Η ιδιάζουσα θέση του τερματοφύλακα (pics&vids)

Stoiximan: Παίξε με 100€ bonus, Αγώνες με 0% γκανιότα καθημερινα, Πριμ στο παρολί, Κορυφαίες αναμετρήσεις σε live streaming

Κάθε ομάδα που θέλει να διακριθεί χρειάζεται ένα σταθερό τερματοφύλακα. Απαραίτητη προϋπόθεση για την εξέλιξη κάθε τερματοφύλακα αποτελεί η σκληρή και ποιοτική προπόνηση.

Κατά την επίσκεψη του Balla στην ακαδημία τερματοφυλάκων ELITE Goalkeepers Academy Cyprus παρακολουθήσαμε την προπόνηση και καταγράψαμε μερικά σημαντικά στοιχεία για την δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις τερματοφυλάκων στις μικρές ηλικίες.

Είδαμε τον προπονητή τερματοφυλάκων Κώστα Παναγιώτου να διεκπεραιώνει το πρόγραμμα των προπονήσεων και να μεταφέρει στα νεαρά ταλέντα τις γνώσεις και τον τρόπο που πρέπει να ακολουθήσουν για να μπορέσουν σταδιακά να εξελιχθούν.

Σε μια «ευαίσθητη» ηλικία και ιδιαίτερα σε μια θέση όπου πέραν των ικανοτήτων και της σκληρής προπόνησης, σημαντικό ρόλο παίζει και ο τομέας της ψυχολογίας, οι προπονητές της Ακαδημίας (Α.Γιωργαλλίδης, Μ.Κουδελλής, Γ.Παπασάββας, Κ.Παναγιώτου, Α.Ττίγκης) έχουν καταφέρει μέσω μεθόδων που υιοθετούνται στο σύγχρονο ποδόσφαιρο σε επίπεδο προπονήσεων να προσφέρει στους νεαρούς τερματοφύλακες τις βάσεις για να μπορέσουν να ανελιχθούν.

Η προπόνηση του τερματοφύλακα διαφέρει από αυτή των υπόλοιπων ποδοσφαιριστών και ως εκ τούτου οι νεαροί ακολουθούν εξειδικευμένες ασκήσεις με σκοπό την βελτίωση που αφορούν την συγκέντρωση, την αλτικότητα, τα αντανακλαστικά αλλά και την ενδυνάμωση του σώματος, μια απαραίτητη συνθήκη για να μπορέσει  κάθε τερματοφύλακας να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις.

 

#1

#2

#3

#4

#5

#6

#7

#8

#9

#10

#11

#12

BET ON ALFA: Παίξε online και πάρε Bonus 100% με την πρώτη κατάθεση μέχρι 100 Ευρώ