Επιβάλλεται να έχει το αντίο που αξίζει – Balla.com.cy
Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τη χρήση των cookie μας.

Επιβάλλεται να έχει το αντίο που αξίζει
Editorial

Επιβάλλεται να έχει το αντίο που αξίζει

Στην περίπτωση του Κωνσταντίνου Χαραλαμπίδη όσα και να γράψει κανείς είναι ελάχιστα μπροστά σ’ αυτά που πρόσφερε στο κυπριακό ποδόσφαιρο.

Η αξία του «Μπίδη» είναι τέτοια που στο αντίο του ξεπεράστηκαν όλα τα ταμπού του ποδοσφαίρου μας. Εδώ άλλωστε δεν χωρούν… οπαδικά. Οι κορυφαίες ομάδες του νησιού υποκλίθηκαν στον Κωνσταντίνο Χαραλαμπίδη, έναν παίκτη που συνδέθηκε με τον ΑΠΟΕΛ και που υπηρέτησε επί σειρά ετών και την Εθνική μας ομάδα, από την οποία αποχώρησε ως αρχηγός.

Η ανακοίνωση της αποχώρησης από την ενεργό δράση δεν ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία. Ήταν αναμενόμενη. Αναμενόμενο ως ένα βαθμό ήταν και το κύμα των αντιδράσεων που έφερε η ανακοίνωση αυτή. Όχι μόνο από τις ομάδες, τους παράγοντες, τους συμπαίκτες και αντιπάλους που είχε στην καριέρα του. Αλλά και από τους απλούς φιλάθλους (όχι μόνο του ΑΠΟΕΛ) που έσπευσαν να τον ευχαριστήσουν για την προσφορά του στο ποδόσφαιρό μας.

Πρωτοφανές!
Λέμε αναμενόμενο ως ένα βαθμό το κύμα αντιδράσεων, γιατί η αλήθεια είναι πως οι αντιδράσεις των αντιπάλων ήταν πρωτοφανείς για τα κυπριακά δεδομένα!

Διότι είναι πραγματικά σπανιότατο φαινόμενο να βλέπουμε επίσημες ανακοινώσεις της Ανόρθωσης, του Απόλλωνα, ακόμη και της «αιώνιας» αντιπάλου Ομόνοιας για έναν παίκτη που αποτέλεσε σύμβολο και αρχηγό του ΑΠΟΕΛ, έστω κι αν τον τελευταίο ένα και κάτι χρόνο ήταν στην ΑΕΚ. Η οποία ΑΕΚ σίγησε στην ανακοίνωση του «Μπίδη» για το τέλος της καριέρας του!

Αυτό κι αν προκάλεσε αίσθηση στον απλό κόσμο. Ότι μίλησε με θερμότατα λόγια για τον άλλοτε αρχηγό του ΑΠΟΕΛ και της Εθνικής ακόμη και η μεγαλύτερη αντίπαλος της καριέρας του, η Ομόνοια (παραμονές μάλιστα ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ), αλλά όχι η ΑΕΚ

Η άμεση κινητοποίηση, όμως, των ομάδων στις οποίες δεν αγωνίστηκε ο «Μπίδης» δείχνει πως υπάρχει ελπίδα στο ποδόσφαιρό μας. Υπάρχει ελπίδα και χώρος για αλληλοσεβασμό στο κυπριακό ποδόσφαιρο.

Άδοξο φινάλε
Από την ΑΕΚ το φινάλε ήταν σίγουρα άδοξο. Τι συνέβη και ράγισε το γυαλί το γνωρίζουν οι δύο πλευρές. Είναι προφανές ότι ήταν απλά αφορμή η παρουσία του Κωνσταντίνου Χαραλαμπίδη σε ένα δείπνο του Πρόδρομου Πετρίδη για τους αρραβώνες της κόρης του προέδρου του ΑΠΟΕΛ, ένα δείπνο που η ΑΕΚ επιμένει πως έγινε για να γιορτάσουν οι «γαλαζοκίτρινοι» την πρόκρισή τους στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι πρωταγωνιστές γνωρίζουν καλύτερα, αλλά ό,τι κι αν συνέβη, όλοι αντιλαμβάνονται πως αυτό ήταν η αφορμή.

Το πώς έφτασαν στο πρόωρο διαζύγιο, λοιπόν, οι δύο πλευρές το γνωρίζουν καλύτερα από όλους οι εμπλεκόμενοι. Αυτό που γνωρίζουμε όλοι οι υπόλοιποι είναι πως ο «Μπίδης» δεν είχε το φινάλε που άξιζε. Δεν έφυγε αγωνιζόμενος, όπως θα άξιζε μετά την πλούσια και σπουδαία καριέρα του.

Θα μπορούσε να το κάνει, αν είχε δεχτεί την πρόταση της Ανόρθωσης το καλοκαίρι, όταν προτίμησε να μην προτάξει το ατομικό του καλό και να μην πάει σε άλλη κυπριακή ομάδα προκαλώντας τα οπαδικά πάθη. Θα μπορούσε να το κάνει αν τώρα, φεύγοντας από την ΑΕΚ, δεχόταν κάποια από τις κρούσεις που είχε για να συνεχίσει την καριέρα του σε άλλες ομάδες του νησιού μας.

Αξίζει άλλο αντίο
Δεν δελεάστηκε από τις κρούσεις αυτές, γιατί είχε αποφασίσει πως το τέλος είχε φτάσει. Δεν ήταν τα τέλος που ονειρευόταν, γιατί δεν σταμάτησε στο γήπεδο, αγωνιζόμενος. Αλλά τα μηνύματα που έλαβε από τον απλό κόσμο, από τις ομάδες που τίμησε επί σειρά ετών (ΑΠΟΕΛ σε συλλογικό επίπεδο και Εθνική ομάδα σε εθνικό) και κυρίως από τους αντιπάλους του (Ανόρθωση, Απόλλωνα και Ομόνοια) ήταν τέτοια που σίγουρα τον συγκίνησαν και ίσως να επισκίασαν και λίγη από την πικρία του για τον τρόπο που έφυγε από την ΑΕΚ. Μηνύματα που δεν αναφέρονταν μόνο στην ποδοσφαιρική αξία του, αλλά και στο ήθος του. Αυτό κι αν είναι παράσημο για έναν παίκτη στο αντίο του…

Δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη από τον ΑΠΟΕΛ, την ομάδα όπου ανδρώθηκε, καταξιώθηκε και κέρδισε τα πάντα, ή από την Εθνική ομάδα, την οποία υπηρέτησε μέχρι τέλους, ο τρόπος που θα τιμηθεί για την προσφορά του. Θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο, όμως, πως αυτό θα γίνει. Γιατί το αντίο του Κωνσταντίνου Χαραλαμπίδη από το κυπριακό ποδόσφαιρο, στο οποίο πρόσφερε τόσα πολλά, δεν μπορεί να γίνει στα… χαρτιά, με ένα συναινετικό διαζύγιο. Επιβάλλεται και πρέπει να γίνει στο γήπεδο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ