι η πρόοδος των ποδοσφαιριστών και αυτό μπορεί να επιτευχθεί με την σωστή δουλειά. Η συνεργασία με την επίσημη Γιουβέντους είναι ένα μεγάλο εργαλείο για την δουλειά μας. Μας παρέχεται η τεχνογνωσία από τους Ιταλούς. Το πλάνο ανήκει στην Γιουβέντους, έρχονται από την Ιταλία 4 φορές τον χρόνια, μας δείχνουν πως θέλουν να δουλεύουμε και εφαρμόζουμε το πλάνο της Γιουβέντους το οποίο είναι το ίδιο σε παγκόσμιο επίπεδο. Το πλάνο προπόνησης αλλάζει ανά διαστήματα. Κάθε τρεις μήνες.  Μία φορά το χρόνο επισκεπτόμαστε το προπονητικό κέντρο της Γιουβέντους στο Τορίνο ενώ αγωνίζονται οι ακαδημίες της Γιουβέντους από την Κύπρο με επίσημες ομάδες της ιταλικής ομάδας. Οι Ιταλοί είναι ευχαριστημένοι από την ακαδημία στην Κύπρο. Στο τέλος της σεζόν θα δημιουργηθούν οι επίλεκτες ομάδες ενώ θα συμμετάσχει ομάδα της ακαδημίας μας στο πρώτο παγκόσμιο τουρνουά της Γιουβέντους που θα διεξαχθεί στο Τορίνο τον Ιούνιο».