League Cup στην Κύπρο;

Stoiximan: Παίξε με 100€ bonus, Αγώνες με 0% γκανιότα καθημερινα, Πριμ στο παρολί, Κορυφαίες αναμετρήσεις σε live streaming

Σκοπός της στήλης είναι να αποτελέσει ένα καταφύγιο ιδεών, σκέψεων και προτάσεων και από τους επισκέπτες του Balla.

Η ξενομανία παραμένει στα φόρτε της, οι ευκαιρίες για νεαρούς ποδοσφαιριστές παραμένουν λίγες αν και τον τελευταίο χρόνο δόθηκε χρόνος σε «εκκολαπτόμενα αστέρια». Το ζητούμενο στην προκειμένη περίπτωση είναι η μεθοδική προσπάθεια για ανάδειξη Κύπριων ποδοσφαιριστών. Η προβολή και η στήριξη του ντόπιου προϊόντος που βρέθηκε σε δεύτερη μοίρα μετά την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στο παρών κείμενο όμως δεν θα κρίνουμε την εξέλιξη του ποδοσφαίρου μας και του Κύπριου ποδοσφαιριστή ειδικότερα, λόγω της αλλαγής στην ευχέρεια που απέκτησαν οι ομάδες για ένταξη περισσότερων κοινοτικών ποδοσφαιριστών.

Όπως αποδείχθηκε τα τελευταία χρόνια η αναγκαστική χρησιμοποίηση 2 Κύπριων ποδοσφαιριστών στην 11αδα δεν έφερε πολλές αλλαγές στην… νοοτροπία και αυτό φαίνεται και από τις μεταγραφικές κινήσεις των περισσότερων ομάδων. Το γεγονός ότι η μη τήρηση του κανονισμού ήταν εξαγοράσιμη τα λέει όλα…

Υπάρχουν τρόποι για να αλλάξει αυτή η εικόνα; Προφανώς για όλα υπάρχει τρόπος αυτό που έχει πρώτιστη σημασία είναι να υπάρχει ουσιαστική θέληση και κινήσεις που θα προωθήσουν αυτό που θέλεις βάσει πλάνου.

Η δημιουργία ενός… τρίτου θεσμού είναι μια πρόταση. Σκέψη που ίσως μετατραπεί σε μια λύση προώθησης του ζητουμένου. Ένα… League Cup. Με συγκεκριμένους όρους. Με σχέδιο. Με στόχους σε μακροπρόθεσμο επίπεδο.

Το Λιγκ Καπ, ως κύπελλο των επαγγελματικών ομάδων, ξεκίνησε το 1960-61 στην Αγγλία. Αργότερα, η ιδέα υιοθετήθηκε κι από άλλες χώρες κι έτσι ο θεσμός επεκτάθηκε σε πολλά ευρωπαϊκά κράτη, όχι πάντα με επιτυχία. Π.χ. το ελληνικό Λιγκ Καπ διεξήχθη μόνο μία σεζόν. Αντίθετα, το γαλλικό Λιγκ Καπ καθιερώθηκε και ο εκάστοτε νικητής συμμετέχει στο Europa League. Το Λιγκ Καπ αποτελεί την ευκαιρία των μικρότερων ομάδων να πετύχουν μια διάκριση, διότι συνήθως οι μεγαλύτεροι σύλλογοι το βάζουν σε δεύτερη μοίρα και χρησιμοποιούν νέους ή αναπληρωματικούς παίκτες.

Πιο πάνω διαβάσατε για την ιστορία του Λιγκ Καπ επιγραμματικά. Ως στήλη Game Changer πιστεύουμε ότι η ιδέα του League Cup χωρίς το… σωστό περιεχόμενο δεν θα οδηγήσει σε… βιώσιμη λύση του προβλήματός μας. Μια διοργάνωση με έναν αγώνα νοκ άουτ σε όλες τις κατηγορίες και στην πρώτη κατηγορία να κληρώνονται οι ομάδες της πρώτης 7αδας μεταξύ τους στον πρώτο γύρο του θεσμού δίνει την ευκαιρία καταρχάς να… φύγουν από την μέση τα πρώτα φαβορί. Το σημαντικότερο στην πρόταση αυτή αφορά την αναγκαστική (χωρίς… εξαγορά) χρησιμοποίηση 5 Κύπριων ποδοσφαιριστών. Νοουμένου ότι η η σκέψη αυτή στηριχθεί και η ομάδα που θα κατακτήσει τον τίτλο θα αποκτήσει σεβαστό έπαθλο οικονομικής αξίας πιστεύουμε ότι ναι έχει μέλλον.

Είναι αυτή η λύση στο πρόβλημα για την μη χρησιμοποίηση Κυπρίων; Προφανώς δεν είναι Η λύση. Είναι μια πρόταση όμως που ίσως αλλάξει αρκετά και δώσει κίνητρα για διάκριση και προβολή. 

 

BET ON ALFA: Παίξε online και πάρε Bonus 100% με την πρώτη κατάθεση μέχρι 100 Ευρώ