Μία ανατροπή που «φτιάχνει» ομάδες – Balla.com.cy
Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τη χρήση των cookie μας.

Μία ανατροπή που «φτιάχνει» ομάδες
Editorial

Μία ανατροπή που «φτιάχνει» ομάδες

Η νίκη της Εθνικής μας επί της Βοσνίας δεν είναι μία οποιαδήποτε νίκη. Είναι από εκείνες τις νίκες που «φτιάχνουν» ομάδες.

 

Είναι γεγονός ότι η Εθνική μας είχε χάσει το δρόμο της μετά την αποχώρηση του Πάμπου Χριστοδούλου, γι’ αυτό και η Ομοσπονδία προχώρησε σε αλλαγή στην τεχνική ηγεσία στα μισά της διαδρομής των προκριματικών του Μουντιάλ. Όχι με στόχο αυτά τα προκριματικά, αλλά με προοπτική να διαμορφωθεί το κατάλληλο έδαφος ενόψει των προκριματικών του Euro που ακολουθούν.

Αν μπορούσε να σχεδιάσει το ντεμπούτο του ο Ραν Μπεν Σιμόν, ο οποίος διαδέχτηκε τον Χριστάκη Χριστοφόρου και έγινε ο πιο ακριβοπληρωμένος προπονητής στην ιστορία της Εθνικής, πιθανότατα να μην το σχεδίαζε τόσο τέλειο!

Ας μην γελιόμαστε. Στο 0-2 απειροελάχιστοι πίστεψαν ότι η Εθνική θα έχει βαθμολογικό όφελος σ’ αυτό το παιχνίδι. Σημασία έχει ότι το πίστεψαν οι παίκτες και ο προπονητής αυτής της ομάδας. Μιας ομάδας που ανεξάρτητα της πορείας της σ’ αυτά τα προκριματικά (ναι, η δεύτερη θέση είναι πλέον κοντά, αλλά οι χαμηλοί τόνοι είναι πάντα ο ασφαλέστερος οδηγός για μία ομάδα που τώρα φτιάχνεται) χρειαζόταν μία τόσο σπουδαία νίκη -και με τρομερή ανατροπή.

Τη χρειαζόταν για την ψυχολογία της. Για την αυτοπεποίθησή της. Για το καλό ποδαρικό του νέου προπονητή. Για να δείξει πως η Εθνική μας είναι ζωντανή και με τον Ραν Μπεν Σιμόν στον πάγκο ετοιμάζεται να ανοίξει τα φτερά της και είναι ικανή να ξαναφέρει τον κόσμο κοντά της. Τέτοιες νίκες όπως η χθεσινή δεν δίνουν απλά τρεις βαθμούς.

Δίνουν πολλά παραπάνω σε μία ομάδα που είχε χάσει τον προσανατολισμό της, αλλά βροντοφώναξε πως τον βρήκε ξανά!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ