Βαρούχας: «Ηταν πέναλτι του ΠΑΟΚ»

 

Ο καθηγητής διαιτησίας Παναγιώτης Βαρούχας μίλησε στον Arena fm 89,4 για τις επίμαχες φάσεις στα παιχνίδια του ΠΑΟΚ με τον Παναιτωλικό, του Ολυμπιακού με τον Αστέρα Τρίπολης και του Απόλλων Σμύρνης με τον Παναθηναϊκό ενώ αναφέρθηκε και στην διαιτησία γενικότερα.

Για το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Παναιτωλικού: “ Εκεί υπάρχουν τρεις φάσεις οι οποίες θέλουν συζήτηση και ανάλυση. Καταρχάς το πέναλτι το οποίο ζητάει ο ΠΑΟΚ. Αυτοί που βλέπουνε μπάλα θα δούνε ότι το χέρι του παίκτη του Παναιτωλικού είναι απλωμένο. Αν παρατηρήσετε τον παίκτη του Παναιτωλικού την ώρα που η μπάλα χτυπάει στο χέρι του προσπαθεί να το καλύψει γιατί έχει καταλάβει τι έχει κάνει. Είναι πέναλτι. Στην φάση με τον Κρέσπο, ο Κρέσπο δεν τον ακουμπάει καθόλου. Δεν υπάρχει καμία επαφή του Κρέσπο με τον παίκτη του Παναιτωλικού. Στην φάση του πέναλτι υπάρχει το εξής. Η μπάλα δεν έχει φύγει από το κόρνερ. Θα πρέπει ο διαιτητής να σταματήσει την φάση να βγάλει  κάρτα στον Βαρέλα. Από την στιγμή που δεν το κάνει μετά σωστά δίνει την παράβαση».

Για το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Αστέρα Τρίπολης: “ Στην πρώτη φάση σωστά δίνει το πέναλτι ο Ζαχαριάδης γιατί ο ποδοσφαιριστής της Τρίπολης ο Τριανταφυλλόπουλος του βρίσκει τα πόδια και τον ανατρέπει. Υπάρχει και ένα άλλο πέναλτι το οποίο το κάνει ο Σισέ στον Μανιά, το πλάνο είναι μακρινό βέβαια και αυτό είναι πέναλτι το οποίο δεν το έδωσε ο Ζαχαριάδης”.

Για το παιχνίδι του Απόλλων με τον Παναθηναϊκού: “ Η μπάλα χτυπάει στο κεφάλι του παίκτη του Παναθηναϊκού και τσουλάει από την έξω πλευρά του ώμου και προς τα κάτω. Σωστά δεν δόθηκε πέναλτι”.

Gazzeta.gr