Προσφορά και ζήτηση

Stoiximan: Παίξε με 100€ bonus, Αγώνες με 0% γκανιότα καθημερινα, Πριμ στο παρολί, Κορυφαίες αναμετρήσεις σε live streaming

Η… μάχη των ομάδων για την πώληση εισιτηρίων διαρκείας της νέας σεζόν βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των προτεραιοτήτων.

Οι σύλλογοι έχουν ανάγκη την οικονομική ανάσα που δίνουν οι φίλαθλοι το καλοκαίρι και προσπαθούν με διάφορους τρόπους να προσελκύσουν περισσότερο κοινό για να εξασφαλίσει μόνιμη θέση στην κερκίδα.

Για μια… ριζική ανανέωση στην εικόνα που βλέπουμε στις κερκίδες χρειάζονται μεγάλες αλλαγές όπως δημιουργία σύγχρονων γηπέδων, δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο για όλους τους φιλάθλους, μείωση κόστους εισιτηρίου, ποιότητα αγώνα,  βελτίωση ανταγωνισμού, οικογενειακή κερκίδα και άλλες κινήσεις που δεν είναι της παρούσης.

Το γεγονός ότι ο περσινός μέσος όρος εισιτηρίων ανά αγώνα ήταν 1.666 εισιτήρια δείχνει με τον καλύτερο τρόπο ότι η προσέλευση των φιλάθλων στα κυπριακά γήπεδα έχει μειωθεί αισθητά και αυτό έχει να κάνει με πολλούς λόγους καθώς οι συσχετισμοί και οι ανάγκες του κόσμου έχουν αλλάξει σε όλα τα επίπεδα και τις εκφάνσεις της ζωής.

Κλείνει η παρένθεση. Όσο αφορά τα εισιτήρια διαρκείας παρατηρείται έντονη δραστηριότητα των ομάδων μέσω κυρίως των social media για την προσέλκυση φιλάθλων.

Όπως είναι λογικό ο… πρώτος τρόπος για να εξασφαλίσεις περισσότερα εισιτήρια διαρκείας είναι η μείωση της τιμής και μέσω διάφορων προσφορών.

Κοιτάζοντας μερικές ασυνήθιστες κινήσεις από ομάδες του εξωτερικού γίνεται κατανοητό ότι το μάρκετινγκ έχει εξελιχθεί σε τεράστιο βαθμό. Ο πρόεδρος της Χάντερσφιλντ Ντιν Χόλι υποσχέθηκε το… 2010 ότι όσοι ανανέωναν κάθε χρόνο το εισιτήριο διαρκείας θα δέχονταν μια επιβράβευση όταν η ομάδα θα ανέβαινε στην Premier League. Η στιγμή αυτή λοιπόν έφτασε! O κάθε φίλαθλος έχει τρεις επιλογές: Η πρώτη είναι να πάρει πίσω τις 99 από τις 199 λίρες που κοστίζει το εισιτήριο διαρκείας του, η δεύτερη είναι να πάρει πίσω δωροεπιταγή 110 λιρών (από τις 199 που δίνει για την κάρτα του) όπου θα μπορεί να την ξοδέψει στη μπουτίκ του συλλόγου ή να ξοδέψει τις 99 λίρες που θα του επιστραφούν στο φιλανθρωπικό ίδρυμα “Town Foundation”, με τη διοίκηση να συνεισφέρει από την πλευρά της άλλες 26 λίρες.

Η Ντάρμστατ στα πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης του συλλόγου θα δώσει δωρεάν εισιτήρια διαρκείας σε κατοίκους της περιοχής με πολύ χαμηλό εισόδημα.

Η Den Bosch πάει την υπόθεση ‘εισιτήριο διαρκείας’ σε άλλο επίπεδο.    Έχει κοστολογήσει τα φτηνά της διαρκείας στα 25 ευρώ. Από εκεί και πέρα κάθε φίλαθλος θα πληρώνει 10 ευρώ για κάθε νίκη που πετυχαίνει η ομάδα του εντός έδρας και 5 ευρώ για κάθε ισοπαλία.

Με την ζήτηση να μην είναι στα… φόρτε της οι ομάδες προσπαθούν κυρίως μέσω εκπτώσεων να προσελκύσουν κόσμο με ελάχιστες περαιτέρω κινήσεις για αύξηση των εσόδων μέσω της οδού των διαρκείας. Ο ΑΠΟΕΛ φέτος για όσους έχουν την  Loyalty card θα δίνονται περισσότεροι βαθμοί στο πρόγραμμα Membership scheme σε όσους παρακολουθήσουν αγώνες με λιγότερο ενδιαφέρον μια καινοτομία που αξίζει αναφοράς, ενώ η Ομόνοια την ημέρα της συγκέντρωσης των φιλάθλων στο οίκημα της Θύρας 9 έδωσε την ευκαιρία στον κόσμο της να εξασφαλίσει εισιτήριων διαρκείας για το βόρειο πέταλο έναντι 100 ευρώ.

Για να μπορέσουν οι ομάδες να γίνουν πιο ελκυστικές στο κοινό τους θα πρέπει μέσω νέων κινήσεων να καταφέρουν να κεντρίσουν περισσότερο το ενδιαφέρον του απαιτητικού κόσμου και να μεταφέρουν με πιο αποδοτικό τρόπο ότι τα εισιτήρια διαρκείας είναι ζωτικής σημασίας για τον κάθε σύλλογο.

 

Ο ΑΠΟΕΛ είναι η ομάδα με τα περισσότερα διαρκείας καθώς την περίοδο 2016/17 “έκοψε” 7500 ενώ φέτος ο στόχος είναι τα 8000.

Ιδιαίτερη είναι η χρονιά για την Ομόνοια που πέρσι είχε 4300 και φέτος έβαλε ωστόσο τα 7000.

Ο Απόλλωνας στοχεύει στα 2500 τουλάχιστον, η ΑΕΛ τα 3000 όπως και η Ανόρθωση ενώ η ΑΕΚ… πρέπει να φτάσει τουλάχιστον τα 2500 season tickets. Ο στόχος για την Νέα Σαλαμίναείναι τα 1000 εισιτήρια διαρκείας.

 

Τα εισιτήρια διαρκείας της ΑΕΚ

Τα εισιτήρια διαρκείας της ΑΕΛ

Τα εισιτήρια διαρκείας της Ανόρθωσης

Τα εισιτήρια διαρκείας της Νέας Σαλαμίνας

Τα εισιτήρια διαρκείας της Ομόνοιας

Τα εισιτήρια διαρκείας του ΑΠΟΕΛ

Τα εισιτήρια διαρκείας του Απόλλωνα

 

BET ON ALFA: Παίξε online και πάρε Bonus 100% με την πρώτη κατάθεση μέχρι 100 Ευρώ