Κίκης: «Είμαι περήφανος που ήταν φίλος μου»
ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣ

Κίκης: «Είμαι περήφανος που ήταν φίλος μου»

Ο πρόεδρος του Εθνικού Κίκης Φιλίππου μίλησε για τον θάνατο του Κωστάκη Κουτσκούμνη, τονίζοντας ότι ο θάνατος του αποτελεί μια μεγάλη απώλεια για το ποδόσφαιρο μας.

«Είναι δύσκολη η μέρα. Είμαστε φορτισμένοι όσο τον γνωρίζουν. Είμαι περήφανος γιατί τον είχα φίλο μου για 25 χρόνια. Νιώθω την ανάγκη για να πω 2-3 πράγματα. Ήταν ο πιο αυθεντικός άνθρωπος που γνώρισα στη ζωή μου. Ποτέ δεν ήταν μίζερος. Σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να αδικήσει κάποιον άλλο για να βοηθήσει ένα φίλο του. Πολλές φορές όταν είχε παιχνίδι η Εθνική ή ομάδα μας στην Ευρώπη καθόμασταν μαζί και θυμάμαι τους πανηγυρισμούς που έκανε. Είτε  έπαιζε η Ανόρθωση, είτε η Ομόνοια, είτε η Εθνική. Ήταν ένας πανέξυπνος άνθρωπος και βοηθούσε εμάς τους ιδιότροπους και τους ατίθασους. Έβρισκε τον τρόπο να μας συγκρατεί σε ψηλό επίπεδο για να βοηθήσουμε το κυπριακό ποδόσφαιρο. Πολλές φορές πληγώθηκε, αλλά δεν τον νίκησε η μιζέρια. Δεν δεχόταν με τίποτα την πίεση.

Αν καταφέραμε κάποιοι να επιβιώσουμε ήταν γιατί στα σοβαρά προβλήματα ήταν ο άνθρωπος που ήταν εκεί για να πάμε να τρέξουμε και να του πούμε το πρόβλημα. Αυτός μας  έβρισκε τη λύση. Ήταν σαν τον πατέρα μας. Με τις σκέψεις του και τις εισηγήσεις του, μας βοηθούσε. Παρά το ότι αντιμετώπιζε προσωπικά προβλήματα, ποτέ δεν άνοιγε το στόμα του να μας πει κάτι. Αυτό δείχνει την περηφάνια που είχε. Σε κάποιο στάδιο όλοι μας είχαμε τη βοήθεια αυτού του ανθρώπου. Έχω τόσο πολλά να πω που δεν μου φτάνουν. Θα πω κάτι γιατί νιώθω μια πίκρα. Όταν μια μέρα ήμασταν στο κυνήγι έφερε και το σκύλο του, του οποίου γέμιζε με χόρτα το τρίχωμα του. Και του είπα γιατί να έφερε μαζί του. Αυτός μου είπε: «Άσε ρε Κίκη. Αυτός είναι ο πιο πιστός. Ούτε με κατηγορά και ποτέ δεν κάνει παράπονο για κάτι». Εμείς, υπήρξαν φορές που ήμασταν όλοι εκεί να του «χτυπήσουμε» και να του πούμε τον κακό μας λόγο. Σκέφτομαι τον κανόνα που λέει «Ουδείς αναντικατάστατος», αλλά δεν ξέρω αν θα έχει εξαίρεση. Δεν ξέρω πόσο δύσκολα θα είναι τα πράγματα για τον αντικαταστάτη του. Είναι μια μεγάλη απώλεια και θα φανεί στο μέλλον».

Related posts