Πέτυχαν και… με το παραπάνω
Champions League

Πέτυχαν και… με το παραπάνω

Μόνο θετικό μπορεί να είναι το πρόσημο της ευρωπαϊκής πορείας του ΑΠΟΕΛ και του Απόλλωνα που ολοκληρώθηκε αυτή την εβδομάδα, με τις δύο ομάδες να εστιάζουν πλέον στο βασικό τους στόχο, το πρωτάθλημα.

Και οι δύο πέτυχαν περισσότερα από όσα φαντάζονταν οι περισσότεροι τη μέρα που γινόταν η κλήρωση που τους έφερνε σε ομίλους-φωτιά.

Ούτως ή άλλως και ο ΑΠΟΕΛ και ο Απόλλωνας είχαν πετύχει το βασικό τους στόχο στην Ευρώπη με την παρουσία τους σε ευρωπαϊκούς ομίλους: ο ΑΠΟΕΛ του Τσάμπιονς Λιγκ και ο Απόλλωνας του Γιουρόπα Λιγκ. Οτιδήποτε επιπλέον πετύχαιναν θα ήταν… επιπλέον.

Και πέτυχαν. Διότι η αλήθεια είναι πως ελάχιστοι περίμεναν, όταν γινόταν η κλήρωση, ότι ο ΑΠΟΕΛ θα πάρει δύο ισοπαλίες σε όμιλο με Ρεάλ Μαδρίτης, Τότεναμ και Ντόρτμουντ! Ρεαλιστικά, ελάχιστοι περίμεναν και από τον Απόλλωνα να πάρει τρεις ισοπαλίες σε όμιλο με Λιόν, Έβερτον και Αταλάντα.

Κι όμως, ο μεν ΑΠΟΕΛ διεκδικούσε μέχρι την τελευταία αγωνιστική την τρίτη θέση και την πρόκριση στο Γιουρόπα Λιγκ, ο δε Απόλλωνας διεκδικούσε μέχρι την προτελευταία αγωνιστική την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Κι αυτά ανέλπιστα ήταν για τη μεγάλη πλειοψηφία τη μέρα της κλήρωσης.

Γι’ αυτό και τονίζουμε το θετικό πρόσημο στην πορεία ΑΠΟΕΛ και Απόλλωνα στους ομίλους. Γιατί αυτά που πέτυχαν στους συγκεκριμένους ομίλους αποτελούν υπέρβαση για κυπριακές ομάδες. Απέναντί τους, άλλωστε, είχαν εκπροσώπους του αγγλικού, του ισπανικού, του γερμανικού, του ιταλικού και του γαλλικού πρωταθλήματος. Των πέντε κορυφαίων στην Ευρώπη δηλαδή! Τι περισσότερο μπορούσαμε να ζητήσουμε;

Related posts