«Το γήπεδο στη Λεμεσό προχωρά με χρηματοδότηση του ΚΟΑ»
Α' Κατηγορία

«Το γήπεδο στη Λεμεσό προχωρά με χρηματοδότηση του ΚΟΑ»

Fonbet Powers you up! Πάρε το Powerbank σου τώρα!

Κόκκινο στην χρηματοδότηση του γηπέδου της Λεμεσού άναψε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού με αποτέλεσμα το αρχικό πλάνο να ανατρέπεται.

Ο Πρόεδρος του ΚΟΑ Κλεάνθης Γεωργιάδης  ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει ανησυχία αφού το έργο προχωρά κανονικά με χρηματοδότηση του από τον ΚΟΑ.

Αναλυτικά τα όσα είπεστον ACTIVE:

Για το γεγονός ότι απορρίφθηκε η χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση είπε: «Επειδή το έργο θέλουμε να γίνει και θα γίνει, από την αρχή προβλέψαμε όλα τα στραβά που θα μπορούσαν να συμβούν. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού θεώρησε παράνομη την χρηματοδότηση του έργου αφού οι ομάδες θα ήταν ουσιαστικά θα ανήκε σ’ αυτές με αποτέλεσμα να απορρίψει το αίτημα μας».

Στην συνέχεια επεσήμανε: «Η Επιτροπή λέει πως δημιουργείται ένα πλεονέκτημα μεταξύ των Κυπριακών ομάδων έναντι των Ευρωπαϊκών με αποτέλεσμα να ανάψει κόκκινο στην χρηματοδότηση του έργου. Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε με το πλάνο Α’ άρα πάμε στο Β’ πλάνο το οποίο θα το βρίσκεται ήδη στην σωστή πορεία. Το είχαμε προβλέψει ώστε να μην μας δημιουργήσει πρόβλημα στην εξέλιξη του έργου».

Για το αν θα υπάρξει καθυστέρηση είπε: «Δεν θα υπάρχει καθυστέρηση, θα προχωρήσουμε σε απευθείας χρηματοδότησης του από τον ΚΟΑ, περιμένουμε ήδη τις προσφορές, είναι κάποια έγγραφα για να τα μελετήσουμε, θα παραδοθούν οι μελέτες και θα προχωρήσουμε κανονικά με το έργο. Την ερχόμενη Τετάρτη θα γίνει συνάντηση με τις ομάδες για να τις ενημερώσουμε για τις τελευταίες εξελίξεις και πως προχωρούμε».

Ο κ. Γεωργιάδης παράλληλα επεσήμανε για τον τρόπο διαχείρισης του γηπέδου: «Από την στιγμή που η γη είναι χαλίτικι δεν υπάρχει οποιοδήποτε θέμα. Ουσιαστικά εκείνο που έχει σημασία είναι η διαχείριση του έργου. Ο ΚΟΑ θα είναι μεν ο ιδιοκτήτης του έργου και στην συνέχεια θα παραχωρηθεί στις τρεις ομάδες ώστε να το διαχειρίζονται. Θα γίνουν όλα όσα προνοούν οι κανονισμοί ώστε να διασφαλίζεται η βιωσιμότητα του και αν μην υπάρξει κάποιο πρόβλημα. Το γήπεδο θα κτιστεί με 100% χρηματοδότηση από τον ΚΟΑ».

Για το γεγονός ότι ενδεχομένως και άλλες ομάδες να ζητήσουν γήπεδο με 100% χρηματοδότηση από τον ΚΟΑ αφού θα δημιουργηθεί προηγούμενο απάντησε: «Εκείνο που έχει σημασία είναι η βιωσιμότητα του γηπέδου. Όταν κάποιος κάνει πρόταση θα πρέπει να παρουσιάσει μελέτη πως είναι βιώσιμο. Εάν κάποια άλλη ομάδα το επιθυμεί και αποδείξει πως δεν θα επιβαρύνει το κράτος με αρκετές χιλιάδες ευρώ τον χρόνο για συντήρηση του κτλπ δεν βλέπω τον χρόνο γιατί να μην προχωρήσει».

Related posts