Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τη χρήση των cookie μας.

Ιδρώνει το αυτί της UEFA;
Editorial

Ιδρώνει το αυτί της UEFA;

Η ΑΕΛ ετοιμάζεται να καταγγείλει στην UEFA τον διαιτητή που της στέρησε το δικαίωμα να διεκδικήσει την πρόκριση επί ίσοις όροις με την Αούστρια Βιέννης, μία απόφαση απολύτως λογική και αναμενόμενη μετά από όσα συνέβησαν την Τετάρτη στο «Παπαδόπουλος» στη ρεβάνς του 0-0.

Η απόφαση του ρεφ να δώσει πέναλτι για μαρκάρισμα που έγινε ένα μέτρο εκτός περιοχής και παράλληλα να αποβάλλει τον Μάρκο Αϊρόσα, πριν καν συμπληρωθεί το ημίωρο του αγώνα, έκρινε 100% την έκβαση της αναμέτρησης.

Η Αούστρια βρέθηκε από το πουθενά μπροστά στο σκορ και η ΑΕΛ με παίκτη λιγότερο έπρεπε να κυνηγήσει δύο γκολ. Το ένα, παρά τα αρνητικά δεδομένα που είχαν δημιουργηθεί στο παιχνίδι, το πέτυχε και πάλεψε ακόμη και για το δεύτερο. Το θαύμα δεν ολοκληρώθηκε –δεν γίνονται θαύματα σήμερα μάλλον- και η ΑΕΛ είναι υποχρεωμένη να συνεχίσει την χρονιά της χωρίς Ευρώπη, όχι επειδή δεν άξιζε να βρίσκεται εκεί, αλλά επειδή έτσι το… είδε ένας διαιτητής από το Καζακστάν.

Η καταγγελία που θα κάνει η διοίκηση της ΑΕΛ είναι η λογική κίνησή της. Όχι πως θα κερδίσει κάτι πέραν της ηθικής ικανοποίησης, αφού δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι ως προς την πρόκριση. Αλλά μήπως θα πάρει και ηθική ικανοποίηση; Δικαιώθηκε ποτέ καμιά ομάδα καταγγέλλοντας έναν διαιτητή στην ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου;

Δυστυχώς το αυτί της UEFA δεν ιδρώνει. Δεν είναι ούτε το πρώτο ούτε το τελευταίο ευρωπαϊκό παιχνίδι που κρίνεται από διαιτητικές αποφάσεις. Εδώ κοτζάμ Ρεάλ-Μπάγερν είχε ένα σωρό φαλτσοσφυρίγματα, η Μπάγερν «έβραζε», αλλά ουδείς συγκινήθηκε στην UEFA.

Υπάρχει περίπτωση να συγκινηθεί τώρα; Μοιάζει απίθανο. Αυτό δεν σημαίνει, βέβαια, πως η συμπεριφορά του Καζάκου ρεφ πρέπει να μείνει ατιμώρητη. Πρέπει να τον καταγγείλει η ΑΕΛ, όπως και θα πράξει. Άλλο αν δεν ιδρώνει το αυτί της UEFA…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ