Τρίτη και 13: Η ιστορία πίσω από τη πιο γρουσούζικη μέρα

Stoiximan: Παίξε με 100€ bonus, Αγώνες με 0% γκανιότα καθημερινα, Πριμ στο παρολί, Κορυφαίες αναμετρήσεις σε live streaming

Παρότι στις περισσότερες χώρες η Παρασκευή και 13 θεωρείται μέρα γρουσουζιάς και ατυχίας, για την Ελλάδα και την Κύπρο αποτελεί μία συνηθισμένη μέρα. Κάθε φορά, όμως, που η 13η του μήνα είναι Τρίτη, έχουμε μάθει να περιμένουμε πως κάτι κακό θα μας συμβεί.

Γιατί όμως διαφέρουμε από τους άλλους;

Ήταν την Τρίτη 13 Απριλίου 1204 που η Κωνσταντινούπολη αντιμετώπισε δυσκολίες λόγω της τέταρτης Σταυροφορίας, ενώ την Τρίτη 29 Μαΐου 1453 την κατέλαβαν οι Τούρκοι. Μάλιστα, 1 + 4 + 5 + 3 = 13, κάτι που δεν φάνηκε τυχαίο στα μάτια των Ελλήνων.

Η επιμονή στον αριθμό 13 προκύπτει επειδή είναι ο ακριβώς επόμενος από το τέλειο 12: 12 θεοί του Ολύμπου, 12 άθλοι του Ηρακλή, 12 Ευαγγέλια, 12 ζώδια κτλ. Επιπλέον, στο 13ο κεφάλαιο της Αποκάλυψης αναφέρεται η άφιξη του Αντίχριστου – άρα δεν είναι και για το Χριστιανισμό δεν είναι αγαπημένος.

Σήμερα οι προλήψεις έχουν ξεπεραστεί σε μεγάλο βαθμό, αλλά όχι απόλυτα. Εμείς, πάντως, θα αφήσουμε τα σημαντικά μας σχέδια για κάποια άλλη μέρα!

Gazzeta.gr

BET ON ALFA: Παίξε online και πάρε Bonus 100% με την πρώτη κατάθεση μέχρι 100 Ευρώ