«Διασφαλίζονται οι παίκτες από τους επιτήδειους»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΠ Σπύρος Νεοφυτίδης μίλησε στον Super Sport fm 104.0 και εξήγησε τι σημαίνει για την Κύπρο η ιστορική συμφωνία της FIFA με την FIFpro.

«Δεν θα έχουμε κάτι το συνταρακτικό για την Κύπρο γιατί εμείς εφαρμόσαμε πολλά αυτά από το 2016. Το πιο σημαντικό έχει να κάνει με την περίοδο χάριτος για να καθυστερούν νόμιμα την καταβολή της μισθοδοσίας στους παίκτες. Αυτό δεν θα γίνεται πλέον αποδεκτό από την ΦΙΦΑ. Άρα οι ομάδες θα πρέπει να κάνουν καλύτερο προγραμματισμό ενόψει και της νέας χρονιάς» είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Αυτό δεν θα πρέπει να ισχύσει αλλά δεν υπάρχει λόγος να μπει καθώς; Γίνεται και προφορικά. Ο στόχος του κανονισμού είναι να διασφαλιστούν οι περιπτώσεις από τους επιτήδειους. Η σύγκρουση θα γίνει όταν ένα από τα δύο μέλη θα πάει στην ΕΕΔ. Καμιά ομοσπονδία δεν θα επιτρέψει στην κάθε εταιρεία να καθυστερεί νόμιμα την καταβολή μισθοδοσίας».

Για την μονομερή διακοπή συμβολαίου από πλευράς ποδοσφαιριστή όταν είναι απλήρωτος…
«Το άλλο που αλλάζει και πρέπει όλοι να είναι προσεκτικοί έχει να κάνει με θέματα καθυστερήσεων μισθοδοσίας ή με προσφυγές παικτών και διακοπής συμβολαίου. Αν γίνει τέτοια διακοπή συμβολαίου από μέρους του ποδοσφαιριστή δεν θα εξαναγκάζεται η ομάδα να πληρώνει μόνο να πληρώνει στο συμβόλαιο αλλά να πληρώνει επιπλέον τρεις ή έξι μήνες. Αυτό έχει εξαληφθεί στην Κύπρο».