Μαργκάσα για όλα…

Stoiximan: Παίξε με 100€ bonus, Αγώνες με 0% γκανιότα καθημερινα, Πριμ στο παρολί, Κορυφαίες αναμετρήσεις σε live streaming

Ο Ρενάτο Μαργκάσα παραχώρησε συνέντευξη στην ιστοσελίδα του συνδέσμου Πορτογάλων ποδοσφαιριστών…

Τι τον έκανε να εκπροσωπήσεις την Κύπρο: «Ήταν μια απόφαση που πήρα για να επιστρέψω την υποστήριξη και την αναγνώριση που έλαβα στην Κύπρο. Μετά από τόσα χρόνια μακριά από την Πορτογαλία και χωρίς να παίζω σε πολύ υψηλό επίπεδο, όπως στην Ισπανία, την Ιταλία ή την Αγγλία, το όνειρο να εκπροσωπήσω την Πορτογαλία δεν ήταν ρεαλιστικό».

Αν ήθελε να αγωνιστεί  στην πρώτη κατηγορία στην Πορτογαλία: «Ναι, ομολογώ ότι έχω μια πολύ πικρή γεύση επειδή δεν είχα την ευκαιρία να παίξω στην Πορτογαλική Πρέμιερ Λιγκ. Ήμουν σε Alverca, Torreense, Fatima και Mafra και, δυστυχώς, αυτή η πιθανότητα δεν προέκυψε».

Αν το κυπριακό πρωτάθλημα είναι πιο ανταγωνιστικό από την Πορτογαλική 2η κατηγορία, όπου συμμετείχε με την Αλβέρκα το 2004/05: «Η Πορτογαλική 2η κατηγορία είναι πολύ ανταγωνιστική. Στην πρώτη κατηγορία της Κύπρου, οι πρώτες έξι ομάδες είναι οι ισχυρότερες στο πρωτάθλημα και θα μπορούσαν να βρεθούν στην κορυφή της Πορτογαλίας για να αγωνιστούν για τις ευρωπαϊκές θέσεις και τη μέση του πίνακα. Οι πιο αδύνατες ομάδες της Κυπριακής 1ης κατηγορίας θα ήταν στη 2η κατηγορία στην Πορτογαλία».

Πώς ήταν η προσαρμογή στην Κύπρο:  «Ήταν αρκετά εύκολο γιατί είμαστε πολλοί Πορτογάλοι. Θυμάμαι να έρχομαι με άλλους τρεις παίκτες (Milton Mendes, Carlos Saavedra και Carlos André) και έπειτα ήρθαν João Comboio, Paiva, Pedro Duarte και Ernesto για την Δόξα. Υπήρξε ένα παιχνίδι στο οποίο οι 11 παίκτες της ομάδας μιλούσαν την ίδια γλώσσα, μεταξύ Πορτογάλων και Βραζιλιανών».

Αν υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ Δόξας,  ΑΕΚ και  Ομόνοιας: «Ναι, η Δόξα είναι μια μικρή ομάδα και δεν έχει μεγάλη μάζα οπαδών. Η ΑΕΚ είναι ένα club που έχει οργανωθεί καλά για τα τελευταία πέντε χρόνια, αλλά η Ομόνοια είναι η μεγαλύτερη από τα τρία και ένας μεγάλος σύλλογος από την άποψη του κόσμου».

Τι πρέπει να επισκεφθεί κανείς στην Κύπρο: «Τις παραλίες. Η Κύπρος είναι μια χώρα με πολύ καλό κλίμα, ειδικά το καλοκαίρι».

Τι θέλει να πάρεις μαζί του όταν επιστρέψει στην Κύπρο μετά το ταξίδι στην Πορτογαλία: «Ναι, πάω στην Πορτογαλία κάθε χρόνο για να δούμε οικογένεια και φίλους. Θα ήθελα να τους φέρω μαζί μου στην Κύπρο, αλλά δυστυχώς δεν είναι δυνατόν. Παίρνω πάντα παραδοσιακά πορτογαλικά τρόφιμα, τα οποία είναι πάντα νόστιμα».

 Αν έχει καταφύγει στις υπηρεσίες της Ένωσης ποδοσφαιριστών: «Ευτυχώς, δεν είχα ποτέ την ανάγκη να κάνω προσφυγή στη νομική υπηρεσία του Συνδικάτου. Είχα πάντα μια εξαιρετική σχέση με τους συλλόγους και δεν είχα ποτέ πρόβλημα. Αλλά ξέρω από τους συναδέλφους μου ότι είχαν προβλήματα και η Ένωση τους βοήθησε να λύσουν αυτές τις καταστάσεις».

Αν μίλησε με τον πατέρας του, João Margaça, για το έργο της ένωσης:  «Ναι, ο πατέρας μου έγινε προπονητής μου και μου έλεγε πάντοτε για την Ένωση και ότι ήταν σημαντικό να συσχετιστούν οι παίκτες. Είμαι υπερήφανος που βλέπω ότι η Πορτογαλική Ένωση έχει περισσότερη δύναμη για να βοηθήσει και να προστατεύσει τους παίκτες».

BET ON ALFA: Παίξε online και πάρε Bonus 100% με την πρώτη κατάθεση μέχρι 100 Ευρώ