Ήξερες ότι…
Ήξερες ότι...

Ήξερες ότι…

Fonbet Powers you up! Πάρε το Powerbank σου τώρα!

… το Κυπέλλο Κύπρου διαφοροποιήθηκε συνολικά 7 φορές;

Για την ακρίβεια η δομής της διοργάνωσης δεν ήταν πάντα η ίδια καθώς:

Από την περίοδο 1934-35 έως και την περίοδο 1983-84 το κύπελλο διεξαγόταν με το σύστημα νοκ-άουτ όπου οι αγώνες ήταν μονοί και διεξάγονταν στην έδρα της ομάδας που είχε κληρωθεί ως γηπεδούχος. Σε περίπτωση ισοπαλίας διεξαγόταν επαναληπτικός στην έδρα της άλλης ομάδας. Εξαίρεση αποτελούν οι περίοδοι 1958-59 και 1973-74όπου οι αγώνες ήταν διπλοί, ένας στην έδρα κάθε ομάδας.

Από την περίοδο 1984-85 έως την περίοδο 2001-02 το κύπελλο διεξαγόταν με το σύστημα νοκ-άουτ όπου οι αγώνες των προκριματικών φάσεων ήταν μονοί ενώ από τον Α΄ γύρο και μετά οι αγώνες ήταν διπλοί, ένας στην έδρα κάθε ομάδας.

Από την περίοδο 2002-03 έως και την περίοδο 2005-06 το κύπελλο διεξαγόταν με το σύστημα νοκ-άουτ όπου οι αγώνες των προκριματικών φάσεων ήταν μονοί ενώ από τον Α΄ γύρο και μετά οι αγώνες ήταν διπλοί, ένας στην έδρα κάθε ομάδας. Εξαίρεση αποτελούσε η φάση των 16 ομάδων όπου οι ομάδες χωρίζονταν σε 4 ομίλους των τεσσάρων ομάδων έκαστος. Οι ομάδες κάθε ομίλου αναμετρήθηκαν αναμεταξύ τους από δύο φορές, μία εντός και μία εκτός έδρας. Οι δύο ομάδες που συγκέντρωσαν τους περισσότερους βαθμούς σε κάθε όμιλο προκρίθηκαν στην προημιτελική φάση.

Την περίοδο 2006-07 και την περίοδο 2007-08 το κύπελλο διεξαγόταν με το σύστημα νοκ-άουτ όπου οι αγώνες των προκριματικών φάσεων ήταν μονοί ενώ από τον Α΄ γύρο και μετά οι αγώνες ήταν διπλοί, ένας στην έδρα κάθε ομάδας. Εξαίρεση αποτελούσε η προημιτελική φάση όπου οι 8 ομάδες χωρίζονταν σε 2 ομίλους των τεσσάρων ομάδων έκαστος. Οι ομάδες κάθε ομίλου αναμετρήθηκαν αναμεταξύ τους από δύο φορές, μία εντός και μία εκτός έδρας. Οι δύο ομάδες που συγκέντρωσαν τους περισσότερους βαθμούς σε κάθε όμιλο προκρίθηκαν στην ημιτελική φάση.

 

  1. Από την περίοδο 2008-09 έως την περίοδο 2010-11 το κύπελλο διεξαγόταν με το σύστημα νοκ-άουτ όπου όλοι οι αγώνες ήταν διπλοί, ένας στην έδρα κάθε ομάδας. Εξαίρεση αποτελούσε ο τελικός που ήταν μονός. Από την περίοδο 2011-12 το κύπελλο διεξάγεται με το σύστημα νοκ-άουτ όπου οι αγώνες της προκριματικής φάσης είναι μονοί ενώ στις επόμενες φάσεις οι αγώνες είναι διπλοί, ένας στην έδρα κάθε ομάδας. Ο τελικός είναι μονός.

Related posts