Χρ. Παντελή στο Balla: «Τεράστιο επίτευγμα για την ΑΕΛ, επιστέγασμα της δουλειάς ετών»

Stoiximan: Παίξε με 100€ bonus, Αγώνες με 0% γκανιότα καθημερινα, Πριμ στο παρολί, Κορυφαίες αναμετρήσεις σε live streaming

Στο Youth League (Τσάμπιονς Λιγκ Νέων) θα αγωνιστεί του χρόνου η ομάδα U19 της ΑΕΛ μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, δύο αγωνιστικές πριν τη λήξη του.

Μία μεγάλη επιτυχία για τις ακαδημίες της ΑΕΛ που «φωνάζουν» πως υπάρχει ταλέντο, ταλέντο που δεν πρέπει να χαθεί… Προπονητής της ομάδας ήταν ο Ντούσαν Κέρκεζ μέχρι και πριν από λίγες εβδομάδες, όταν ανέλαβε την πρώτη ομάδα αντί του Μπρούνο Μπαλταζάρ. Το έργο του συνέχισε ο Πάμπος Συμεού.

Το Balla μίλησε με τον τεχνικό διευθυντή των ακαδημιών της ΑΕΛ, Χρίστο Παντελή, για την επιτυχία αυτή.

«Αν δεν περιμέναμε ότι θα ερχόταν μία τέτοια επιτυχία, δεν θα ερχόταν. Έχει γίνει δουλειά εδώ και χρόνια για να φτάσουμε στην επιτυχία αυτή. Και η παρουσία της ομάδας μας στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ Νέων αποτελεί το επιστέγασμα της δουλειάς αυτής και τον κόπων όλων αυτών των χρόνων. Αποτελεί δικαίωση για ολόκληρο το οικοδόμημα της ΑΕΛ, από τους εθελοντές μέχρι τη διοίκηση», είπε αρχικά ο Χρίστος Παντελή στο Balla.

Ο Γιάννης Γερολέμου είναι το πιο αναγνωρίσιμο «προϊόν» αυτής της ομάδας, αφού βρίσκεται και στην πρώτη ομάδα, με την οποία έχει κάποιες συμμετοχές, αν και είναι γεγονός πως πολλοί θα περίμεναν να παίζει περισσότερο το «θείο βρέφος». Δεν είναι, όμως, μόνος του στην U19 της ΑΕΛ. Από την ομάδα έχουν ξεχωρίσει, μεταξύ άλλων, ο γκολκίπερ Ανδρέας Κεραυνός, αλλά και ο αρχηγός Αλέξανδρος Μιχαήλ (στόπερ).

«Οι ακαδημίες μας δίνουν πολλούς παίκτες στην Εθνική. Κάθε χρόνο βραβευόμαστε σε κάποια ηλικιακή κατηγορία ως η ομάδα που δίνει τους περισσότερους παίκτες στην Εθνική. Και φέτος μπορεί να βραβευτούμε σε δύο κατηγορίες, στους U19 καΙ ίσως και στους U17», λέει ο τεχνικός διευθυντής των ακαδημιών της ΑΕΛ.

Και προσθέτει: «Είναι ιστορικό γεγονός το ότι η ΑΕΛ θα συμμετάσχει στο Τσάμπιονς Λιγκ Νέων. Μεγαλο Είναι μεγάλο επίτευγμα το πρωτάθλημα που κατακτήθηκε από τη δεύτερη ομάδα μετά από 10 χρόνια. Είναι πολύ σημαντικό για τα παιδιά ότι θα έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν στην Ευρώπη, σε ένα άλλο, εντελώς διαφορετικό επίπεδο. Αυτό από μόνο του συνιστά ανάπτυξη και εξέλιξη γι’ αυτό. Είναι μία επιτυχία που χρειαζόταν η ΑΕΛ, αλλά όχι μόνο η ΑΕΛ, ολόκληρο το κυπριακό οικοδόμημα οφείλει να εστιάσει περισσότερο σ’ αυτά τα παιδιά. Πρέπει να δημιουργηθεί ένας μηχανισμός για να έχουν μέλλον αυτά τα παιδιά».

Τι μηχανισμοί; «Στην ομάδα U19 της ΑΕΛ αγωνίζονται πολλά παιδιά που είναι 17 χρονών. Στα 17 είναι δύσκολο να μπει ένα παιδί στην πρώτη ομάδα της ΑΕΛ, του ΑΠΟΕΛ, του Απόλλωνα κτλ. Για να καταστεί αυτό εφικτό, θα πρέπει να δημιουργηθεί ένας μηχανισμός προστασίας αυτών των παιδιών. Για παράδειγμα, για να είναι υποχρεωτική η συμμετοχή περισσότερων Κύπριων παικτών, θα έπρεπε να υπάρχουν αυστηρότερα πρόστιμα, ώστε να υποχρεώνονται οι ομάδες να χρησιμοποιούν Κύπριους. Η ΚΟΠ επενδύει στις Εθνικές ομάδες και με τον τεχνικό διευθυντή, τον Σάββα Κωνσταντίνου, αλλά θα πρέπει να επενδύσει και στις ακαδημίες, με δωρεάν παροχές ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη ανάπτυξη, να υπάρχουν γήπεδα και αθλητικά κέντρα για τα παιδιά».

Πρέπει να στηριχτεί στις ακαδημίες της η ΑΕΛ; «Η ΑΕΛ μπορεί να στηριχτεί στα δικά της παιδιά. Το αποδεικνύουν τα ίδια τα παιδιά με την επιτυχία τους. Απλά πρέπει να είναι προσεκτικά τα παιδιά και να υπάρχει προγραμματισμός για την ανάπτυξή τους», μας είπε ο Χρίστος Παντελή.

Ο Ντούσαν Κέρκεζ γνωρίζει πολύ καλά αυτή την ομάδα, αφού ήταν προπονητής της μέχρι να του ανατεθεί η πρώτη ομάδα: «Τα ευνοεί τα παιδιά αυτά το γεγονός ότι προπονητής στην πρώτη ομάδα είναι ο Κέρκεζ, αφού τα γνωρίζει και ο ίδιος, γνωρίζει πλέον καλύτερα και τα δεδομένα στην πρώτη ομάδα. Η φιλοσοφία που υπάρχει στην ομάδα περιλαμβάνει και αξιοποίηση σταδιακά αυτών των παιδιών. Πέραν αυτών υπάρχουν και νεαροί παίκτες δανεικοί σε άλλες ομάδες, παίκτες που αξιολογούνται. Αν ο Κέρκεζ κρίνει κάποιους παίκτες ικανούς, γιατί να μην τους εμπιστευτεί στην πρώτη ομάδα».

Καταληκτικά ο τεχνικός διευθυντής των ακαδημιών της ΑΕΛ δήλωσε στο Balla: «Ως τεχνικός διευθυντής της ακαδημίας θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια σ’ αυτά τα παιδιά και να τους πώς να διεκδικήσουν τα όνειρά τους χωρίς να σταματούν να πιστεύουν. Είναι τεράστιο το επίτευγμά τους και μεγάλη η περηφάνια μας γι’ αυτό που πέτυχαν. Αποτελεί επιβράβευση των κόπων όλων στην ΑΕΛ».

BET ON ALFA: Παίξε online και πάρε Bonus 100% με την πρώτη κατάθεση μέχρι 100 Ευρώ