Παιχνίδια ακαδημιών χωρίς τους γονείς

Stoiximan: Παίξε με 100€ bonus, Αγώνες με 0% γκανιότα καθημερινα, Πριμ στο παρολί, Κορυφαίες αναμετρήσεις σε live streaming

Αρκετοί παράγοντες στερούν από τους νεαρούς ποδοσφαιριστές την προοπτική να αγωνιστούν σε ψηλό επίπεδο. Τους σημαντικότερους τους έχει… καταθέσει στο Balla ο Υπεύθυνος Ακδημιών του ΟΣΦΠ στην Κύπρο Μάριος Κουδελλής.

Το σημερινό θέμα που… ρίχνουμε στη στήλη Game Changer είναι ο ρόλος των γονέων στην πρόοδο ή όχι των παιδιών. Ένας εκ των παραγόντων που αποτελούν τροχοπέδη είναι ο τρόπος που προσπαθούν ορισμένοι γονείς να βοηθήσουν τα παιδιά τους.

Η διαφορά του γονέα από τον εκάστοτε προπονητή είναι και πρέπει να είναι διακριτή. Άλλη η… δουλειά του ενός και εντελώς διαφορετική του ατόμου που επωμίζεται τα καθήκοντα του προπονητή.

Καταρχάς ο ρόλος του προπονητή ιδιαίτερα στις νεαρές ηλικίες  είναι πολυσύνθετος. Γυμναστής, ψυχολόγος, σύμβουλος, δάσκαλος, ηγέτης, γιατρός, οργανωτής, εμπνευστής πειθαρχίας, φίλος.

Είναι μόνιμο παράπονο προπονητών ακαδημιών στην Κύπρο η συμπεριφορά γονέων στους αγώνες. Προφανώς δεν γίνεται να μπαίνουν όλοι στην ίδια λίστα. Στα γήπεδα θα δεις απλούς θεατές και υποστηρικτές αλλά θα δεις και… ειδήμονες.  

Ένας γονέας οφείλει να στηρίζει το παιδί του σε κάθε του βήμα όμως με την εγγραφή του ποδοσφαιριστή σε μια ακαδημία αρχίζει ένα μεγάλο ταξίδι. Κανείς δεν μπορεί με βεβαιότητα να γνωρίζει το μέλλον. Αυτό ανήκει στην αρμοδιότητα των ανθρώπων που επελέγησαν για να αξιοποιήσουν τα ταλέντα.

Ο κάθε γονέας πρέπει να σέβεται τον προπονητή του παιδιού του μεταφέροντας την ανάλογη νοοτροπία και στο παιδί του. Να συζητά με τον εκάστοτε προπονητή χωρίς να παρεμβαίνει στις επιλογές και το έργο του. Οι επικεφαλής των ακαδημιών είναι οι αρμόδιοι να κρίνουν λάθη/αδυναμίες των προπονητών, όχι οι γονείς. Η παρουσία των γονέων στο χώρο προπόνησης δεν βοηθά ούτε το παιδί ούτε την ομάδα ενώ στα παιχνίδια ελλοχεύει ο κίνδυνος με την κακή συμπεριφορά του γονέα να δημιουργηθούν προβλήματα με τον προπονητή ουσιαστικά να παρεμποδίζεται να επιτελέσει σωστά το έργο του.

Σε μια χώρα όπου τα αρνητικά προκαλούνται από τους λίγους σε όλα τα επίπεδα πρέπει να γίνει μια αρχή ούτως ώστε κάθε φαινόμενο που στερεί την πρόοδο να εξαλείφεται. Συγκεκριμένα όσο αφορά τους αγώνες μικρών ηλικιών μέχρι να πάψει το φαινόμενο του γονέα-καταστροφέα καλύτερα οι αγώνες του πρωταθλήματος να διεξάγονται χωρίς τους γονείς ή έστω να υπάρχει δικαίωμα παρακολουθήσει μόνο στους τελευταίους αγώνες…

 

BET ON ALFA: Παίξε online και πάρε Bonus 100% με την πρώτη κατάθεση μέχρι 100 Ευρώ