Ντέρμπι με ξένους διαιτητές

Stoiximan: Παίξε με 100€ bonus, Αγώνες με 0% γκανιότα καθημερινα, Πριμ στο παρολί, Κορυφαίες αναμετρήσεις σε live streaming

Ο Game Changer γράφει για το «καυτό» θέμα της διαιτησίας όπου θα μας απασχολήσει και την νέα σεζόν.

Ελπίζουμε ότι οι διαιτητικές αποφάσεις δεν θα αλλοιώσουν την εικόνα του νέου πρωταθλήματος και οι φωνές παραγόντων και πρωταγωνιστών θα μειωθούν.

Κάθε χρόνο το ίδιο τροπάριο: ιδιαίτερα μετά από ντέρμπι ή αγώνες στην… κόψη του ξυραφιού η διαιτησία είναι στο επίκεντρο και ως… είθισται οι ηττημένοι έχουν ένα «καλό» λόγο να πουν για την απόδοση του ρέφερι.

Όπως είπε και ο Άλμπερτ Άινσταϊν, είναι πιο εύκολο να διασπάσεις ένα άτομο παρά να μια προκατάληψη. Στην Κύπρο έχουμε συνηθίσει στην εκ των προτέρων κριτική όσο αφορά τους διαιτητές και αυτό δύσκολα θα αλλάξει. Το ζητούμενο όμως για την βελτίωση του ποδοσφαίρου είναι να διαμορφωθούν οι ιδανικότερες υπό τις περιστάσεις συνθήκες για ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και να καλλιεργηθεί το αίσθημα δικαίου στο κοινό και όσους εμπλέκονται με τον Βασιλιά των Σπορ.

Έχει επανειλημμένως ειπωθεί ότι η κυπριακή διαιτησία αν και έχει κάνει βήματα προόδου εντούτοις δεν έχει φτάσει στα επιθυμητά στάνταρ απόδοση. Ειδικά σε αγώνες υψίστης βαθμολογική σημασίας έχει εκτεθεί αρκετές φορές με τις «αμφισβητούμενες» φάσεις να… γέρνουν προς την μια πλευρά με αποτέλεσμα να πυκνώνουν οι φωνές αμφισβήτησης των ικανοτήτων των διαιτητών ή ακόμα χειρότερα να αμφισβητείται η… ανεξαρτησία και αμεροληψία του εκάστοτε διαιτητή.

Το γεγονός ότι οι διοικούντες των ομάδων γνωρίζουν τους κανονισμούς και τις πρόνοιες της προκήρυξης του πρωταθλήματος δεν κινούνται έγκαιρα ούτως ώστε να μην έχουμε ξανά τα… ίδια με ανακοινώσεις κατά της διαιτησίας έπειτα από μεγάλους αγώνες.

Η κάθοδος ξένων διαιτητών τουλάχιστον για τα ντέρμπι ή έστω για τους αγώνες των πλέι οφ μοιάζει ως το ιδανικότερο φάρμακο κατά της προκατάληψης, κάτι το οποίο θα εμφανιστεί ξανά μπροστά μας ως πρόταση, όταν το πρωτάθλημα θα είναι στην τελική στροφή…

*Η απάντηση στην ερώτηση «Οι ξένοι διαιτητές είναι καλύτεροι από τους Κύπριους;» είναι «Όχι». Το γεγονός πώς υπάρχει το ενδεχόμενο τα λάθη των ξένων διαιτητών να «μοιραστούν» είναι αρκετό ως επιλογή για τα ντέρμπι, ειδικά της δεύτερης φάσης του πρωταθλήματος.

BET ON ALFA: Παίξε online και πάρε Bonus 100% με την πρώτη κατάθεση μέχρι 100 Ευρώ