Πολλοί αθλητές ενώ στις προπονήσεις έχουν υψηλή απόδοση στους αγώνες δεν αποδίδουν..

Stoiximan: Παίξε με 100€ bonus, Αγώνες με 0% γκανιότα καθημερινα, Πριμ στο παρολί, Κορυφαίες αναμετρήσεις σε live streaming

 Πολλοί αθλητές ενώ στις προπονήσεις έχουν υψηλή απόδοση στους αγώνες δεν αποδίδουν αναμενόμενο, λόγω άγχους ή και πίεσης. Πως μπορεί ένας αθλητικός ψυχολόγος να βοηθήσει;

Πάρα πολλοί αθλητές ενώ στην προπόνηση έχουν παρά υψηλή απόδοση, στους αγώνες δεν καταφέρνουν να αποδώσουν για πάρα πολλούς λόγους. Κάποιοι από τους λόγους είναι το άγχος, η έλλειψη αυτοπεποίθησης, η έλλειψη συγκέντρωσης, ή κάποιος εξωγενής παράγοντας.

Ένας Αθλητικός Ψυχολόγος μπορεί να βοηθήσει με διάφορους τρόπους. Πρώτα απο όλα  αξιολογήσουμε τον αθλητή με συνέντευξη αλλά και με τη χρήση ερωτηματολογίων (τα οποία έιναι βέβαια είναι έγκαιρα και σταθμισμένα) για να σιγουρευτούμε πως το πρόβλημα του αθλητή είναι αυτό που μας αναφέρει.

Επίσης, θα συμβουλευτούμε και τον προπονητή όπως και τους γονείς του αθλητή (εαν ο αθλητής είναι ανήλικος) καθώς όπως επισημένω τις πλείστες φορές ότι έχουμε ένα τρίγωνο (Αθλητής-Προπονητής και Γονείς). Τους γονείς έχουν άμεση επιρροή στον αθλητή και τον προπονητή γιατί παρακολούθει τον αθλητή στις προπονήσεις και στους αγώνες του αρά έχει να μας δώσει πολλές και σημαντικές πληροφορίες.

Όταν τελειώσουμε με την αξιολόγηση προχωρούμε στο στάδιο όπου εκπαιδεύουμε τον αθλητή τις ανάλογες τεχνικές, τις οποίες θα μάθει να χρησιμοποιεί τόσο στην προπόνηση όσο και στο αγώνα για να μπόρεσει να διαχειριστεί τα συναισθήματα και τις σκέψεις του.

Θάλεια Παναγή

MSc Sport Psychology

MA Clinical-Counseling Psychology

Part Time Associate Lecturer at UCLan Cyprus

Με σπουδές στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και μεταπτυχιακά στην Αθλητική Ψυχολογία από το Liverpool John Moores University και Κλινική-Συμβουλευτική Ψυχολογία απο το La Salle University, USA, η Θάλεια Παναγή έχει ήδη στο ενεργητικό της διεθνή εμπειρία με αθλητές διαφόρων αθλημάτων.

Στο παρόν στάδιο συνεργάζεται με διάφορες ομάδες, ακαδημίες, προπονητές, αθλητές και διαιτητές με κύριο γνώμονα τη μεγιστοποίηση της αθλητικής απόδοσης.

Επιπρόσθετα, διδάσκει ως επιστημονική συνεργάτιδα στο Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus, καθώς επίσης συνεργάζεται και με το Αθλητικό Σχολείο American Academy, στη Λεμεσό.

Τέλος, η Θάλεια είναι μέλος του Συμβουλίου του Συνδέσμου Ψυχολόγων Κύπρου, ενώ αντιπροσωπεύει τον Σύνδεσμο στην ομάδα εργασίας για την Αθλητική Ψυχολογία European Federation of Psychologists’ Association (EFPA).

CLEARMIND ΜΕ ΤΗ ΘΑΛΕΙΑ ΠΑΝΑΓΗ

BET ON ALFA: Παίξε online και πάρε Bonus 100% με την πρώτη κατάθεση μέχρι 100 Ευρώ