Οι υποδομές δεν «πουλάνε», αλλά είναι το Α και το Ω – Balla.com.cy
Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τη χρήση των cookie μας.

Οι υποδομές δεν «πουλάνε», αλλά είναι το Α και το Ω
Editorial

Οι υποδομές δεν «πουλάνε», αλλά είναι το Α και το Ω

Σίγουρα οι απαντήσεις του Πρόδρομου Πετρίδη για τα μεταγραφικά, για τον Ντε Βινσέντι, για τον Μπερτόλιο, για τον Αλωνεύτη, για τον Βάντερ ή ακόμη και για τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Αλκής κέντρισαν περισσότερο το ενδιαφέρον των φιλάθλων του ΑΠΟΕΛ.

Ωστόσο το πιο σημαντικό κομμάτι της συνέντευξης Τύπου του προέδρου των «γαλαζοκίτρινων» ήταν… αυτό που προηγήθηκε της συνέντευξης Τύπου.

Οι επενδύσεις στο προπονητικό κέντρο και στις ακαδημίες δεν «πουλάνε» όσο οι μεταγραφές, αλλά αποτελούν τη βάση για κάθε υγιή ομάδα. Σ’ αυτές τις επενδύσεις θα έπρεπε να δίνει προτεραιότητα κάθε ομάδα για να θέτει από εκεί τις βάσεις της ανάπτυξής της.

Στις προηγμένες ποδοσφαιρικά χώρες τα έργα στον Αρχάγγελο και το γήπεδο για τις ακαδημίες του ΑΠΟΕΛ θεωρούνται αυτονόητα. Στην Κύπρο δεν είναι. Στην Κύπρο η προβολή των έργων που παρουσίασε ο ΑΠΟΕΛ αποτελούν την εξαίρεση.

Ακόμη κι έτσι πρέπει να επικροτούνται. Πρέπει να προβάλλονται αυτές οι ενέργειες των διοικήσεων που δεν βλέπουν ως ανάπτυξη μιας ομάδας μόνο τις μεταγραφές. Που επενδύουν και στις βάσεις. Γιατί αυτό είναι το προπονητικό κέντρο και οι ακαδημίες: οι βάσεις μιας ομάδας.

Πρέπει να επικροτούνται οι διοικήσεις (όχι μόνο του ΑΠΟΕΛ, αφού έχουν κάνει και άλλες ομάδες έργα, άλλες μεγαλύτερα, άλλες μικρότερα, στο προπονητικό τους κέντρο τα τελευταία χρόνια, όπως ο Απόλλωνας, η Ανόρθωση, η Ομόνοια, ο Ερμής, η ΑΕΛ κτλ.) που ασχολούνται και με τα αυτονόητα (προπονητικό και ακαδημίες) και να αποτελούν παράδειγμα και για όσες ομάδες δεν έχουν προχωρήσει εξίσου στους τομείς αυτούς.

Εν κατακλείδι, τα μεταγραφικά «πουλάνε» πάντα περισσότερο, αλλά το Α και το Ω σε μία ομάδα είναι οι ακαδημίες της και το προπονητικό. Είναι και το ιδιόκτητο γήπεδο, αλλά αυτό είναι μία πονεμένη ιστορία για τις περισσότερες ομάδες, με την ΑΕΚ να αποτελεί την πιο πρόσφατη εξαίρεση στον τομέα αυτό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ