Έληξε η απεργία των αγροτών, που είχαν βγει στους δρόμους από την περασμένη Τρίτη, για να διαμαρτυρηθούν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αφού φαίνεται ότι οι διαβεβαιώσεις που έλαβαν από την Κυβέρνηση τους ικανοποιούν.

Οι αγροτικές οργανώσεις είχαν το πρωί συνάντηση με τον Επίτροπο του Κυπριακού Οργανισμού Αγροτικών Πληρωμών, Ανδρέα Κυπριανού, κατά την οποία έθεσαν επί τάπητος όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, όπως έκαναν και με τον υπουργό Γεωργίας την Τετάρτη.
«Με την έκβαση της υπόθεσης είμαστε ικανοποιημένοι. Συζητήσαμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και λάβαμε διαβεβαιώσεις ότι όλοι θα πληρωθούν πριν από τα Χριστούγεννα», ανέφερε  ο εκπρόσωπος του Παναγροτικού Συνδέσμου, Κυριάκος Καϊλάς.
Πάντως, οι αγροτικές οργανώσεις θέλησαν να απαντήσουν και στις κατηγορίες που δέχονται, με τον κ. Καϊλά να τονίζει πως οι ίδιοι είχαν δηλώσει ότι δεν έχουν πρόβλημα με τους ελέγχους, τους οποίους είχε ανακοινώσει η Κυβέρνηση ότι θα κάνει.
Όσον αφορά στους αγρότες που βρίσκονταν σε στάση αναμονής, για τυχόν επιπρόσθετα απεργιακά μέτρα, ο κ. Καϊλά σημείωσε πως έχει ήδη σταλεί ενημέρωση να αποχωρήσουν με τα τρακτέρ τους, ενώ έχει ενημερωθεί και η Αστυνομία, για να μην προκύψει οποιοδήποτε πρόβλημα.
«Θεωρώ ότι μετά τις κινητοποιήσεις όλοι έχουν μία καθαρότερη εικόνα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Οι αγρότες σήμερα φεύγουν με μία καλύτερη εικόνα. Με τις απογοητεύσεις τους, πολλοί σκέφτηκαν να εγκαταλείψουν το επάγγελμα, όμως με τις σημερινές διαβεβαιώσεις, όλοι μπορούν να συνεχίσουν χωρίς να παρανομούν, επειδή το μόνο που θέλουν είναι να έχουν ένα εισόδημα για να μπορούν να ζουν τις οικογένειές τους».
Από πλευράς του, ο Επίτροπος του ΚΟΑΠ, Ανδρέας Κυπριανού, σημείωσε πως μέσα στα πλαίσια της νέας κοινής αγροτικής πολιτικής και των δυσκολιών που υπάρχουν «στόχος είναι να ανταποκριθούμε και να πληρώσουμε τον αγροτικό μας κόσμο στην ώρα του. Διαβεβαίωσα τις αγροτικές οργανώσεις ότι όλες οι πληρωμές που αφορούν τα θέματα που πάντα πληρώναμε το Δεκέμβριο, θα γίνουν έγκαιρα, επειδή η αγροτιά χρειάζεται στήριξη και αυτή η στήριξη πρέπει να δοθεί τώρα».
Ο κ. Κυπριανού τόνισε, παράλληλα, ότι ο ΚΟΑΠ εφαρμόζει κατά γράμμα τις ευρωπαϊκές οδηγίες και το στρατηγικό σχέδιο της Κύπρου. «Δεν λαμβάνει αποφάσεις, είναι εκτελεστικό όργανο και σε προσπάθεια να προστατεύσουμε τον αγροτικό πληθυσμό της Κύπρου, διενεργούμε όλα όσα επιβάλλουν οι ευρωπαϊκές οδηγίες, για να μπορεί η Κύπρος να απορροφά από τα ευρωπαϊκά ταμεία και το τελευταίο σεντ που υπάρχει».

ΠΗΓΗ: REPORTER