Μπορεί να μπει και να… μην βγει από την 11αδα

θα είναι μεγάλη έκπληξη αν ο Γιώργος Δώνης δεν επιλέξει τον Λούκας Σόουζα για το αρχικό σχήμα στο παιχνίδι του ΑΠΟΕΛ με την Αλκή.

Δεν το λέμε αυτό σκεπτόμενοι το ροτέισιον και μόνο αλλά είναι και πολλά άλλα τα πράγματα που οδηγούν σε αυτό το συμπέρασμα. Πήρε χρόνο με τον Άρη και πέραν από την ετοιμότητα απέκτησε έστω και λίγο ρυθμό. Από το 50΄ και μετά με την «Ελαφρά Ταξιαρχία» ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου με διαφορά, ενώ είναι και η ποιότητα του την οποία κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει.

Πέραν από αυτά είναι και η ξεκούραση. Δεν κουβαλά ούτε ευρωπαϊκά παιχνίδια, ούτε παιχνίδια πρωταθλήματος ( με εξαίρεση το διάστημα που έπαιξε με τον Άρη) και ποδοσφαιριστές φρέσκοι επιβάλλεται να παίζουν σε τέτοια παιχνίδια όπου θέλει την προσγείωση από την Ευρώπη στην Κυπριακή πραγματικότητα να είναι ομαλή.

Έφτασε λοιπόν η ώρα του Βραζιλιάνου να παίξει βασικός και είναι στα πόδια του να παραμείνει εκεί μέχρι το φινάλε. Το λέμε αυτό γιατί είναι ένας ποδοσφαιριστής που αν βγάλει στο γήπεδο αυτά που ξέρει δεν βγαίνει από την 11αδα εκτός και αν υπάρξουν λόγοι… ανωτέρα βίας.

Τώρα γενικότερα στο ΑΠΟΕΛ ούτε που θέλουν να σκέφτονται καν το ενδεχόμενο απώλειας βαθμών απέναντι στην «Αθάνατη». Οι απουσίες είναι και πάλι πολλές. Μπορεί ο Φακούντο Μπερτόλιο και ο Τόμι Ορ να είναι έτοιμος και πιθανόν να είναι στην αποστολή, αλλά δεν υπολογίζονται ο τιμωρημένος Λάγο καθώς επίσης και οι Εφραίμ, Μιλάνοφ και Εμπεσίλιο.