Μ. Κουδελλής στο Balla: «Η συνεργασία μας με τον ΟΣΦΠ είναι άμεση» (video)

O τεχνικός διευθυντής των Ακαδημιών του Ολυμπιακού Πειραιώς στην Κύπρο, Μάριος Κουδελλής, μίλησε στην κάμερα του Balla.

Aνάμεσα σε άλλα μίλησε για την δουλειά που γίνεται στις εγκαταστάσεις του ELITE SPORTING CLUB, το πλάνο των Ερυθρόλευκων για την δημιουργία συνθηκών ανέλιξης των ταλέντων, τις κοινωνικές δραστηριότητες της Ακαδημίας, τις επίλεκτες ομάδες του ΟΣΦΠ στην Κύπρο και την άμεση συνεργασία με τον επίσημο Ολυμπιακό Πειραιώς.

Διαβάστε επίσης: «Να χτίσουμε γερές βάσεις για το μέλλον» (videos)
Η προπόνηση είναι το ήμισυ του παντός (videos)
Εκπαίδευση από τα πρώτα βήματα (video)

Αναλυτικά:

Για την Ακαδημία στη Λάρνακα:

«Η Ακαδημία μας στην Λάρνακα λειτουργεί τα τελευταία 4 χρόνια με αρκετά μεγάλη επιτυχία, ο αριθμός των παιδιών αυξάνεται κάθε χρόνο και αυτό οφείλεται στη σωστή φιλοσοφία που έχουμε εμπεδώσει τόσο στους γονείς όσο και στα παιδιά.

Μια φιλοσοφία που δεν είναι άλλη από την βελτίωση των παιδιών μέσω των προπονήσεων και το κυριότερο να περνούν ευχάριστα με το άθλημα του ποδοσφαίρου. Στην Ακαδημία μας εργάζονται 5 προπονητές ποδοσφαίρου οι οποίοι είναι όλοι γυμναστές κάτι που έχει σημασία καθώς είναι και εκπαιδευτικοί.

Στόχος είναι να μεταφέρουν στα παιδιά τα μυστικά του ποδοσφαίρου κάτω από ένα ετήσιο πλάνο το οποίο έχουμε φτιάξει στην Ακαδημία του ΟΣΦΠ στην Λάρνακα και λειτουργεί και στις υπόλοιπες Ακαδημίες του ΟΣΦΠ. Το ετήσιο πλάνο περιλαμβάνει την τεχνική του ποδοσφαίρου, ασκήσεις φυσικής κατάστασης με μπάλα ενώ δουλεύουμε αρκετά στην ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση των παιδιών.

Ελάχιστα δουλεύουμε στην τακτική καθώς στις μικρές ηλικίες η τακτική παίζει λιγότερο ρόλο σε αυτές τις ηλικίες. Κάθε χρόνο κάνουν εργομετρικές εξετάσεις στην αρχή και το τέλος της σεζόν ούτως ώστε να εξετάσουμε την βελτίωση των παιδιών, πόσο έχουν βελτιωθεί από την αρχή της σεζόν με αριθμούς.

Βλέπουμε τις δυνατότητες και τις αδυναμίες των παιδιών μέσω των εργομετρικών εξετάσεων ούτως ώστε να δημιουργήσουμε μικρά γκρουπ για να δουλέψουμε πάνω στις αδυναμίες».

Για το κοινωνικό έργο:

«Πέραν του ποδοσφαίρου υπάρχουν και οι κοινωνικές εκδηλώσεις στις οποίες συμμετέχουμε. Δίνουμε το παρών μας σε παρελάσεις, στα Ανθεστήρια, συμμετοχή σε fan days, Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις κτλ γιατί τα παιδιά εκτός από το ποδόσφαιρο πρέπει να εξελίσσονται και σε κοινωνικό επίπεδο».

Για τις επίλεκτες ομάδες:

«Στις Ακαδημίες του Ολυμπιακού Πειραιώς στην Κύπρο, κάτι που δεν υπάρχει στις υπόλοιπες ακαδημίες, δημιουργούμε τις επίλεκτες ομάδες.

Παίρνουμε τα elite παιδιά από κάθε ηλικία, από όλες τις Ακαδημίες σε παγκύπρια βάση. Αυτό γίνεται τα τελευταία δύο χρόνια, δουλεύει με αρκετά μεγάλη επιτυχία, οι ποδοσφαιριστές των επίλεκτων ομάδων προπονούνται μαζί ανά τακτά χρονικά διαστήματα, αγωνίζονται σε τουρνουά στην Κύπρο και το εξωτερικό και με αυτό τον τρόπο ανεβαίνει το επίπεδο αρκετά ψηλά».

«Η Ακαδημία μας συμμετέχει στα πρωταθλήματα Grassroots της ΚΟΠ, διοργανώνουμε διαλέξεις με αθλητική θεματολογία όπως η διατροφολογία, αθλητικής ψυχολογία κτλ. Στεγαζόμαστε στις εγκαταστάσεις του ELITE SPORTING CLUB στο PASCAL ENGLISH SCHOOL LARNAKA, είναι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις με πέντε γήπεδα ποδοσφαίρου και κλειστές αίθουσες και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι και περήφανοι που βρισκόμαστε εδώ».

«Όσο αφορά την συνεργασία μας με τον επίσημο Ολυμπιακό Πειραιώς, η συνεργασία είναι άμεση, τόσο στην Λάρνακα όσο και στις υπόλοιπες επαρχίες. Μία φορά τον χρόνο κάθε καλοκαίρι, ο επίσημος ΟΣΦΠ έρχεται με το προπονητικό τιμ των Ακαδημιών.

Πέρσι ήρθαν οι κύριοι Αμανατίδης, Βούζας, Καραταΐδης, Πάντος, Ιμπαγάσα οι οποίοι είναι κάτω από την ομπρέλα του επίσημου ΟΣΦΠ. Είχαν έρθει για τα δοκιμαστικλα και διάλεξαν μερικά παιδιά από την Κύπρο και πήγαν για περαιτέρω δοκιμαστικά στο Ρέντη τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο.

Αυτό δείχνει την άμεση συνεργασία με τον Ολυμπιακό. Αυτό γίνεται κάθε χρόνο, ενώ οι επίλεκτες ομάδες ταξιδεύουν κάθε χρόνο στο Ρέντη για περαιτέρω δοκιμαστικά και για παιχνίδια με τα αγωνιστικά τμήματα του Ολυμπιακού».